Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK YİNE TAZMİNAT KAZANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında çıkan iddialara ilişkin bir dava daha kazandı.

09 Nisan 2013 Salı 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK YİNE TAZMİNAT KAZANDI

BAŞKAN GÖKÇEK, GAZETECİ HARUN GÜREK’İN “BELEDİYE İHALE DALAVERELERİ” KİTABINDAKİ İDDİALARA VE KAPAKTAKİ FOTOĞRAFA KARŞI AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI

13. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ GÜREK’İ 5 BİN TL TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETTİ. KİTAP KAPAĞINDAN DA BAŞKAN GÖKÇEK’İN FOTOĞRAFI ÇIKARILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında çıkan iddialara ilişkin bir dava daha kazandı. Gazeteci Harun Gürek, Togan Yayınevi tarafından bastırılan “Belediye İhale Dalavereleri” adlı kitabında ortaya attığı isnatsız iddialara ilişkin Başkan Gökçek’e 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Mahkeme ayrıca kitap kapağından Başkan Gökçek’in fotoğrafının çıkarılmasına da karar verdi.

Başkan Gökçek, Gazeteci Harun Gürek’in yazdığı “Belediye İhale Dalavereleri” isimli kitabında yer alan iddialara ve kapakta kendi fotoğrafının kullanılmasına karşı dava açmıştı.

Başkan Gökçek’in talebini yerinde bulan ve avukatı Fatih Atalay’ın vekaletini kabul eden 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, bugün gerçekleşen duruşmada bir karara vardı. Kitabın 90 sayfaya yakın bölümünde ihalelere ilişkin yer alan iddiaları asılsız ve haksız bulan Mahkeme, Gürek’i Başkan Gökçek 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkemenin verdiği bir başka karar uyarınca Gürek, kitap kapağından Başkan Gökçek’in fotoğrafını da çıkarttıracak.