BAŞKAN GÖKÇEK'E BÜYÜKELÇİLERDEN ZİYARET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 5. kez seçilen Başkan Melih Gökçek’e, çeşitli ülkelerin Ankara büyükelçilerinin ziyaretleri Libya, Pakistan, Singapur ve Afganistan büyükelçileriyle sona erdi.

05 Haziran 2014 Perşembe 08:51
BAŞKAN GÖKÇEK'E BÜYÜKELÇİLERDEN ZİYARET

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK SON BÖLÜMDE LİBYA, PAKİSTAN, SİNGAPUR VE AFGANİSTAN BÜYÜKELÇİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

- PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ SHAUKAT: “EĞER OYUM OLSAYDI ANKARA'DA BEN DE SİZE OY VERİRDİM”

Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyaretlerde Büyükelçilerin tebrik ve başarı temennilerini alan Başkan Gökçek, görüşmelerde kültürel, dostluk ve ekonomik işbirliği konularının ele alındığını belirterek, “Sayın büyükelçilere son bir yıldır ülkemizde yaşanan ve yurtdışında yanlış yansıtılan durumları kısaca da olsa anlatma imkanı buldum” dedi.

14 ülkenin büyükelçisi ile ayrı ayrı bir araya gelen Başkan Gökçek, son bölümde Libya’nın Ankara Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar Ahmed Abdulgader ile görüşürken, “Sizi makamımda görmekten dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Büyükelçi Abdulgader de iki ülke arasındaki dostluğun çok önemli olduğuna değinerek, “Yerel seçimlerde gösterdiğiniz başarı için sizi tebrik ederim. Önümüzdeki dönemde daha da başarılı olmanızı dilerim” diye konuştu.

Konuk Büyükelçi, Başkan Gökçek’e bir plaket takdim etti.

-PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ : “OYUM OLSA SİZE VERİRİDİM”-

Başkan Gökçek’i ziyaret eden büyükelçilerden biri de Pakistan Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat oldu.  Kusursuz bir Türkçeyle konuşan Büyükelçi Muhammad Haroon Shaukat, “Öncelikle bu kadar yoğun gündeminiz arasında bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Seçimleri kazandığınız için tebrik ediyorum. Seçim gecesini büyük bir heyecanla sabaha kadar ben de takip ettim. Eğer benim oyum olsaydı ben de size oy verirdim” dedi.

Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin çok özel olduğuna değinen Pakistan Büyükelçisi Muhammad  Haroon  Shaukat, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerimizi daha da artırmak istiyoruz” diye konuştu.

Pakistan Büyükelçisi, Başkan Gökçek’e Türkiye- Pakistan ilişkilerinin anlatıldığı bir kitap hediye etti. Ayrıca iki ülkenin milli bayraklarının yer aldığı bir plaket verdi.

-SİNGAPUR MASLAHATGÜZARI –

Singapur Maslahatgüzarı Bayan Lorling Lee de “Sizinle tanışmak ve bizi kabul etmeniz büyük bir onurdur” dedi.

Ankara’da iki yıl önce temsilcilik açtıklarını belirten Maslahatgüzar, “Ankara’da oldukça yeniyiz. İlk temsilciğimizi açtığımızda sizinle görüşmek istemiştik. Bu yoğunluk arasında bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizi de en kısa zamanda ülkemizde görmek istiyoruz” dedi.

Başkan Gökçek de konuğuna nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu, iki ülke arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesini istediklerini kaydetti.

-AFGANİSTAN BÜYÜKELÇİSİ : “HALK YANILMIŞ OLAMAZ”-

Başkan Gökçek, büyükelçilerle olan mesaisinde son olarak Afganistan Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’u ağıladı.

Başkan Gökçek’e teşekkür eden Büyükelçi Amanullah Jayhoon, “Seçim zaferinden sonra sizi bizzat tebrik etmek istedim. Yeniden görevinizde başarılar dilerim” dedi.

Büyükelçi Jayhoon, şunları söyledi :

“5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldunuz. Halk yanılmış olamaz.

1993 ve 95 yılları arasında Ankara’da görevliydim. 20 yıl sonra tekrar Büyükelçi olarak Ankara’ya geldim. Çok değişmiş bir Ankara gördüm. Ben o zaman geldiğimde Havaalanı yolunda gecekondular vardı. Oysa şimdi çok güzel olmuş. Yollar, parklar her şey çok değişmiş. Bunlar için de sizi bir kez daha tebrik ediyorum.”

Başkan Gökçek, konuk büyükelçilere günün hatırası olarak plaket , kitap verirken, Büyükelçilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.