30 Mayıs 2014 Cuma 08:57

-TÜRKİYE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ ANKARA’DA YAPILDI

-BAŞKAN GÖKÇEK’E GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ BALCI:  “EĞİTİM SEKTÖRÜNE VERDİĞİMİZ DESTEK BİZE AYRI

BİR HEYECAN KATIYOR, DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ”

_DNR2131.jpg        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarının tanıtılması ve çocuklar arasında yaygınlaştırılmasına verdiği katkılar nedeniyle Teşekkür Plaketi verildi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Ödül Töreni’nde Başkan Gökçek’in Plaketi’ni Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan aldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, “Eğitim sektörüne verdiğimiz destekler bize ayrı bir heyecan veriyor. 610 Okulda geleneksel çocuk oyun alanları oluşturduk. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim sektörüne katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nceAnkara’nın 25 ilçesinde 1500 civarında okuldan 180 bin öğrencinin aktif olarak katıldığı Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde;  "Yağ Satarım Bal satarım",  "Mendil Kapmaca", "Tombik", "Kaleli Yakantop" dallarında ilk dört dereceyi alan 28 okul takımına kupaları ve madalyaları verildi. Törende Büyükşehir Belediyesi, tüm çocuklara geleneksel oyun kitabı ve top hediye etti.

Dereceye giren ekiplerin gerçekleştirdikleri topaç çevirme,  halk oyunları ve jimnastik hareketleri gibi gösteriler ödül törenine renk kattı.