Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK'E, İKİNCİ ULUSLARARASI BAŞKANLIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’da yürütülen başarılı çalışmalar nedeniyle dünyanın dört bir tarafındaki önde gelen şehirlere liderlik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda hem “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği” hem de “Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı” başkanlıklarına ayrı zamanlarda ikinci kez oy birliğiyle seçilen Başkan Gökçek, Ankara’nın uluslararası liderliğini bir kez daha gösterdi.

29 Ağustos 2013 Perşembe 15:38
BAŞKAN GÖKÇEK'E, İKİNCİ ULUSLARARASI BAŞKANLIK

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NIN ARDINDAN, BU KEZ DE ANKARA’DA DÜZENLENEN GENEL KURUL’DA KÜRESEL TASARIM KENTLERİ TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

-ULUSLARARASI ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİN ÜYESİ BULUNDUĞU HER İKİ TEŞKİLATA DA OY BİRLİĞİYLE İKİNCİ KEZ BAŞKAN SEÇİLEN MELİH GÖKÇEK:

“BAŞKENT ANKARA, TÜRKİYE’DEKİ LİDERLİĞİNİ, ULUSLARARASI PLATFORMDA DA SÜRDÜRÜYOR”

gokcek2kezbaskan330.jpg      Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’da yürütülen başarılı çalışmalar nedeniyle dünyanın dört bir tarafındaki önde gelen şehirlere liderlik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda hem “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği” hem de “Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı” başkanlıklarına ayrı zamanlarda ikinci kez oy birliğiyle seçilen Başkan Gökçek, Ankara’nın uluslararası liderliğini bir kez daha gösterdi.

Mayıs ayı başında “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği”ne üyelerin oy birliğiyle ikinci kez başkan seçilmesinin ardından, bu kez de Ankara’nın ev sahipliğini yaptığı Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı (GDCO) Genel Kurulu’nda yine üyelerin oy birliğiyle ikinci kez başkan seçilen Melih Gökçek, “Başkent Ankara, Türkiye’deki liderliğini uluslararası önemli şehirlerin üyesi bulunduğu teşkilatlarda da sürdürüyor” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle dünya lideri olan Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e bir onur daha kazandırdı. GDCO’nun Yönetim Kurulu ve 2. Genel Kurul toplantılarına ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası dünyanın önde gelen yerel yöneticilerini Başkent’te bir araya getirdi.

Sheraton Otel’de düzenlenen 2. Genel Kurul Toplantısı açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda teşkilat başkanı Melih Gökçek, bürokratlar, belediye başkanları, GDCO Genel Sekreteri Jong Won Baik ve dünyanın dört bir tarafından gelen yerel yöneticiler katıldı. 

-ANKARA, OY BİRLİĞİYLE İKİNCİ KEZ BAŞKAN    

Genel Kurul Toplantısı oturumlarının en çok alkış alan bölümü  Ankara’nın, gerçekleştirdiği başarılı projeler, önemli tasarımları ile ikinci kez Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanlığına seçilmesi oldu. Teşkilat Genel Sekreteri Jong Won Baik, Başkent Ankara’nın 2013-2015 yılları dönem başkanlığına getirilmesini önerdi ve bu öneri tüm üyelerin oybirliği alkışlar arasında kabul edildi. Teşkilat Genel Sekreteri Jong Won Baik Ankara’nın ve Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek’in oy birliğiyle seçilmesini, “Ankara’yı Başkan Şehir olarak duyurmaktan memnuniyet duyarım. Bütün üyelerimiz bu görüşü destekliyor” sözleriyle ilan etti.

Dünyanın dört bir yanındaki 18 kentin üyesi bulunduğu teşkilata 8 yeni üyenin daha kabul edilmesinin de oylandığı toplantıda, aday kentler “Adis Ababa, Gaziantep, Kazan (Tataristan) , Konya, Kuala Lumpur, Girne, Lefkoşa ve Sofya”nın üyeliği oy birliğiyle kabul edildi.

Yönetim Kurulu’na da oy birliğiyle kabul edilen Florianpolis, İstanbul, Manazuru, Seul ve Taipei’den oluşan yönetim kuruluna, Bangkok, Cape Town, Maaseik ve Kuala Lumpur’un ardından, tüm yeni üyelere “hoş geldiniz” diyen Başkan Gökçek, yeniden başkanlığa seçilmesine ilişkin olarak da “Yönetim Kurulu’nun özellikle bu teveccühü dolayısıyla Ankara olarak bütün üye kentlere teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bu işbirliğini daha da ileriye götürüp karşılıklı olarak fikir alışverişimizi sürdürürüz” diye konuştu.

Katılımcılara plaketlerini takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “19 yıldır yapmış olduğum belediye başkanlığım süresince, sosyal projelerde, kentsel dönüşüm projelerinde, yeşil alanlarda ve şehir içi ulaşımında Ankara’yı dünya standartları üzerine çıkarmak için gayret sarfettik. Genel kuruldaki kararlar, sürdürülebilir şehirler tasarlanırken bizlere rehberlik edecek” dedi.

            Yönetim Kurulu Kararlarının oybirliği ile alınarak üye sayısının 6’dan 10’a, teşkilat üye sayısının ise 18’den 26’ya çıkarıldığını, deklarasyonun oybirliği ile kabul edildiğini belirten Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2013- 2015 Dönemi Başkanlığı belirlendi. Uluslararası toplantıların değerlendirmesi ile ilgili kriterler göz önüne alındığında, Genel kurulumuzun başarılı olarak tamamlandığını içtenlikle ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki bugün alınan kararlar, sürdürülebilir şehirler tasarlarken bizlere rehberlik edecektir. 19 yıldır yapmış olduğum belediye başkanlığım süresince, sosyal projelerde, kentsel dönüşüm projelerinde, yeşil alanlarda ve şehir içi ulaşımında Ankara’yı dünya standartlarının üzerine çıkarmak için gayret sarfettiğimizi ifade edebilirim. Uzun sürede edindiğimiz tecrübeleri siz değerli katılımcılar ve birliğimize yeni katılacak kentlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyacağız. Aynı şekilde siz değerli meslektaşlarımızın tecrübelerinden de faydalanmak ve tasarımın gücünden aldığımız ilham ile sunduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmak için sizlerden de pek çok şey öğreneceğimize inanıyorum.”

Türkiye’nin dünyada hızla büyüyen ekonomiler arasında olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Bizler istikrarlı ve başarılı hükümetlerimizden aldığımız güç ve destek sayesinde gerek kentler diplomasisi yoluyla, gerekse uluslar arası yerel idare birlikleri vasıtasıyla, tüm dünyada barış ve kardeşliğin gelişmesine her türlü katkıyı yapmak arzusundayız. Bu sebeple Ankara’nın 2 yıllık dönem başkanlığından sonra çok değerli genel kurul üyelerinin teveccühü neticesinde Ankara’yı bir daha teşkilat başkanlığına seçmenizden dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.