26 Mart 2015 Perşembe 10:24
BAŞKAN GÖKÇEK'E POLONYA HEYETİNDEN ZİYARET

-POLONYA DIŞİŞLER BAKANLIĞI MÜSTEŞARI KATARZYNA KACPERCZYK VE BERABERİNDEKİ HEYET BAŞKAN GÖKÇEK’İ ZİYARET ETTİ
-BAŞKAN GÖKÇEK: “SİZ DEĞERLİ POLONYALI DOSTLARIMIZI ANKARA’DA AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ”
-KONUK MÜSTEŞAR KACPERCZYK: “SİZİN HAKKINIZDA ÇOK OLUMLU ŞEYLER BİLİYORUZ”

polonya_2.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Polonya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Katarzyna Kacperczyk ve beraberindeki heyet ziyaret etti.
Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarete, Müsteşar Kacperczyk’e Polonyalı belediye başkanları ve iş adamlarından oluşan geniş bir heyet eşlik etti.
Polonyalı konuklarını tek tek tokalaşarak “Hoş geldiniz” diyerek karşılayan Başkan Gökçek,“Siz değerli dostlarımızı Ankara’da ağırlamaktan mutluyuz” dedi.
Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600 yıllık bir geçmişe dayandığını hatırlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra dostluk, kardeşlik ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Moskova, Washington, Astana, Seul gibi birçok ülkenin başkenti ile kültürel günler düzenliyoruz. Aynı şekilde Varşova’da Ankara Günleri, Ankara’da da Varşova Günleri düzenleyerek aramızdaki bağları daha da güçlendirip, halklarımızın birbirini daha da yakından tanımalarına imkan sağlayabiliriz.”
Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, Başkent’in özellikle jeotermal açısından oldukça zengin kaynaklara sahip olduğunu ifade ederek, konuk heyetteki iş adamlarına Başkent’te yatırım yapmaları için davette bulundu.

-“HAKKINIZDA ÇOK OLUMLU ŞEYLER BİLİYORUZ”
Müsteşar Kacperczyk de kendilerini kabul eden Başkan Gökçek’e “ teşekkür ettiklerini” belirterek, “Ankara’ya gelmeden önce hakkınızda oldukça olumlu şeyler duymuştuk” dedi.
Ankara’yı çok beğendiklerini ifade eden Kacperczyk, şunları kaydetti:
“Ankara’daki büyük gelişme ve hızlı kalkınmadan çok etkilendik. Sizin Ankara’nın gelişmesi ve daha da modernleşmesi için daha çok planlarınız olduğunu biliyoruz.”
Başkan Gökçek’i Polonya’ya davet eden Kacperczyk, “Sizi ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Bundan sonra da sizinle daha çok işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, konuk heyetin Başkanı Kacperczyk’a çini tabak hediye etti.
Kacperczyk ise Başkan Gökçek’e Polanya Merkez Bankası tarafından iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yılı nedeniyle özel olarak bastırılmış madalyaları takdim etti.