Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

Srebrenica Belediye Başkanı Camil Durakovic, beraberindeki heyetle birlikte, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

17 Haziran 2014 Salı 15:49
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

-SREBRENİCA BELEDİYE BAŞKANI ÇAMİL DURAKOVİÇ VE BERABERİNDEKİ HEYET BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMINDA

 ZİYARET ETTİ

Srebrenica Belediye Başkanı Camil Durakovic, beraberindeki heyetle birlikte, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i SREBRENICA_HEYET_KUB_0899.JPGmakamında ziyaret etti. 

Ziyarette, Ankara’yı çok güzel ve gelişmiş bir kent olarak değerlendirdiğini vurgulayan Srebrenica Belediye Başkanı Çamil Durakoviç, Ankara’da kendilerine gösterilen sıcak ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Samimi bir ortamda gelişen görüşmede Srebrenica ile ilgili özel bilgiler veren Durakoviç, Srebrenica’nın Sırbistan bölgesinde kalan tek Müslüman belediye başkanlığı olduklarını,  11 Temmuz’da, 19 yıl önce Sırplar tarafından topluca katledilen 8 bin 732 Boşnak'ı Dünya'nın çeşitli ülkelerinden gelecek temsilcilerle anacaklarını belirtti.

Sırbistan bölgesi içinde kalan Srebrenica'yı Boşnakların  yönetiminde tutmak için yoğun çaba sarf ettiklerini bildiren konuk başkan Durakoviç, Türkiye'den bu konuda büyük destek gördüklerini bildirdi. Durakoviç, yaklaşık 1 ay öncede aralıksız yağan yağmurlarla oluşan selden büyük zarar gördüklerini ve sıkıntı içinde olduklarını bildirdi.

Başkan Gökçek de ziyarette, Srebrenica'nın savaş döneminde çok büyük acıları yaşadığını belirterek, daha önce Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko'nun kendisini ziyaretinde Srebrenica'ya asfalt sözü verdiklerini belirterek, "Belediye meclisimizden karar aldık. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Srebrenica'ya yardımda bulunacağız. Amacımız orayı yöneten  Boşnak kardeşlerimizin başlarını dik tutmasıdır. Biz, Hem Srebrenica'daki Ankara Caddesi adı verilecek Caddeyi asfaltlayacağız, hem de kaldırımlarını yapacağız" diye konuştu.

Gökçek, bölgede çalışan Türk firmalarıyla görüşülerek bir anlaşma yapılması ve en kısa sürede Srebrenica'nın cadde ve sokaklarının asfaltlanması için bürokratlara talimat verdi.

BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET