Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını 5. kez kazanarak, tarihi bir rekora imza atan Melih Gökçek, Adliye’den mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Gökçek, “Ankara 5 kez bizi seçtiğine göre biz bu işi hak ettik. Ankaralı hizmetlerden memnun ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

07 Nisan 2014 Pazartesi 10:05
BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, MAZBATASINI ALMASININ ARDINDAN BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

-BAŞKAN GÖKÇEK: “

-“ANKARALI ÜST ÜSTE 5 SEFER HATA YAPMAZ. DEMEK Kİ ANKARA 5 KEZ BİZİ SEÇTİĞİNE GÖRE BİZ BU İŞİ HAK ETTİK. ANKARALI HİZMETLERDEN MEMNUN VE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

-“BANA OY VEREN VERMEYEN HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

-“İPTAL EDİLEN OYLARIN YÜZDE 80’İ BİZİM”

-“HİZMETE EN ÇOK OY VEREN İLÇELERDEN BAŞLAYACAĞIZ”

-“YÜZDE OLARAK EN ÇOK OY ALDIĞIMIZ İKİ İLÇE ÇAMLIDERE, SONRA ÇUBUK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını 5. kez kazanarak, tarihi bir rekora imza atan Melih Gökçek, Adliye’den mazbatasını baskan_basin_toplanti_DNR6119.JPGaldıktan sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Gökçek, “Ankara 5 kez bizi seçtiğine göre biz bu işi hak ettik. Ankaralı hizmetlerden memnun ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Melih Gökçek, sözlerine Ankara Adliyesi’nde İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya’dan mazbatasını aldığını söyleyerek başladı.

-“32 BİN FARKLA 5. KEZ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİM”

“Türkiye’de bizi izleyen bütün vatandaşlara seslenip, teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diyen Başkan Gökçek, “İl Seçim Kurulu’nun kabul ettiği rakamlar şu şekilde. Melih Gökçek: 1 milyon 417 bin 183, Mansur Yavaş ise: 1 milyon 385 bin 916. Dolayısıyla yaklaşık 32 bin farkla yeniden 5. kez belediye başkanı seçilmiş bulunuyorum” dedi.  

Konuşmasına seçimin ardından alınan sonuçlara ilişkin de değerlendirmelerde de bulunan Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:

“Seçimde enteresan rakamlarımız var. Belediye Meclisimiz, belediye başkanları dahil 140 üyeden oluşuyor. Bunun 99 tanesi AK Partili, 23 tanesi CHP’li, 15 tanesi MHP’li, 2 tanesi DP’li, 1 tanesi de BBP’li. Ayrıca 7 ayrı yerde de başkanlıkları diğer siyasi partilerden aldık… Beypazarı ile birlikte bu sayı 8 oluyor. Yüzde 80’nin üzerinde bir başarıyı elde etmiş olduk.”

Mazbatasını basın mensuplarına gösteren ve kendisine oy veren tüm Ankaralılara bir kez daha şükran ve teşekkürlerini sunduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Türkiye’de de bana ve partime dua eden yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-“OY VEREN VERMEYEN HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Başkan Gökçek, konuşmasına “Bana oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanıyım” diyerek devam etti ve “Seçim süresince verdiğimiz sözlerimizi birer birer yerine getireceğiz. Bazıları karşı çıksa da benim vaatlerimi beğenenler bana, beğenmeyenler diğer partilere oy verdi. Biz halkımıza verdiğimiz sözlere bağlıyız ve tutmak için de bugünden itibaren olanca gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Bazı adayların seçilmeleri halinde “rozetlerini çıkaracağı” sözlerini de hatırlatan Başkan Melih Gökçek, kendisinin de rozetini çıkarmadan hizmete devam edeceğini kaydederek, “Benim farkım bu. Ben rozetliyim ama insanlar arasında fark ve ayrım yapmadan AK Parti ile gurur duyarak, AK Partili bir belediye başkanı olarak, Ankara’da bana oy veren vermeyen herkese hizmet edeceğim. Geçmiş dönemlerde yapmış olduğum hizmetlerle insanlar arasında en ufak bir ayrım yapmadığımı gösterdim, inşallah bu şekilde de devam edeceğim” dedi.

-“ANKARA 5 KEZ BİZİ SEÇTİĞİNE GÖRE BU İŞİ HAK ETTİK”

“Artık kirli siyaset bitti” açıklamalarını sürdüren Başkan Melih Gökçek, “Seçim boyunca çok kirli siyasetler yapıldı. İnşallah bitti. Temiz siyaset, Ankara’nın 5 milyon vatandaşının 3 milyon 600 bin seçmeninin vermiş olduğu oya saygı duymak demektir. Vatandaş 5. kez beni seçmiştir. Ankaralı üst üste 5 sefer hata yapmaz. Demek ki Ankara 5 kez bizi seçtiğine göre biz bu işi hak ettik, Ankaralı hizmetlerden memnun ve inşallah yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Seçimi kaybetmeyi hazmedemeyip ısrarla bir takım yollara başvurmaya çalışan bir muhalefet bulunduğunu ifade ettiği konuşmasında Başkan Gökçek, dün (4 Nisan) Çankaya Necla Kızılbağ Lisesi’nde Çankaya Belediyesi’ne ait bir çöp kamyonunda oy pusulaları bulunmasına ilişkin de şunları söyledi:

“Her seçim sonunda CHP çöplükten oylar çıkartır. ‘Oylar çöplükte’ diye yaygara çıkarırlar, her seçimde istinasız bu yaygarayı koparırlar. Dün Necla Kızılbağ Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nda Çankaya Belediyesi’ne ait bir çöp arabasına kendilerinin muhtemelen oraya getirdiği oy pusulalarını attılar ve arkadaşlarımız çöp aracını durdurdu ve içerisinde oy pusulalarını buldu. Derhal polisi çağırdılar ve teslim ettiler. Bu oy pusulaları çöplüğe dökülecekti. Ondan sonra da hemen ‘işte yine yakaladık hileyi hurdayı” diye yaygara koparacaklardı. Maalesef CHP bu kez suçüstü yakalanmış oldu. Artık, mağlubiyeti kabul edip, bu işlere tenezzül etmemeleri gerekir.”

CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş’ın, bütün itiraz yollarının tıkandığı ve tek yolun da Olağanüstü Müracaat hali olduğuna ilişkin sözlerinin de gazeteciler tarafından hatırlatılması üzerine Başkan Gökçek, “Bu konuyla ilgili de her türlü itirazı yapacaklar. Bunlardan biri de Ankara’da elektriklerin kesildiğine dair olacak. Kendilerini sükutu hayale uğratacak cevabı ben buradan vereyim. Nerede elektrik kesilmiş biz bunu hemen tespit ettik. Akşam hava kararmaya başlamadan biraz önce, saat 18.00 ile sabah 07.00’a kadar kaç yerde elektrik kesintisi olduğunu sorduk. Bunların sayısı 6 tane ve hepsi de Ayaş’ta. Rakam da vereyim. Ayaş’ta toplam 10 bin 648 oy kullanılmış. Ayrıca bunların tamamı Mansur Yavaş’a ait olsa bile sonuç değişmez.  Kaldı ki 4 bin 920 benim, 4 bin 176 oy ise Mansur Yavaş aldı. Ayrıca bu elektrik kesintileri de okulda olmadı. Sadece Ayaş genelinde bazı yerlerde oldu. Bu ümitleri de tamamen bitmiş oldu. Özellikle Başkent Elektriğe o gün ki göstermiş olduğu gayretler ve CHP’lilere bu fırsatı vermemiş olmalarından dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-“EN ÇOK OY VEREN YERDEN BAŞLAYACAK”

Konuşmasına, “Son kez şunu söylemek istiyorum, inşallah 5 yıl boyunca Ankaralıya hizmet için gerekli gayreti sarf edeceğiz. Benden sonraki belediye başkanı olacak olan arkadaşa çok daha güzel bir Ankara bırakmak için her türlü gayreti sarfedeceğim” sözleriyle devam eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Söz verdiğim gibi bana en çok oy veren yerden hizmete başlayacağım. 5 yıl boyunca tamamına hizmet yapacağım. Hizmette bir ayrım olmayacak. Sadece sıralama olacak. Bunu böyle vaat etmiştim, böyle devam edeceğim. Bu hizmette ayrım demek değildir.”

Seçim süreci boyunca kendisine destek veren herkesi tek tek sayarak, bir kez daha teşekkürlerini sunan Başkan Gökçek, “Ayrıca, çok uzaklardan, yerine göre kutsal yerlerden elini açıp Allah rızası için bize dua desteği veren, ki biz iman eden insanlar olarak en büyük desteğin bu olduğuna inanırız ve bu seçim kampanyasının tartışmasız yıldızı ve önderi olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

-“İPTAL EDİLEN OYLARIN YÜZDE 80’İ BİZİM”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Melih Gökçek, bundan sonraki sürece ilişkin olarak da “Herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Kanuni yapılabilecek tüm müracaatlar yapıldı” cevabını verdi.  Yüksek Seçim Kurulu’na yapılacak itirazın da tabanlarını tatmin etmek için olacağının altını çizen Başkan Gökçek, “Bizim elimizdeki bulgular hiçbir ellerindeki tutanağın doğru olmadığını söylüyor. Elbette ki de en son karar YSK’nın dediği olur. Bizim elimizdeki mevcut olan delillerin tamamı bu manada, itiraz edilecek, ciddi manada bir tutanağın ellerinde olmadığı söylüyorlar. Onlar ısrarla iptal edilen oyların sayılmasını istiyorlar” dedi.

Rakamlarla birlikte iptal edilen oyları da basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Gökçek, “İptal edilen oyların yüzde 80’ine yakını bizim… Yenilen pehlivan itiraza doymazmış” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Mansur Yavaş, başkanlığın ısrarla kendisine ait olduğunu söylüyor. 23 Nisan’da koltuğunuzu ona verir misiniz?” sorusu üzerine de Başkan Gökçek, “Ahmet Hakan’a verdim o sözü. Gelirse oturtacağım” cevabını verdi.

CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş’ın, kendi memleketi olan Beypazarı’nda seçim sonucu üçüncü olmasına ilişkin başka bir soruyu da cevaplandıran Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Beypazarı’nda seçim çok enteresan. Anketlere bu açık ara farkı görmüştüm. Anket yapıldı twitterda yayınladım. Tüm anketlerde aynı netice çıkmıştı. Beypazarı’nda CHP 3. Parti oldu. Yani Mansur Yavaş’ın partisi üçüncü oldu. Hiçbir meclis üyesi çıkaramadı. Benimle onun arasındaki fark yüzde 43. Şu ortaya çıktı. Beypazarılı Mansur Yavaş’ın yönetim tarzını ve kalitesini beğenmiyor. Onun sözlerinin abartılmış ve medyaya yönelik sözler olduğunu ortaya koyuyor. Bunun da en güzel ispatı oylardır. Ben bunu çok anlattım. Gerçekten Beypazarılı Mansur Yavaş’ın icraatından hiç memnun değil. Zaten son dönem oradan ayrılmasının en büyük nedeni de bir daha seçilemeyeceğini bilmesinden dolayıdır. Beypazarılılara da çok teşekkür ediyorum, Melih Gökçek’e sahip çıktılar.

-EN ÇOK OY ÇAMLIDERE VE ÇUBUK

Kendisine en çok oy çıkan ilçeyi Çamlıdere ve ikinciyi de Çubuk olarak açıklayan Başkan Gökçek’in konuşmasını tamamlamasının ardından sürpriz yaparak yanına gelen torunu Melih Gökçek’in, fotoğraf çektirmelerinin ardından, “İleride dedesinin yerine siyasete girecek mi?” sorusuna, “hayır” cevabını vermesi gülüşmelere neden oldu. Torun Gökçek’i seven Başkan Gökçek de mazbatasını bir kez daha göstererek, “İsim ve Soyisim aynı olduğu için bu mazbata aynı zamanda torunumun da olabilir” dedi.

BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI
BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI
BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI
BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI
BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI
BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI
BAŞKAN GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI