BAŞKAN GÖKÇEK'TEN BİR DAVA ZAFERİ DAHA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine atılan iftiralara karşı haklılığını bir kez daha mahkeme kararıyla ispatladı. Başkan Gökçek, Sol Gazetesi’nde yayınlanan, “Hayalet Dinleme Aracı Gökçek’te İddiası” başlıklı haberi yazan Pınar Yahya isimli kişiye açtığı “iftira ve hakaret” davasını kazandı.

14 Şubat 2015 Cumartesi 11:41
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN BİR DAVA ZAFERİ DAHA

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, SOL GAZETESİ’NDE YAYINLANAN “HAYALET DİNLEME ARACI GÖKÇEK’TE İDDİASI” BAŞLIKLI HABERİ YAZAN PINAR YAHYA İSİMLİ KİŞİYE AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI

-İSTANBUL ANADOLU 2. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ, HABERİ YAZAN PINAR KAHYA’YI “HAKARET” SUÇUNDAN 354 GÜN ADLİ PARA CEZASINA MAHKUM ETTİ

-DAVANIN KARAR METNİNDE “SANIĞIN (PINAR KAHYA) ÜZERİNE ATILI BASIN YOLUYLA KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET SUÇUNU İŞLEDİĞİ KANAATİNE VARILMAKTA…” DENİLDİ

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Pınar Kahya’yı “kamu görevlisine hakaret suçunu işlediği” gerekçesiyle 354 gün adli para cezasına mahkum etti.

-BAŞKAN GÖKÇEK’İN HAKLILIĞINA MAHKEME ONAYI

Hakkında atılan iftira ve hakaretlere karşı haklılığı bir bir mahkeme kararlarıyla ispatlanan Başkan Gökçek, son olarak da 30 Eylül 2013 tarihinde Sol Gazetesi’nde yayınlanan bir habere karşı açtığı davayı kazandı.

Sözkonusu tarihte Pınar Yahya isimli kişi tarafından yazılan “Hayalet Dinleme Aracı Gökçek’te İddiası” başlıklı haberle ilgili Başkan Gökçek adına avukatı Fatih Atalay tarafından yapılan suç duyurusu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından incelenerek yerinde görüldü.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu yaptığı incelemede sonucunda, şu ifadelere yer verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan müşteki İbrahim Melih Gökçek’in, ortam dinlemesi için kullanılan ve kayıp olduğu belirtilen dinleme araçlarından birisini, üst düzey görev yapan insanları dinlemek için kullandığını ve bu dinlemeler sonucunda da milletvekilleri, mahkeme başkanları, iş adamları ve hatta Başbakana dahi şantajda bulunduğunu, çok sayıdaki yolsuzluk ve usulsüzlüğünü bu şekilde yaptığı şantajlar yoluyla ortaya çıkmasını engellediğini iddia ettiği,

Şüphelinin bu şekilde, gerçeğe aykırı haber ve yorum yazısı yazmak suretiyle, bütün kamuoyu tarafından tanınan müştekinin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyecek biçimde, yazılı basın yoluyla hakarette bulunduğu,

Şüphelinin bu şekilde atılı suçu işlediği, yapılan soruşturma neticesinde yukarıda yazılı delillerle anlaşıldığından;

Şüphelinin üzerine atılı suçtan/suçlardan dolayı yargılamasının yapılarak, eylemine uyan yukarıda yazılı kanun maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur… 27/01/2014…

-354 GÜN CEZA ALDI

Büro’nun başvuruyu yerinde bulmasının ardından İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 12 Şubat 2015 tarihindeki karar duruşmasında, Mahkeme, haberi yazan Pınar Yahya’yı “Sanığın üzerinde atılı basın yoluyla kamu görevlisine hakaret suçunu işlediği kanaatine varılmakla sabit olan hakaret suçundan…” ifadelerine yer verilerek, TCK’nın 5237 sayılı 125/1-3-a maddeleri uyarcınca 354 gün adli para cezasına mahkum etti.