BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, CHP'Lİ ERDOĞDU'YA SERT CEVAP

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP İstanbul Milletvekili ve Partinin Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı Aykut Erdoğdu’nun twitter’dan yaptığı “otoparkların peşkeş çekildiği” iddialarına, twitter’dan sert cevap verdi.

13 Kasım 2014 Perşembe 11:19
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, CHP'Lİ ERDOĞDU'YA SERT CEVAP

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU’NUN, “OTOPARKLARIN PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİ”NE İLİŞKİN İDDİALARINI TWİTTER HESABINDAN  BELGELERİYLE YALANLADI

-BAŞKAN GÖKÇEK, OTOPARK İŞLETMECİLERİNİN ARAÇ BAŞINA SADECE 63 KURUŞ LİRA KAZANDIĞINI GÖSTEREN MALİYET GİDER TABLOSUNU TAKİPÇİLERİYLE PAYLAŞTI

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BELEDİYE VE BELEDİYE ŞİRKETİ ANFA'YA NE KALIYORMUŞ? TAM 2 TL… İŞLETMECİYE KALAN PARANIN ÜÇ KATINDAN FAZLASI. UTAN BE UTAN. BUNUN NERESİ YOLSUZLUK? HESAP SORACAĞIM SENDEN HESAP… İFTİRALARINI YANINA KAR BIRAKAN GÖKÇEK NAMERTTİR”

-BAŞKAN GÖKÇEK, 3 ABD’Lİ ASKERİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİREN İŞÇİ PARTİLİ GENÇLERİ KINAYAN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE DE TWİTTER’DAN SESLENEREK, “DÜNKÜ ALKIŞLADIĞINIZ GENÇLERİ BUGÜN KINIYORSUNUZ. HANİ TUTARLILIK?” DİYE SORDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP İstanbul Milletvekili ve Partinin Yolsuzlukları Araştırma Birimi  Başkanı Aykut Erdoğdu’nun twitter’dan yaptığı “otoparkların peşkeş çekildiği” iddialarına, twitter’dan sert cevap verdi.

İddiaların tamamen yalan olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, otopark işletmecilerinin araç başına sadece 63 kuruş kazandığını gösteren maliyet gider tablosunu paylaşarak, “HESAP SORACAĞIM SENDEN HESAP… İFTİRALARINI YANINA KAR BIRAKAN GÖKÇEK NAMERTTİR” mesajlarını attı.

İstanbul’da ABD’li 3 askerin başına çuval geçiren İşçi Partisi’nin gençlik örgütü Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençleri kınayan ABD Büyükelçiliği’ne de seslenen Başkan Gökçek, “Dünkü alkışladığınız gençleri bugün kınıyorsunuz? Hani tutarlılık” diye sordu.

-ERDOĞDU’YA TWİTTER’DAN BELGELİ CEVAP­

CHP’li Erdoğdu’nun twitter adresinden Başkent’te “otoparkların peşkeş çekildiğine” ilişkin iddialarına cevap veren Başkan Melih Gökçek, iddiaların asılsız olduğunu belgesiyle ortaya koydu. Otopark işletmecilerinin, otopark gelirinden, araç başına işletmeciye 63 kuruş, Büyükşehir Belediyesi ve şirketi olan ANFA’ya da toplam 2 TL’nin kaldığını gösteren maliyet gider tablosunu paylaşan Başkan Gökçek’in, Erdoğdu’nun “@aykuterdogdu” linkli adresini de etiketleyerek, attığı twittlerden bazıları şunlar:

“BİRŞEY SÖYLEYİM Mİ?SAMİMİ SÖYLÜYORUM ANLAMA KABİLİYETİ AÇISINDAN AYLİN'LE YARIŞIYORSUN:) YA PİŞMİŞLİK YAPIYORSUN >>> @aykuterdogdu

“YA DA GERÇEKTEN ANLAMA KABİLİYETİN SENİ ZORLUYOR. BÜTÜN SORULARININ CEVABI ŞU TABLODA. İYİ OKU. @aykuterdogdu” diyerek şu tabloyu yayınladı:

Başkan Twitter

Gökçek, daha sonra twitlerine şöyle devam etti:

“İŞLETİCİYE KAÇ KURUŞ KALIYORMUŞ? SADECE 63 KURUŞ. BELEDİYE VE ANFA'YA(belediye kuruluşu) NE KALIYORMUŞ?TAM 2 TL”

“İŞLETMECİYE KALAN PARANIN ÜÇ KATINDAN FAZLASI. UTAN BE UTAN. BUNUN NERESİ YOLSUZLUK? HESAP SORACAĞIM SENDEN HESAP. ZATEN İLK FEZLEKEN TBMM'NE”

“GİTTİ. BUNU KAÇ TANE TAKİP EDECEK BİRLİKTE GÖRECEĞİZ. İFTİRALARINI YANINA KAR BIRAKAN GÖKÇEK NAMERTTİR.MV OLAMAZSAN TEK TEK İFTİRALARDAN”

“YARGILANACAKSIN.HADİ 1.'Sİ ERTELENİR AMA 2.'DEN İTİBAREN SENİ ZİYARET EDECEĞİM YERİ TAHMİN ET… AVUKATIMA TALİMAT VERDİM YENİ DAVALAR YOLDA”

Bir takipçisinin, “Bu adam da kaçak elektrik kullanıcısı çıkmazsa ne olayım … buraya yazıyom!” mesajına da cevap veren Başkan Gökçek, “DUR BAK NE ÇIKACAK, YAKINDA GÖRECEKSİN... TÜRKİYE ŞOK OLACAK...” mesajını paylaştı.

­-ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE İNCE GÖNDERME

İşçi Partisi’nin gençlik örgütü TGB’nin ABD’li askerlerin başına çuval geçirmesini kınayan ABD Büyükelçiliği’nin kınama metnini de takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, “AMA AYNI GENÇLER GEZİ OLAYLARINDA ORTALIĞI KARIŞTIRIRKEN ELÇİLİKTE YAPILAN RESEPSİYONDA ABD BÜYÜKELÇİSİ  ‘Gençliğin sesini Kuğuludan duyuyorum. Demokratik tepki haklarıdır’ DİYORDU. DÜNKÜ ALKIŞLADIĞINIZ GENÇLERİ BUGÜN KINIYORSUNUZ. HANİ TUTARLILIK?” diye sordu.

Başkan Gökçek, twitter adresinden son olarak, “TÜRKİYE ŞİMDİ ABD ELÇİLİĞİNDEN ÖZÜR BEKLİYOR. BU ÖZÜRÜ YAPARSANIZ KINAMA HAKKINIZ OLUR. BEKLİYORUZ.” Mesajını paylaştı.