Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK'TEN DEĞERLENDİRMELER…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Trt Haber’e Konuk Olarak, Twİtter’den Yöneltilen Soruları Yanıtladı

12 Kasım 2012 Pazartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN DEĞERLENDİRMELER…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Trt Haber’e Konuk Olarak, Twİtter’den Yöneltilen Soruları Yanıtladı.

Başkan Gökçek:

“İzmir’i Tenkit Etmek İçin Yapmadım. Sadece Gerçekleri Görsünler İstedim”

“Bundan Sonra Ankara’ya Böyle Olağanüstü Bir Yağış Düştü Mü Alay Etmeye Kalkmayın, Kendinizle Alay Etmiş Olursunuz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyada gündem konusu olan “Venedik mi? Hayır İzmir” twitlerine açıklık getirerek, “Bundan sonra Ankara’ya böyle olağanüstü bir yağış düştü mü alay etmeye kalkmayın kendinizle alay etmiş olursunuz, demek istedim” dedi.

Başkan Melih Gökçek, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sorularını cevapladı. Böken’in “Bir twit attınız ortalık karıştı. ‘CHP’liler Venedik’e gideceğinize İzmir’e gidin’ dediniz. Siz de biliyorsunuz ki, bu kadar büyük miktarda yağış nereye düşerse düşsün, Venedik’e döner. Ankara’da da aynı hadiseler oldu. Siz, ‘Ankara’ya deniz gelmez diyordunuz, işte geldi, bakın dalgıçlar denize giriyor’ twitleri üzerine mi böyle bir twit attınız?” sorusu üzerine Başkan Gökçek, şu açıklamayı yaptı:

“Aynen, yüzde yüz o. Bilmiyorum twitleri baştan sona izlediniz mi? Bizim medyada bir adet var. Olayın bir yerini alır cımbızla çeker. Twitleri baştan aşağıya almayıp, sadece sonunu gündeme getiriyorlar. ‘Melih Gökçek, sen Venedik yaptın, kendine bak’. Halbuki ben başta ‘Ey CHP’li arkadaşlar, Ankara’da herhangi bir yere hem de Çankaya Belediyesi’nin kusuru olduğunda, su bastığında demediğinizi bırakmadınız?’.”

Başkent Ankara’ya da geçen yıl yarım saatte 50 kg. yağış düştüğünü anımsatan Başkan Gökçek, o dönem yaşanan felaketle ilgili şöyle konuştu:

 “Çankaya’da Çetin Emeç’in üst kısmına binalar yapılmış. Çankaya Belediyesi de bu binaların hafriyatlarının hemen yan tarafa dökülmesine razı oluyor. Toprağı alıyor, yanına atıyor. Bu toprak tamamen gevşek. Bu hafriyatın başka yere taşınması lazım. Taşınmıyor? Niye? O hafriyat için para verecek. Parayı vermekten kaçan müteahhit Çankaya Belediyesi ile nasıl işini hallediyorsa hallediyor ve o toprağı kenara atıyor. Attıktan sonra olduğu gibi gevşek toprağı taşıyla birlikte indiriyor. Çamur, dereler halinde aşağıya iniyor, en uç noktaya 70 Gün Alt Geçidi’ne geliyor. Gelirken taşları da getiriyor. Çankaya Belediyesi’nin ihmalinden dolayı taşlar geldi. Taşlar yere çökünce anında tıkandı. ‘Vay alt yapı iflas etti.’ Alt yapı iflas etmedi. Alt yapıyı iflas ettirdiniz. Neden? Çankaya Belediyesi’nin ihmalinden.”

- “İZMİR HİÇBİR ŞEY YAPAMAZDI”

O dönem konuya ilişkin aynı açıklamaları yapmasına rağmen “CHP’lilerin yeri göğü inlettiğini” söyleyen Başkan Gökçek, twitter’da “Aynı tepkiyi bakalım İzmir’e de gösterecek misiniz? Bu sizin samimi mi yoksa gayri samimi mi olduğunuzu gösterecek” sözleriyle birlikte İzmir’den görüntüleri arka arkaya paylaştığını ve “Burası Venedik mi? Hayır İzmir’den görüntüler” twitini attığını ifade etti.

İzmir’de böyle bir yağışın ardından hiçbir şey yapılamayacağını vurgulayan Başkan Gökçek,  “İzmir’i tenkit etmek için bu twitleri atmadım. Sadece gerçekleri görsünler, utansınlar. Bir daha böyle herhangi bir şey yapmasınlar diye attım” diye konuştu.

Dünyada yağış sistemlerinin değiştiği vurgulayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Böyle bir yağışta İzmir hiçbir şey yapamazdı. İstanbul da yapamaz. Ankara da yapamaz. Ama kalkıp da bunun demagojisini yapmayın. Aklınızı başınıza alın. Bundan sonra Ankara’ya böyle bir şey oldu mu alay etmeye kalkmayın, kendinizle alay etmiş olursunuz. Ama adamlar buna tahammül edemediler. Yoksa ben İzmir ve İzmirlilerin yaşadıklarıyla alay etmek için yapmadım.  CHP’ye iğnenin ucunu batırıverdim. Bu bir ironi”

- “TEKRAR ADAYIM”

Programda Böken’in “Tekrar aday olacak mısınız?” sorusunu da yanıtlayan Başkan Gökçek, “Bu konuda daha önce açıklama yaptım. Bakalım nasip” yanıtını verdi.

Başkan Gökçek, “Ankara trafiği için çözümleriniz nelerdir?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

-“Trafikte bugün itibariyle 1 milyon 422 bin araç var. Şehrin merkezi olan Kızılay-Ulus arasını genişletmek mümkün değil. Alternatif yollar açıyoruz. İkinci projemiz Keçiören’den başlayıp, Ahlatlıbel’de bitecek tünel yol. Üçüncü çözümümüz mevcut EGO otobüslerini körüklülerle değiştirmek.

Ayrıca bazı hatlara teleferik yapıyoruz. İlki yakın zamanda teslim edilecek. Şentepe’den metroya teleferikle inilecek. Daha sonra Karapürçek’ten Siteler’e, ondan sonra da Dikmen’den Kızılay’a yapacağız.

Bir başka çözüm de tabi ki metrolar ve eski banliyö… Eski banliyöyü hafif raylı sistem olarak devreye sokacağız.