Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Sosyal Medya ve Siyaset” konulu söyleşiye katılarak, gençlere sosyal medyayı kullanım konusunda tavsiyelerde bulundu.

16 Şubat 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, 

“SOSYAL MEDYA VE SİYASET KONULU” SÖYLEYİŞİYE KATILARAK, GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
- “KULLANMASINI BİLİRSEN, İNANILMAZ BİR SİLAH, KENDİNİ MÜDAFAA ETMEK İÇİN İNANILMAZ GÜÇLÜ”
-“MART AYINDAN İTİBAREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE İLİŞKİN ÇOK YOĞUN TWİTLER ATACAĞIM”
“SOSYAL MEDYAYI SİYASETÇİLERİN ÇOK İYİ KULLANMASI LAZIM. BU KENDİNİ ANLATMAKTA İNANILMAZ BİR NİMET”
-“BENDEN ÖZÜR DİLEMEYEN 400 TWİTTER TAKİPÇİSİNİ MAHKEMEYE VERDİM. ONLAR CEZA ÇEKECEK Kİ TWİTTER ALEMİNE ÖRNEK OLACAK”


sincan.jpgAK Parti Sincan İlçe Teşkilatı tarafından Armoni Park Konferans Salonu’nda düzenlenen ve çok sayıda gencin doldurduğu salonda gerçekleşen söyleşide Başkan Gökçek, gençlere twitter kullanımının inceliklerinden, sosyal medyanın gücünden, doğru kullanımı sonucunda elde edilecek başarılardan bahsetti ve gençlerin merak ettiklerini cevaplandırdı.
Sosyal medyayı en aktif kullanan siyasetçi olduğu dünya çapında verilen ödüllerle tescillenen Başkan Melih Gökçek, salonu hınca hınç dolduran gençlerin alkışları ve sloganları arasında yaptığı konuşmasına, “Okuyan, araştıran, erdemle donanmış gençler olarak, sosyal medyayı en iyi şekilde kullandığımıza inanıyorum” diyerek başladı.
Özellikle son yılların sosyal medya dönemi olduğunu ve olayların tamamen sosyal medya üzerinde şekillendiğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, yurtdışında ve özellikle Ortadoğu’da dahi meydana gelen herhangi bir olayın, sosyal medyadan haberleşmek suretiyle alevlendiğini ve bir takım neticelere ulaştığını söyledi.
Sosyal medyayı aktif kullanan siyasetçiler arasında yer aldığını ifade eden Başkan Gökçek, “Teknolojiyi ve çağı yakalayamazsanız, kendinizi yenileyemezseniz, netice alabilmeniz mümkün değil. Ben de sosyal medyayı böyle düşünüyor ve önem veriyorum” dedi.
Türkiye’deki büyük gazetelerin tirajlarının 300-400 bin olduğunu kaydeden Başkan Melih Gökçek, kendisinin şu an itibariyle 429 bin takipçisi bulunduğunu ve en büyük üçüncü gazete durumunda olduğunu söyleyerek, “Bir şey istediğimiz zaman, gündem oluşturabilmemiz mümkün. Yeter ki konuyu iyi seçmemiz ve mesajı iyi vermemiz gerekiyor. İşte o zaman 430 bin kişi sizi izliyor, bir de retweet edildiği zaman bu sayı 1-2 milyonu buluyor. Resmen gazete gibisiniz” dedi.

-“İLK TWİTİ OCAK 2011’DE ATTIM”

Kendisinin 9 Ocak 2011’de ilk olarak twitter ile tanıştığını da anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, sık sık gençlerin sloganları eşliğinde yaptığı konuşmasına, geçtiğimiz yerel seçimler döneminde maruz kaldığı suçlamaları dinleyicilere aktararak devam etti. İlk önce kendisinin aday olmaması için birtakım suçlamalara maruz kaldığını, ardından aday gösterilmesiyle birlikte bu suçlamaların artarak devam ettiğini anlatan Başkan Gökçek, o dönemde taksici, minibüsçü ve otobüsçülerden oluşan bazı kişilerin, destekçileriyle birlikte kendisi hakkında karalama kampanyaları başlattıklarını, özellikle de Kemal Kılıçdaroğlu ve Oktay Vural’ın da televizyonlardan iftiralarda bulunduklarını söyledi. Ancak, defalarca söylemesine rağmen hiçbirinin savcılığa gitmediğini ve karşılarına çıkmadığını anlatan Başkan Gökçek, atılan tüm iftiraların gerçek dışı olduğunu her seferinde kanıtladığını da anlattı. Başkan Gökçek, “Bugün bunu sosyal medya sayesinde tamamen bitirdim. Kullanmasını bilirsen, inanılmaz bir silah, kendini müdafaa etmek için inanılmaz güçlü. Biz bunu kullanarak sağladık” diye konuştu.

-“MART AYINDAN İTİBAREN ÇOK YOĞUN KULLANACAĞIM”

“Takipçilerim zaman zaman şu derdimiz var diyorlar, onu çözüyorum, zaman zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu icraatları anlatıyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, Mart ayından itibaren de her gün yoğun olarak, mesajlar atacağını ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik çok büyük açıklamalar yapacağını kaydetti.
“Birisi size saldırıp, iftara atıyorsa, yalan söylüyorsa yakasına yapışıp, gücünüzün yettiği kadar hatta, 10 misli cevap vereceksiniz” öğüdünde bulunan Başkan Melih Gökçek, “Melih Gökçek’in sizlere ağabey tavsiyesi; İnanan insanlara merhametli olun, onları kucaklayın, ama sizin inancınıza saldıran varsa, onları düşürmek boynunuzun borcu olsun” diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar’ın programında bir kez karşı karşıya geldiğini ve bu konuda da kendisine tuzak kurulduğunu anlatan Başkan Melih Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdüÇ
“O zaman Star grubunda çalışan bir muhabir arkadaş bana geldi. ‘Başkanım, sana öyle bir tezgah ayarladılar ki, sen bunun farkına varmadın’ dedi. anlattığına göre bir gün önce Uğur Dündar ile Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geliyor. Ertesi günü benimle nasıl program yapacaklarını konuşuyorlar. Arkada pencere ve altında kalorifer. Ayrıca sıcaklık veren florasanlardan koyuyorlar ön tarafa. Bir tane de alttan böyle bir sıcak veren lamba koyuyorlar. Çanta bile yanımda eridi. Bir de ben konuşurken sesimi yükseltiyorlarmış, Kılıçdaroğlu konuşurken düşürüyorlarmış ki ben sinirleniyormuşum gibi bir intiba oluşsun. Bunlar olunca insanın terlememesi mümkün değil. Benim şekerim var, o yüzden hemen terliyorum. Otomatikman terliyorum. Bunları ayarlamışlar. Bunu da öğrendim. Televizyonda açıkladım. Çok sevdiğim bir milletvekili ağabeyim aradı. Uğur Dündar onu aramış ve ‘kapatalım artık bu konuyu. Çatmasın bize’ demiş… Ama Allah’ın izniyle onu da yakalayacağım bir gün. Ben gerçekten onu dürüst araştırmacı gazeteci zannederdim. İnşallah Allah ona bunu sormayı nasip eder. Hatırlar mısınız eskiden Emin Çölaşan vardı dürüstlük abidesi, bir programda bitti.’’
Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’dan aday olduğunu, şimdi de Ankara’dan aday olmasını istediğini anlatan Başkan Gökçek, “Önce Cenab-ı Allah, sonra da Başbakanım uygun görürlerse ben de onun karşısında aday olayım” diye konuştu.

-“TWİTTER’İ SİYASETÇİLERİN ÇOK İYİ KULLANMASI LAZIM”

Twitter sayesinde pek çok konuyu açıklığa kavuşturduğunu, kendisi hakkındaki tüm iddiaların anında bittiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Onun için bu silahı, sosyal medyayı çok iyi siyasetçilerin kullanması lazım. Bu kendini anlatmakta inanılmaz bir nimet” dedi.
Önümüzdeki günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak değişik metotlarda sosyal medyada, facebook ve twitter nasıl kullanılır, bunu göstereceklerini anlatan Başkan Melih Gökçek, gençleri Ankara’da ağırladığını, onlara Başkent’i gezdirdiğini ve yapılanları kendi anlattığını söyledi. “Ayrıca buradan bol bol kitap dağıttım. Toplam 5650 kitap dağıtmışım değişik isimlerde… Zaman zaman doğuda görev yapan öğretmenler ‘bize kitap gönderir misiniz?’ dediler, onlara bunu gerçekleştirmeye çalıştım. Bunların hepsi otomatikman bizim dışımızda da sosyal medyayı dünyada kullanan yerlerin dikkatini çekti” dedi.
Dünyanın önde gelen ve saygın kuruluşlarından sosyal medyayı en etkili kullanan kişi ödülleri aldığını da anlatan Başkan Melih Gökçek, bunların isimlerini de vererek, Türkiye’de sosyal medyayı kullanan ünlü siyasetçilerin analizinin yer aldığı “Türkiye’de sosyal medya” isimli bir kitaptan da alıntı yaparak, “Burada enteresan iki cümle var. ‘Doğru ya da yanlış olması bir yana Melih Gökçek, sosyal medyayı sosyal medya gibi kullanıyor. Bazı günler 18 saat twit atıyor. Herkesle diyalog kuruyor. Bazen de kışkırtıcı oluyor. Bu onun çizgisine çok uygun. Örneğin sol tabanlı internet sitelerinden çok destek alıyor.’ İşte bunun gibi sosyal medyayı kullanmamız hem gazetelere, hem kitaplara konu oluyor” dedi.
Twitter hesabındaki takipçileri ile başından geçen olaylara ilişkin de örnekler vererek, açıklamalarda bulunan Başkan Melih Gökçek, “Bir de tahrik edeni ve iftara atanı mutlaka özür dilemesi konusunda uyarıyorum. Gerekirse birebir yazışıyorum ve abartısız hepsi şimdiye kadar özür diledi benden. Diyalogla ikna etmekten geçiyor bu. Bunun dışında özür dilemeyen 400 küsür kişiyi mahkemeye verdim. Nasıl olsa bizi bulamaz deyip, ağızlarına geleni söylüyorlar. Bulunca da mektup yollayıp özür diliyorlar. Ama iş işten geçmiş oluyor. Onlar ceza çekecek ki twitter alemine örnek olacak” diye konuştu.
Kendisini dikkatle dinleyen gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Sevgili gençler, twitter’ı çok iyi kullanın. Siyasi, ideolojik bir tartışma başlattığınız zaman seviyenizi muhafaza ederek, ağırlığınızı koyun ve birbirinize desteğinizi verin. Katiyen arkadaşlarınızı yalnız bırakmayın. Sizin bir güç olduğunuzu, birbirinize destek olduğunuzu görsünler, bu çok güzel şekilde karşıya ders vermek anlamına gelir. Birlik ve beraberlik net olarak ortaya çıksın…Birbirinize bilgi verin ki Sincan gençliğinin de hareketi belli olsun. Sincan gençliğinin sosyal medyaya verdiği bu destek için kutluyor ve tebrik ediyorum.”
AK Parti Sincan Gençlik Kolları’nın resmi twitter sayfasından da canlı olarak takipçilerine aktarılan söyleşinin sonunda twitter’a ilişkin bilgilerin verilmesinin ardından, Başkan Gökçek, twitter üzerinden kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Takipçi sayısına ilişkin bir soruya, gerçek takipçi sayısının çok daha fazla olduğunu belirterek cevap veren Başkan Gökçek, “Seni istedikleri zaman takip ederlerse, direkt takipçin olarak gözükmezler. Özellikle sol gruplar, takipçi sayım artmasın diye ‘takip ediyorum’ butonuna basmıyorlar ama yine de seni istedikleri zaman takip edebiliyorlar” dedi.

-“AOÇ BULVARI İÇİN RESMEN BİR DAĞI AŞAĞI İNDİRDİK”

Sosyal medyanın seçimlere etkisinin sorulması üzerine “En az yüzde 5 etkileyeceğini düşünüyorum” diyerek cevap veren Başkan Gökçek, Sincan ulaşımına ilişkin olarak gelen bir soruya da şu cevabı verdi:
“Sincan ve Etimesgut’un ulaşım problemi gün geçtikçe daha da rahatlayacak. Alternatif yolların sayısını çoğaltmaya başladık. AOÇ içerisinden farkında olmadığınız müthiş bir bulvar hizmete sunulmak üzere… Sadece 3 milyon metreküp toprağı bir taraftan alıp, diğer bir taraftan attık ve resmen dağı aşağı indirdik. Şaşmazdan geçip buraya geliyor. Buranın üzerinde 12 alt üst geçit var. 15 kilometrelik yeni bir hat.
Şeker Kavşağını yaptık.
İnşallah Şapka Devrimi caddesine gelen yolu da yaptırıyoruz.
Bir de kısmet olursa organize sanayinin içinden arka tarafa yol yaptık ve sizi oraya bağladık.
Ayrıca Sincan’dan Etimesgut’a geçtikten sonra Batıkent’e girince, sol tarafta Hipodrom kalıyor. Buranın hemen karşısından da sağa girince Batıkent’in içine bir yol gider. İki gidiş- iki gelişlik bir yol. Oraya toplam 5 tane alt üst geçit yapıyoruz. İstanbul yoluna paralel gidecek ve direkt sizi Anadolu Bulvarına bağlayacak bir yol. Anadolu Bulvarına da alt üst geçit yapıyoruz. Bu da bu sene içerisinde bitecek inşallah.
Bu arada Sincan metrosu Allah nasip ederse bu yıl içerisinde bitiyor. Gerçek anlamda hizmet 2014’te başlar. Bunların haricinde 2014 sonuna doğru eski banliyö treni hafif raylı sistem haline geliyor. Yani Sincan’da ulaşım hepten dert olmaktan çıkmış olacak.”
Park ve bahçelerde ücretsiz internet ile ilgili çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Başkan Gökçek, son olarak da AK Parti Sincan Gençlik Kolları’nın twitter hesabına da büyük harflerle “Sincan AK Gençlik Twitterın anlamını çok iyi kavramış. Kendilerini kutluyorum. Herkesi bu gayretli gençleri takibe davet ediyorum” twitti attı.
Söyleşinin ardından Başkan Gökçek’e, Sosyal Medyayı en iyi kullanan belediye başkanı ödülü takdim eden gençler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…
BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, GENÇLERE TWİTTER TAVSİYELERİ…