Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN YAVAŞ, MOSKOVA’DA TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dünyaca ünlü birçok belediye başkanının bir araya geldiği 9. Moskova Kentsel Forumu’na( Moscow Urban Forum) Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in davetlisi olarak katıldı.

08 Temmuz 2019 Pazartesi 08:41
BAŞKAN YAVAŞ, MOSKOVA’DA TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ

MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI SERGEY SOBYANİN’İN DAVETLİSİ OLARAK MOSKOVA KENTSEL FORUM’UNA ( MOSCOW URBAN FORUM) KATILAN  ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ,  

FORUMUN ARDINDAN MOSKOVA’DA BİR DİZİ TEMAS GERÇEKLEŞTİRDİ

-BAŞKAN YAVAŞ MOSKOVA ZİYARETİNİN SON GÜNÜ RUS- TÜRK İŞ ADAMLARI BİRLİĞİ  (RTİB) YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

-BAŞKAN YAVAŞ:

“MOSKOVA ZİYARETİMİZDEN OLDUKÇA OLUMLU İZLENİMLERLE AYRILIYORUZ.  ANKARA’YI DÜNYA’YA TANITACAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ ” 

-“ ANKARA ÇEVRESİNDEKİ TURİZM BÖLGELERİYLE BİRLİKTE ÇOK DEĞERLİ BİR BÖLGEDİR. TÜRKİYE- RUSYA KÜLTÜR YILI ÇERÇEVESİNDE ANKARA 5 MİLYON 800 BİN RUS TURİST GRUBUNDAN MUTLAKA PAY ALMALIDIR. BU KONUDA SİZLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

         moskova_330.jpeg Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dünyaca ünlü birçok belediye başkanının bir araya geldiği 9. Moskova Kentsel Forumu’na( Moscow Urban Forum)  Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in davetlisi olarak katıldı. 

          Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonraki ilk resmi ziyaretini Rusya’ya gerçekleştiren Başkan Yavaş, onur konuğu olarak katıldığı 9. Moskova Kentsel Forumu’nda “Şehirler bugün hangi değerlere odaklanıyor?” başlıklı panelde bir de konuşma yaptı.

          Forum süresince çok sayıda panele de katılan Başkan Yavaş,  birçok ülkeden gelen belediye başkanları, bilim insanları ve şehir planlamacılarıyla bir araya gelerek Ankara’da yapmayı düşündükleri projeleri anlattı.

ANKARA- MOSKOVA ARASINDA İŞBİRLİĞİ”        

         Rusya’yı ziyaretinde Başkan Yavaş, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in ile ulaşımdan alt yapıya, turizmden bir farklı konuda iki Başkent arasında 2019-2021 yıllarını kapsayan İş Birliği Protokolü imzaladı.  

         Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile baş başa ve heyetler arasında görüşmeler gerçekleştiren Başkan Yavaş, Ankara- Moskova arasındaki ilişkilerin geliştirilerek güçlendirilmesi yönünde de görüş alışverişine bulundu.           

BAŞKAN YAVAŞ’TAN  RTİB’E  ZİYARET    

       Başkan Yavaş, Moskova’daki resmi temaslarının son gününde Rus- Türk İş Adamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.

        Rus- Türk İş Adamları Birliği Eş Başkanı Sabahattin Yavuz ve Türk İş Adamları tarafından karşılanan Başkan Yavaş’a, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet eşlik etti. ,         

“İŞ ADAMLARINA ANKARA’DA YATIRIM ÇAĞRISI”

         Başkan Yavaş’ın Rus- Türk İş Adamları Birliği’ni (RTİB) ziyaretinde iş adamlarıyla iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geleceği de masaya yatırıldı.

          Moskova-Ankara arasında gerçekleştirilebilecek birçok konuda işbirliği olduğuna dikkat çeken Başkan Yavaş, “Rusya’da oldukça başarılı olmuş iş adamlarımız var. Ankara’daki işsizlik oranını aşağıya çekmek için Türk ve Rus iş adamlarının Ankara’ya yatırım yapmaları davet ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da tüm katkıyı yapmaya hazırız”dedi.  

“TURİSTLER  ANKARA’YA GELMELİ”   

          Türkiye’ye gelen 5 milyon 800 bin Rus turistin yaklaşık yüzde 60’ını getiren firmaların Rusya’da faaliyet gösteren Türk firmaları olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Yavaş, “Firma yetkililerine, Ankara çevresindeki turizm bölgeleriyle birlikte konaklama açısından çok değerli bir bölgedir. Türkiye- Rusya Kültür Yılı çerçevesinde Ankara bu Rus turist grubundan mutlaka pay almalıdır. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyorum” diye konuştu.  

          Başkan Yavaş, iş adamlarına Ankara’da,  Rusya Türkiye İş Formu gibi organizasyonunun yapılması halinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bunu destekleyeceğinin altını çizerek, Ankara’ya değer katacak istihdam sağlayacak her türlü çalışmanın da arkasında olacağını vurguladı

RTİB EŞ BAŞKANI YAVUZ “ANKARA İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPALIM” 

         RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yavuz, Sayın Başkanın, Moskova 9. Kentsel Foruma katılmasının sonuçlarını takip ettiklerini ifade ederek, “RTİB olarak, Ankara ve Moskova Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolüne her türlü desteğini vereceğimizi sayın başkana ilettik. Ankara Belediyesi ve Moskova Belediyesi arasındaki bu ilişkiyi kurmada köprü olma amacımızı, isteğimizi de kendilerine ilettik.  Çok verimli ziyaret gerçekleştirdiler. Başkanın turizm, tarım ve ticaret gibi birçok konuda teklifleri ve davetleri oldu.  RTİB olarak Ankara'nın ticaret kentine dönüştürülmesi elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN YAVAŞ, RUSYA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ 

          Konuşmasında Moskova’ya gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Başkan Yavaş,  Rusya'daki mevkidaşlarına, ''Ankara’da açılacak alan var, işbirliği yapılabilir diye söyledim. Ruslar Türkiye’den domates alıyorlar. Gelin bunu beraber üretelim, karşılığında mal alırız'' çağrısını yaptığını kaydetti.

“OLUMLU İZLENİMLERLE AYRILIYORUZ”

          Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  Moskova ziyaretinden oldukça memnun ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Memnun kaldık. Gayet güzel ağırladılar. Moskova Belediye Başkanı'nın yaptığı güzel çalışmalarını öğrendik. Bu arada dünyanın çeşitli yerlerinden gelen belediye başkanları hem kendi projelerini, hem de belediyeciliğe ve kente yeni bakış açılarını anlattılar. Artık belediyelerin, şehirlerin araçlardan kurtarılıp insanların daha sağlıklı yaşayabileceği, keyif alabileceği ortamlar olması için geleceğe yönelik ne gibi tedbirler alınması gerektiğinden bahsettiler ve bunun dışında herkes karşılıklı olarak birbirileriyle deneyimlerini paylaştı ve bu konuda işbirliği yapmanın tüm dünyanın hayrına olduğunu da söylediler. Buradan oldukça olumlu izlenimlerle ayrılıyoruz. Ankara’mızı Dünya’ya tanıtacak projeleri hayata geçireceğiz. "

BAŞKAN YAVAŞ, MOSKOVA’DA TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ
BAŞKAN YAVAŞ, MOSKOVA’DA TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ
BAŞKAN YAVAŞ, MOSKOVA’DA TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ