BAŞKENT ANKARA DEMOKRASİ ALANINDA AVRUPA’NIN İLK 10’UNDA

Viyana merkezli Siyasette Yenilik Enstitüsü (Innovation in Politics Institute), Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde her yıl Avrupa’nın Demokrasi Başkentinin seçildiği platformda bu yıl Ankara ve Ankara Kent Konseyi Başkan yardımcı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin aday gösterildi.

29 Mart 2024 Cuma 11:32
BAŞKENT ANKARA DEMOKRASİ ALANINDA AVRUPA’NIN İLK 10’UNDA

Viyana merkezli Siyasette Yenilik Enstitüsü (Innovation in Politics Institute) Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde her yıl Avrupa’nın Demokrasi Başkentini seçtiği platformda bu yıl Ankara ve Ankara Kent Konseyi Başkan yardımcı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin aday gösterildi.

Başkent Ankara ve Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin demokrasi alanında yenilik getiren Avrupa’nın ilk 10 örneği arasında finale kalırken, finalistler uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek ve Avrupa’nın en yenilikçi demokrasi uygulamaları 2 Mayıs’ta Barselona’da düzenlenecek ödül töreniyle sahibini bulacak.

MANSUR YAVAŞ BELEDİYECİLİĞİ ULUSLARARASI ÖDÜL İLE TAÇLANACAK

Bu yıl Enstitü’nün Siyasette Yenilik Ödülüne, Başkent Ankara ve demokratik katılım ve yenilikçi şehircilik alanlarında yaptığı çalışmaları topluma hizmet için etkin bir şekilde kullanması sebebiyle Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin aday gösterildi.

2019 seçimlerinden sonra uzun yıllardır Ankara’da hakim kılınan çatışma ve kutuplaşma siyasetine karşı kentteki farklı kesimleri katılımcılık temelinde bir araya getirmek için kullanılan yenilikçi yaklaşımlar, 6 milyona varan büyük bir metropol kentte yaşayan yurttaşların kente aidiyetlerinin artırılması için kullanılan genel stratejiler, kurulan kent konseyinin uluslararası başarıları ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu süreçteki kesintisiz desteği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın başarılı yönetimi ile finale kaldı. Ankara, ödülde siyaset, sivil toplum ve akademinin örnek bir ortaklığı olarak da kabul edildi.