Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent Çiçek Açtı...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’i 6 Milyon Çiçekle Donatıyor -Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca Geçen Yıl 15 Ayrı Türden 50 Bin Adet Çiçek Üretildi

16 Nisan 2010 Cuma 02:29
Başkent Çiçek Açtı...

Başkent’in her noktası renk renk çiçeklerle  bezeniyor. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk etabına başladıkları peyzaj çalışmalarını yıl boyunca sürdürerek, Ankara’yı yaklaşık 6 milyon çiçekle donatacak. 

1.JPG
Karasal iklimin ortasında yer alan ve eskiden bir bozkır olan  Ankara, son yıllarda kentiçi parklarıyla, yol ağaçlandırmalarıyla, yeşil  kuşak çalışmalarıyla, kaldırımları, refüjleri ve parklardaki ağaçlarıyla, çiçekleriyle rengarenk bir görünüme kavuşuyor.
Bu amaçla Ankara’nın yeşil alanlarına, kavşak ve göbeklerine, refüjlere, ana bulvar ve caddelerdeki yan bantlara, rekreasyon alanlarına, parklara, talepte bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine,  muhtelif cins ve türdeki mevsimlik bahçe çiçekleri dikilmeye başlandı.
Çiçeklendirme çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Nisan ayının ilk günlerinde yeşil alanlardan kışlık lahanaların sökülmeye başlandığını ve toprağın havalandırılarak bahar çiçeklerine hazır hale getirildiğini söyledi. 
 
-ANKARA İKLİMİNE UYGUN TÜRLER SEÇİLİYOR
Dikimi yapılan ve yapılacak olan tüm bahçe çiçeklerini, Ankara iklimine uyum sağlayacak  tür ve çeşitten seçtiklerine dikkat çeken Hatice Akgül, “Menekşe, Hüsnüyusuf, Çin Karanfili, Papatya, Bellis,  Şebboy, Aslanağzı cinsinde seçtiğimiz 6 milyon adet çiçeği oluşturduğumuz ekiplerle aşamalı olarak dikmeye başladık. 2010 yılı içerisinde Başkent’in kavşakları, ana arterleri, refüjleri, rekreasyon alanları ve prestij parklarını yaklaşık 6 milyon rengarenk çiçekle donatmayı hedefledik” diye konuştu.
 
-DESEN ÇALIŞMALARI AYRI BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRIYOR
Akgül,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin diktiği rengarenk Menekşe çiçekleriyle tüm kavşakların donatılmaya başlandığını, yaklaşık bir ay sürecek çalışmalar sonrasında, Başkent’in dört bir tarafının Menekşe başta olmak üzere diğer bahar çiçekleriyle bezeneceğini bildirdi.
Şu anda renk renk çiçekler ile Anıtkabir çevresinde dikim ve desen çalışmaları, Kızılay göbeği ve Cumhurbaşkanlığı kavşağında desen çalışması, Genelkurmay kavşağında kırmızı-beyaz menekşe ve papatya çiçekleri ile ay- yıldız desen çalışması yapıldığını söyleyen Hatice Akgül, Akay kavşağı, Tandoğan kavşağı, Çiftlik kavşağı, Sıhhiye kavşağı, Yıldız  kavşağı, TRT Oran kavşağı ve Atakule kavşağında ise menekşe çiçeği fideleri dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

2.jpg
Akgül, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, Konya Yolu, Havaalanı Yolu gibi kent giriş yolları ve ana arterlerde başlayan çalışmalarda Başkent’i çiçeklerle buluşturan belediye ekiplerinin, 15 Mayıs’a kadar yapacakları çalışmalar sonrasında tüm yeşil alanları mevsimlik bahar çiçekleriyle donatacaklarını kaydetti.
 
-YERLİ 15 AYRI TÜRDEN 50 BİN ÇİÇEK ÜRETİLDİ
Başkan Akgül, yerli çiçek koruma çalışmalarına özel önem verdiklerini hatırlatarak, Çevre Koruma’da ve Büyükşehir Belediyesi’nin diğer birimlerinde görev yapan elemanlardan oluşturdukları ekiplerle yerli çiçekleri her dönem koruduklarını ifade etti. 
Başkan Akgül, bu amaçla sürdürdükleri faaliyetlerde geçen yıl 15 ayrı türden 50 bin adet çiçek üreterek, tohum elde etmek amacıyla merkez alanlara diktiklerini ifade etti.
 
-GEÇEN YIL 19 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI
 Geçtiğimiz yıl içinde parklara, refüjlere toplam 5 milyon 207 bin yazlık ve kışlık çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini de kaydeden Başkan Akgül, yine geçen yıl 9’u merkez, 7’si mücavir alan içindeki 16 ilçeye 19 adet yeni park yaparak halkın hizmetine sunduklarını, Büyükşehir Belediyesi olarak kazandırdıkları her yeşil alanın insan – doğa – çevre üçgenindeki sorunlara en ideal çözümü bulma çabasıyla gerçekleştirildiğini belirtti.