Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent Designer Outlet 1 Nisan’da Açılıyor…

- Büyükşehir Belediyesi Tarafından Ankara’nın Güney Girişinde Samanyolu Rekreasyon Alanı Olarak Bilinen ve Başkent Designer Outlet Adı Verilen Alışveriş Merkezi, 1 Nisan Cuma Günü Saat 11.00’de Başkan Gökçek’in de Katılımıyla Açılacak

01 Ocak 2011 Cumartesi 08:23
Başkent Designer Outlet 1 Nisan’da Açılıyor…

Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’nın güney girişinde, Konya Yolu üzerine yaptığı 10 mağazadan oluşan Samanyolu Rekreasyon alanı, Başkent Designer Outlet adıyla 1 Nisan’da Başkentlilerin hizmetine açılıyor.
Yeni alışveriş merkezinde, aralarında Versace, Kiğılı, Journey, Karton, Semanta, Ayakkabı Dünyası gibi markaların yer aldığı sekiz tekstil ve bir ayakkabı mağazası ile bir de restoran yer alıyor.

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş’un da katılımıyla 1 Nisan Cuma günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek kurdele kesiminin ardından Başkentliler, ferah bir ortamda alışveriş keyfinin tadını çıkaracak.
Yapımı 2008 yılında bitirilen Samanyolu Rekreasyon Alanı, yeni yapılan düzenlemeyle Başkent Designer Outlet olarak Ankaralılara hizmet vermeye başlayacak. Ankara’nın yeni outlet merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in güney girişi olan Gölbaşı-Kepekli Boğazı’ndaki yaklaşık 40 bin metrekarelik alana bir dinlenme merkezi olarak kuruldu.
Fabrika Satış Mağazası anlamına gelen “Outlet Merkezi” bünyesinde, ünlü markaların fabrika satış mağazalarına kiraya verilen 10 adet villa ve büyük boyutlarda mevsim koşullarına göre güneşli ve yağışlı zamanlarda yararlanılması için 2 adet üstü kapalı mekan bulunuyor. Tüm alanı kapsayan su kanalları ve göletlerle bölgeye görsel güzellikler kazandırılırken, özel arabalarıyla gelen ziyaretçiler için de 265 araçlık bir otopark yer alıyor.
Doğa ile iç içe olacak şekilde projelendirilen merkezde yaz aylarına doğru Başkentlilerin alışveriş dışında ailecek keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak su oyunları, çocuklar için oyun grupları, spor yapmak isteyenler için koşu yolları, barbeküler, seyir terasları ve eğlence merkezleri de yer alacak, çeşitli gösteriler, konserler ve panayırlar düzenlenecek.