Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’e Yeni Asfalt Yama Ekipmanı…

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Asfalt Tamir ve Bakım Araçları İle Hızlı ve Dayanıklı Asfalt Bakımı Yapılabilecek

13 Nisan 2011 Çarşamba 02:50
Başkent’e Yeni Asfalt  Yama Ekipmanı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in cadde ve bulvarlarında zamanla aşınan veya alt yapı çalışmalarıyla zarar gören asfaltın kısa sürede onarılmasını sağlamak amacıyla en son teknolojik özelliklere sahip olan 10 adet asfalt tamir ve bakım aracını makine parkına dahil etti.
Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yeni alınan araçlarla, Başkent’in bulvar ve caddelerindeki asfaltın bozulan ve  aşınan kısımlarının daha hızlı ve düzenli olarak tamir edilebildiğini söyledi. Yetkililer, bulvar ve caddelere serilen asfaltın alt yapı çalışmaları veya  zamanla aşınarak bozulabildiğini ifade ederek, en son teknoloji ile üretilen onarım makinalarının devreye girmesiyle birlikte asfalt tamirinin çok daha hızlı ve dayanıklılık süresinin de uzun olduğunu söylediler.

- TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ –
 
Yeni asfalt tamir ve bakım araçları ile asfaltlama çalışmasının mobil hale getirildiğini belirten yetkililer, “Asfalt Yama Robotu’nun, kompaktörlü, kırıcılı, kesicili ve bitüm ısıtma tanklı özellikleri olduğu için birçok fonksiyonun birleşip yama ve onarım  çalışmasını daha pratik bir şekilde yaparak zaman kaybını da ortadan kaldırıyor” diye konuştular.
Asfalt yama robotlarının 12 ton asfalt kapasiteli olup, hidrolik sistemle çalıştığını belirten yetkililer ısı derecesinin  yüksek olması sebebiyle  asfaltı 24 saat muhafaza edebildiğini bu nedenle soğuk havalarda da asfalt yaması yapılabildiğini söylediler.
Araçların kendinden ısıtmalı olduğu için asfaltın yüksek ısıda muhafaza edildiğini ve tüm özelliklerini  koruduğunu belirten Fen İşleri uzmanları, yapılan yama çalışmasının daha kaliteli olduğunu anlattılar.