Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’e Yeni Bir Rekreasyon Alanı…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurtboğazı Barajı Çevresini Düzenleyerek Başkentlilere Yeni Bir Rekreasyon Alanını Daha Hizmete Sokuyor -Kurtboğazı Barajı’nın Çevresi Her Yaştan Başkentlinin Eşsiz Doğal Güzellikler İçinde Nefes Alıp Dinlenebileceği, Piknik Yapıp Eğlenebileceği Bir Mekan Olacak

01 Ekim 2010 Cuma 06:31
Başkent’e Yeni Bir Rekreasyon Alanı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir yanına yaygınlaştırdığı yeşil alanlar ve büyük parklara her geçen gün bir yenisini eklerken, mevcut yerleri de yeniden düzenleyerek, geniş halk kitlelerinin kullanımına açıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtboğazı Barajı’nda başlatılan hummalı çalışmaların ardından, park yepyeni görüntüsü ve doyumsuz güzelliğiyle Ankaralıların hizmetine girecek.

1.JPG
Baraj ve çevresinde yapılan incelemeler sonrasında başlatılan çalışmalarda büyük ilerleme kaydedildiğini belirten yetkililer, Kurtboğazı Barajı ile buradaki eski tesislerin yeni baştan ele alındığını, Başkentlilerin çocukları ve aileleriyle nefes alıp dinlenebilecekleri, piknik yapıp eğlenebilecekleri dev bir mekana daha kavuşacaklarını belirttiler.  
- KURTBOĞAZI’NDA YOĞUN ÇALIŞMA
Ankara’nın kuzeybatısındaki İstanbul Yolu üzerinde kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta olan ve Başkent’in önemli su kaynaklarından da biri sayılan Kurtboğazı Barajı, çevresindeki meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlarıyla, doyumsuz güzelliğini Başkentli ailelere sunmak için gün sayıyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in,     Kurtboğazı Barajı’nı ve içerisinde bulunan tesisleri incelemesinin ardından verdiği talimatlar sonrasında Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede hummalı bir çalışma sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, bölgedeki piknik alanlarının düzenlenmesi, yeni tuvaletler, mevcut çeşmelerin iyileştirilmesi ve 5 adet yeni çeşme çalışması yapılırken, bölgedeki aydınlatma direklerinin yerlerine yeni direkler takılıyor.
-YOLLARDA İYİLEŞTİRME VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, öncelikle iş makinelerinin yardımıyla 744 hektarlık rekreasyon alanının 50 hektarlık piknik alanında, kullanılamaz hale gelen ana yollarda iyileştirme yaptılar. Mevcut yollara asfaltlama ile uygun bölümlerde çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor. 
Çalışmalar kapsamında pis su ve temiz su hatlarının yenilenmesi ve döşenmesi çalışmaları sürerken, toprak kaymalarını önlemek için yapılan istinat duvarları, ara yollara küp taşlar döşenerek yenileme ve seyir terasları oluşturulması çalışmaları tamamlandı.
-YENİ SU DEPOSU

2.jpg
Baraj alanının en üst noktalarında yer alan eski su deposu korunurken, yakın bir bölgede ise yeni bir su deposu yapıldı. Bu depodan iç şebeke hattıyla baraj alanındaki çeşme ve tuvaletlere su dağıtılmasını sağladıklarını belirten yetkililer, su depolarını sadece su tankerleri ve mevcut bir kuyudan analizi yapılmış temiz su alarak doldurduklarını, Ankara’nın Çamlıdere Barajı’ndan sonra içme suyu ihtiyacını karşılayan bu önemli baraj suyunu iç şebekede kesinlikle kullanmadıklarını açıkladılar.
Eskiden keçi yolu olarak tabir edilen yollardan zor koşullarda göl kenarına inerek balık tutan amatör balıkçılar için ise engebeli ve dik baraj yollarında bölgenin doğal dokusunu zarar vermeden iyileştirmeler yapıldı.
-ÇOCUK OYUN ALANLARI  SPOR SAHALARI
Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 3 adet çocuk oyun alanının da yenilendiği çalışmalarda, ikişer adet de plaj voleybolu, futbol, basketbol ve tenis sahası yapılıyor. Küçük yürüyüş yolları ile kondisyon aletlerinin bulunduğu yeni bir alanının oluşturulduğu çalışmalarda, oturma ve piknik alanlarına banklar, piknik masaları, pergoleler ve çöp kutuları yerleştiriliyor.
Ayrıca baraj bölgesinde çeşitli yerlerde güvenlik noktaları da yapılıyor. Ankara’nın Çamlıdere’den sonra içme suyu ihtiyacını karşılayan en önemli ikinci baraj gölünü koruyan eski çitler panel çitle yenilendi. Orman bölgesi de, içine girilmemesi için tel çit ile korumaya alınıyor.
Vatandaşların arabalarını park etme sorunu ise, 3 ayrı noktada yapılan otopark alanı düzenlemeleriyle çözüme kavuşturuluyor.