Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’e Yeni, Dev Oto Galerisi…

-Başkan Gökçek, Gölbaşı Çıkışında Oto Galerileri ve 2. El Oto Satışları İçin Hazırlanan 2,5 Milyon Metrekarelik Alanı, İçişleri Bakanı Atalay ve Ankara Valisi Yüksel’e Gezdirdi -Başkan Gökçek, Yeni Oto Galerisi’nin Önümüzdeki Günlerde Kat Karşılığı İhale Edileceğini ve Havaların Uygun Olması Durumunda 4-5 Aylık Bir Sürede Bitirileceğini Bildirdi -Gökçek , “Bu Alanın Kamulaştırılması İçin 30 Milyon Dolar Sarfettik”

09 Ekim 2010 Cumartesi 04:31
Başkent’e Yeni, Dev Oto Galerisi…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı çıkışında 2,5 milyon metrekarelik alana yapılacak,  Taşıt Market Lojistik Destek Kompleksi’nin (Yeni Oto Galerisi) planının onaylandığını belirterek, “Ankara’daki tüm oto galerilerini ve 2. El oto satış noktalarını toplayacağımız bu yeri önümüzdeki günlerde kat karşılığı ihaleye çıkartacağız. Eğer havalar iyi giderse ihalenin tamamlanmasından 4-5 ay sonra bu tesisi bitiririz” dedi.

1.JPG
Başkan Gökçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e Gölbaşı çıkışında Konya yolunun her iki yanında yer alan “Taşıt Market Lojistik Destek Kompleksi” alanını gezdirdi.
Alan üzerinde haritalardan bilgi veren Gökçek daha sonra İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi’ne Vilayetler Evi’nde çalışmalar ve yapılacak tesisle ilgili detaylı bilgiler verdi.
Başkan Gökçek, 2,5 milyon metrekarelik alanı rızayı alımla kamulaştırdıklarını, şu anda 2,5 milyon metrekarelik alanın yaklaşık 1,5 milyon metrekaresinin imarlı hale geldiğini belirterek, “Biz çalışmalarımıza bu temiz parsellerden başlayacağız” diye konuştu.

2.jpg
Planlamaya göre kompleks içinde iş makineleri ve otobüsler için 1000’er metrekarelik alanlar, 2. El satışı için 300 metrekaresi kapalı 150 metrekaresi açık olmak üzere 450’şer metrekarelik yerler oluşturulacağını belirten Başkan Gökçek açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bilindiği gibi Yenimahalle ve Keçiören’de 2. El oto pazarı bulunuyor. Bu kompleks tamamlanınca buraları kaldıracağız. Bu araçlar için de kompleks içinde 11 bin 440 araçlık bir alan oluşturuldu. Ayrınca Kompleks içinde TIR Parkı olacak 750 TIR’ın park edeceği bu alanın dışında komplekste sosyal ihtiyaçların karşılanması amacıyla bankalar, noterler, alışveriş merkezleri de yer alacak. Ayrıca yolun karşı tarafında kurulacak alışveriş merkezi içinde dev bir Mevlana figürü yer alacak. Karayolunun üzerinde kurulacak ve kompleksin her iki yanını birleştirecek köprüde de lokantalar olacak.”
Gökçek alanın kamulaştırılması için bugün kadar 30 milyon dolar bir harcama yaptıklarını da kaydetti.