Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT’E YENİ YOL GÖSTERİCİSİ LEVHALAR…

Ankara Büyükşehir Belediyesi; çağdaş, modern ve rahat bir şehir içi seyahat keyfi için Başkentli sürücülerin en önemli yol göstericileri yön levhalarını, ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirmeye devam ediyor.

08 Ekim 2012 Pazartesi 13:44
BAŞKENT’E YENİ YOL GÖSTERİCİSİ LEVHALAR…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇAĞDAŞ, MODERN VE RAHAT ŞEHİR İÇİ SEYAHAT KEYFİ İÇİN YÖN LEVHALARINI İHTİYAÇ NOKTALARINA YERLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

yon_levha_400_08102012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi; çağdaş, modern ve rahat bir şehir içi seyahat keyfi için Başkentli sürücülerin en önemli yol göstericileri yön levhalarını, ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirmeye devam ediyor.
Başkent Ankara’nın dört bir tarafında yeni yol açımı ve genişletme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, boydan boya çizgi çalışması yaptığı, uyarı levhaları ve bilgilendirme yazılarıyla süslediği, sinyalizelerle güvenli kıldığı yollara yerleştirdiği dünya standartlarındaki yön levhalarıyla da sürüş kolaylığının adresi haline getiriyor.
Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 400 takım kavşak içi (sistem levhası) ve 150 adet de kaplama üstü (Başüstü, T tipi, L tipi ve Ön Gösterici) yön ve bilgi levhasının Başkent’teki bulvar ve caddelerde belirlenen yerlere yerleştirilmesi için çalışmalara devam ediyor.
Eskisinden çok daha büyük olan yeni levhaların, araç sürücüleri ve yayaların kavşak ve yol ayrımlarında gidecekleri yöne ilişkin de bilgiler içerdiğini kaydeden EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, levha çalışmaları kapsamında ana arterler başta olmak üzere Başkent’in dört bir tarafında yolların kartviziti levha çalışmalarının sürdüğünü kaydettiler.
Özellikle bulvarlar, kavşaklar ve köprülerde devam eden çalışmalar kapsamında şehir içinde kalan kavşaklara da levhaların yerleştirileceğini ifade eden yetkililer, T ve L tipi yaklaşık 150 levhanın montajının yapılacağını söylediler.
Her yıl büyüyen ve gelişen Başkent yollarının olmazsa olmazı levhalandırma çalışmalarını, asfalt ve çizgi çalışmalarıyla birlikte yürüttüklerini de ifade eden yetkililer, sürücülerin gece ve gündüz rahatlıkla görebileceği şekilde reflektif malzemelerden yapılan yeni yön levhalarının, en üst kalitede ve uzun ömürlü malzemeler kullanılarak imal edildiğini ifade ettiler.

ŞEHİR İÇİNE 400 TAKIM SİSTEM LEVHASI

4 milyon nüfusu bulunan kentler arasındaki en rahat trafik akışına sahip şehir olan Ankara’da, kent içinde de levhalandırma çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden yetkililer, 400 takım sistem levhasını, daha önce levha bulunmayan veya levhası eskimiş olan kavşaklara yerleştirmeye devam ettiklerini belirttiler.
Yetkililer, “Levhalar sayesinde sürücüler uzak mesafeden yön levhasını okuyarak uygun şeride geçiyor ve olası trafik tıkanmaları önleniyor, en önemlisi de trafik güvenliği sağlanmış oluyor” diye konuştular.

-DAHA BÜYÜK VE GÖRÜNÜR LEVHALAR

Yollarda uygulanan yeni levhaların, eski yön levhalarına nazaran daha büyük ve uzaktan rahatlıkla görülebilir şekilde yapıldığını ve olası trafik kazalarının önüne geçildiğini ifade eden yetkililer, “Araç sürücülerine gidecekleri semt, mahalle, belde, ilçe ve ili bulmalarında kolaylık sağlayacak yeni levhalar, araç sürücüleri ve yayaların kavşak ve yol ayrımlarında yönlerine ilişkin de bilgiler içeriyor” dediler.