Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…

Bahar ayları ve artan yağışlarla birlikte adeta yeşile bürünen Başkent Ankara, çevre bakım ve düzenleme çalışmalarıyla daha da güzelleşiyor.

27 Mayıs 2019 Pazartesi 09:25
BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEVSİMLİK BUDAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

-BAŞKENT GENELİNDE AYRICA ENERJİ NAKİL HATLARINA TEMAS EDEN, DEVRİLME TEHLİKESİ OLAN AĞAÇLAR DA EKİPLER TARAFINDAN BUDANIYOR

-EKİPLER, ORTA REFÜJLER VE YEŞİL ALANLARDA DA ÇİÇEKLENDİRME ÇALIŞMASI YAPARAK, BAŞKENTİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

       budama_330.jpg  Bahar ayları ve artan yağışlarla birlikte adeta yeşile bürünen Başkent Ankara, çevre bakım ve düzenleme çalışmalarıyla daha da güzelleşiyor.       

          Büyükşehir Belediyesi, Başkentin estetik görünüme kavuşması amacıyla titiz bir çalışma yürütüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent genelinde mevsimlik bakım ve budama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

TEHLİKE ARZ EDEN AĞAÇLAR DA BUDANIYOR

Ağaçların düzenli gelişimini sağlamak, dal ve yaprakların daha sağlıklı büyümesi ve eski formuna kavuşması için mevsimlik budama çalışmalarını yürüten ekipler yol kenarlarında bulunan ağaçların daha sağlıklı büyümesinin de önünü açıyor.

         Her yıl ezik, kırık ve hastalıklı olan dalları budayan ekipler, vatandaşlardan gelen talepler ve ekiplerin incelemeleri sonucu tespit edilen noktalarda bulunan enerji nakil hatlarına temas eden, devrilme tehlikesi olan ağaçların da budama işlemini gerçekleştiriyor.

        Araç ve yayaların geçişini engelleyen ağaç dalları ise güvenlik önlemleri alınarak kontrollü bir şekilde budanıyor.

RENGARENK BİR BAŞKENT

İlkbahar döneminde çevre düzenlemesi, çiçek dikimi ve yeşil alan çalışmalarını da hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafını rengarenk hercai menekşelerle donatıyor.

           Mart ayından itibaren 240 bin 144 menekşe dikimi gerçekleştirilirken, cadde ve sokaklar, orta refüjler ile yeşil alanlar mevsimlik çiçeklerle daha da estetik görünüm kazanıyor.

BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…
BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…
BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…
BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…
BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…
BAŞKENT GÜZELLEŞİYOR…