Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’in Suyu Kaliteli,Temiz ve Pırıl Pırıl...

23 Aralık 2010 Perşembe 12:28
Başkent’in Suyu Kaliteli,Temiz ve Pırıl Pırıl...

ASKİ Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla, Başkentlilerin sağlıklı ve temiz içme suyu kullanmalarını sağlıyor.
Başkent’in dört bir tarafından aldıkları su numunelerinin günlük analizlerini yaparak, suyun kalitesini kontrol altında tuttuklarını kaydeden ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, “Musluklardan akan su temiz, kaliteli ve içilebilirdir. Suyumuz Dünya Sağlık Örgütü’nün de öngördüğü parametrelere uygun ve pırıl pırıldır. Güven içinde tüketilebilir” dedi.

1.JPG
Başkent’in havası, suyu ve yeşiliyle dünyanın birçok kentine örnek olduğunu hatırlatan Kılıç,  “1040 noktadan alınan su numunelerinin sürekli fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılmaktadır. Başkentli abonelere sesleniyorum; musluklarınızdan akan suyu tereddüt etmeden rahatlıkla tüketebilirsiniz” diye konuştu.
ASKİ laboratuarlarında her gün düzenli olarak yapılan analizler sonucunda, şehir şebeke suyunun kalitesinin kontrol altında tutulduğunun altını çizen Kılıç, “Başkent’in içme suyu gereksinimini karşılarken suyu, temiz ve sağlıklı bir şekilde kullanıma sunmak için büyük titizlik içerisinde çalışıyoruz. Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması ve şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, hijyen bir şekilde musluklardan akmasını sağlıyoruz” diye kaydetti. 

- 1040 NOKTADAN ANALİZ
ASKİ Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’nca, geçen Kasım ayı süresince Ankara’nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını kaydeden Kılıç şunları söyledi:
“Başkent’in farklı 1040 odak noktasından bir ay süresince aldığımız su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini akredite olmuş laboratuarlarımızda gerçekleştirdik. Geçen ayda yapmış olduğumuz bu analizler sonucunda Başkent içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun olduğunu saptadık.”
Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuarlarında şehir şebeke su analizlerinin, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği Standartları (EEC) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan Kamil Kılıç, “01-30 Kasım 2010 tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler. 1040 odak noktası, İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE’ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı” dedi.

Kasım ayı boyunca yapılan Ankara içme suyu kalite kontrollerinin tamamı standartlara uygun bulunurken, analiz sonuçlarındaki parametreler şöyle:

Parametre İvedik Arıtma TSE-266
 Tesisleri Maksimum değeri
Renk (Pt-Co Birimi) 5 20
Bulanıklık (N.T.U) 0,61 5
Tortu Tortusuz Tortusuz
Ph 7,24 6.5-9.5
Bakteri sayısı 0 0