Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent Kış Çiçekleriyle Süsleniyor...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’i Yeşil Alanlarıyla, Soğuğa Dayanıklı Çiçekleriyle Kışa Hazırlıyor

26 Kasım 2010 Cuma 05:46
Başkent Kış Çiçekleriyle Süsleniyor...

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki yeşil alanları, parkları, kavşakları, refüjleri, rekreasyon alanlarını soğuğa dayanıklı çiçekleriyle kışa hazırlıyor.  
Kışlık çiçek dikim çalışmalarında Ankara trafiğinin canlılığını koruduğu ana arter ve tüm kavşaklarda, çiçekler ile modern motif ve desenler yapılarak, Başkent’e özel bir görünüm kazandırılıyor. 
Bu yılın ilk 10 ayında Başkent’te yaklaşık 6 milyon 448 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, kışlık çiçek dikimlerini de yaptıklarını ve bu yıl sonuna kadar 1 milyonun üzerinde çiçek daha dikileceğini ifade etti.
-BAŞKENT’E 2010’DA 7.5 MİLYON ÇİÇEK-
2010 yılında yaklaşık 7 milyon 500 bin çiçek dikmeyi hedeflediklerini belirten Hatice Akgül; Başkent’in muhtelif göbek, kavşak, refüj, park ve rekreasyon alanları ile Konya, İstanbul, Eskişehir, Samsun ve Esenboğa yolları gibi kente ana giriş yollarını kırmızı ve beyaz renkte kışlık süs lahanası, hercai menekşe, aslanağzı, kasımpatı ile donattıklarını bildirdi.
Akgül, Anıtkabir çevresi, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Akay Kavşağı, Kızılay Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Akdeniz Caddesi, Hipodrum Caddesi gibi prestij bölgelerin süs lahanaları ve menekşelerle renk renk bezendiğini ifade etti.
Ankara’nın Türkiye’nin en yeşil kent merkezi olduğunun altını çizen Akgül, Başkentli vatandaşlara özellikle refüjlerdeki yeşil kuşağı çiğnememeleri ve dikim yaptıkları yeşil alanları korumaya özen göstermeleri konularında uyarılarda bulundu.
-BAŞKENTLİLERE ÖNERİLER

2.jpg
Akgül, Başkentli vatandaşlara bazı önerilerde bulunarak, içinde bulunduğumuz günlerde kalıplı yani altı saksılı fidan dikimi yapabileceklerini, sert soğuklar başlayana kadar ise topraklı sökülmüş fidan dikebileceklerini söyledi. 
Akgül, vatandaşların kendilerinden dönemsel olarak neler yapmaları ve hangi ağaçları tercih etmeleri gerektiğini sorduklarını da belirterek, Başkent’in iklimine uygun olan ağaçların, yapraklı türlerden; Çınar, akçaağaç, dışbudak, ıhlamur, sofora, süs eriği, süs elması, ibreli türlerden; Toros sediri, ladin, karaçam, servi türleri, çalı gruplarından ise, ardıç, ateş dikeni, dağ muşmulası, kurt bağrı gibi ağaçlar olduğunu hatırlattı.    
Bu dönemde ağaçların korunması için fosfor ağırlıklı kış gübrelemesi yapılması gerektiğinin altını çizen Akgül, sıcaklığın 5-8 dereceye düştüğü soğuk aylarda ihtiyaç hissedildiğinde, kışlık yağlarla yapılan kış dönemi ilaçlamasını önerdi.