Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT PARKLARI YAZ KIŞ GÜVENLİKLİ...

Ankara’nın Parkları, Piknik ve Rekreasyon Alanları 2 Bin 498 Güvenlik Elemanıyla, 7 Gün 24 Saat Aralıksız Bir Şekilde Korunuyor

04 Ocak 2013 Cuma 00:00
BAŞKENT PARKLARI YAZ KIŞ GÜVENLİKLİ...

Ankara’nın Parkları, Piknik ve Rekreasyon Alanları

2 Bin 498 Güvenlik Elemanıyla, 7 Gün 24 Saat Aralıksız Bir Şekilde Korunuyor

    Kim istemez ki ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinin en güzel hallerini, şehrin karmaşasından uzak, doğayla iç içe huzur ve güven içinde geçirmek.

    Göğe uzanan ağaç dallarına sımsıkı tutunmuş, ayakların altına halı olmuş renk cümbüşü yaprakların şöleniyle veda edip sonbahara; kar tanelerinin uçuşan dansıyla beyaza bürünen sonsuz güzellikteki Başkent parkları merhaba diyor kış aylarına.

    Doğanın bu güzelliklerini Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir yanında hizmete açtığı rekreasyon alanları, yeşil alanları ve parklarla gözler önüne seriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın birbirinden güzel parklarında, piknik ve rekreasyon alanlarında Başkentlilerin mevsimin 

anfaguvenlik330_04012013.jpgtüm güzelliklerinin tadına varması için 7 gün 24 saat aralıksız en üst düzeyde güvenliği de sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait ANFA A.Ş.’nin bünyesinde hizmet veren ANFA Güvenlik elemanları tarafından sağlanan güvenlik, parklar ve yeşil alanların yanı sıra mezarlıklar ile içme suyu baraj alanlarında da 24 saat süresince devam ediyor.

ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri bünyesinde Özel Güvenlik hizmetini yerine getiren kadronun; nitelikli, bilgili, yasalara bağlı, profesyonel bir eğitimden geçirilmiş kişilerden oluştuğunu ifade eden yetkililer, Altınpark, Harikalar Diyarı, Göksu Park, Mavi Göl, Mogan Park, Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi, 50. Yıl Parkı’nın yanı sıra 110 farklı noktadaki irili ufaklı parklar ile mezarlıklar, 7 baraj ve baraj alanı ile 5 isale hattının güvenliğinin sağlanmasında 2 bin 498 elemanının görev yaptığını söylediler.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu toplu düğün, sünnet, halk konserleri, fuarlar, festivaller ve benzeri birçok etkinlikte güvenlik hizmetinin yine ANFA Güvenlik elemanları tarafından verildiğini kaydeden yetkililer, huzurlu ve güvenli bir ortamın sağlanmasına çaba gösterdiklerini vurguladılar.

    Gece-gündüz, yaz-kış bu alanlarda vatandaşların huzur ve güvenini sağladıklarını ifade eden yetkililer, 24 saat hizmet veren güvenlik elemanlarının da 12 gezici ve 68 sabit amir ile sürekli kontrol edildiklerini kaydettiler.

    Güvenlik hizmetinin verildiği bir diğer alan olan baraj ve göllerde boğulma vakalarını önlemek amacıyla Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu tarafından onaylı 22 gümüş, 12 bronz cankurtaran sertifikasına sahip elamanların görev yaptığını kaydeden yetkililer, ayrıca su üstü devriye botları (zodiac) kullanan serdümenlik sertifikasına sahip özel eğitimli personellerle baraj ve göllerde de Başkentlilerin yanlarında olduklarını söylediler.

- ZOR KOŞULLARA UYGUN ARAÇLAR-

    Hizmet filosunun teknik alt yapısını güçlendirecek imkanları geliştirmeyi de ihmal etmediklerinin altını çizen yetkililer, “Barajlar gibi dağlık, engebeli bölgelerde kış aylarında daha hızlı hizmet verebilmek ve erişimin daha çabuk sağlanmasını temin etmek için 25 ATV motoru ve 10 adet scooter motorla hizmet veriyoruz” diye konuştular.

 -“ATLI GÜVENLİK ELEMANLARI İLGİ ÇEKİYOR”-

    Farklı rekreasyon alanları ile uluslararası ödüllerin sahibi olan Başkent’in prestij parklarından Altınpark, Mavi Göl ve Mogan Park’ta atlı güvenlik elemanlarınca hizmet verildiğini anlatan yetkililer, bu bölgelerde görev yapan 12 atlı güvenlik elemanının ziyaretçilerin özellikle de küçük çocukların büyük ilgisini çektiğini söylediler.  ANFA yetkilileri, hizmet verdikleri alanlarda güvenliği en üst seviyede sağlamalarına karşın çok nadir de olsa bazı olumsuz durumların yaşanabildiğini ifade ederek, “Güvenlik elemanlarımız, görev alanlarında suç unsuru teşkil edecek bir durumla karşılaştıklarında olaya müdahale ederek, suçun devamını önlemekte, olay yerini ve delilleri muhafaza altına alarak kolluk kuvvetlerine haber vermektedirler. Ayrıca görev bölgelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlara ilk müdahaleyi yaparak, itfaiye ekipleri gelene kadar yangının büyümesinin önüne de geçmiş oluyorlar” diye konuştular.

BAŞKENT PARKLARI YAZ KIŞ GÜVENLİKLİ...
BAŞKENT PARKLARI YAZ KIŞ GÜVENLİKLİ...
BAŞKENT PARKLARI YAZ KIŞ GÜVENLİKLİ...
BAŞKENT PARKLARI YAZ KIŞ GÜVENLİKLİ...