Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te Hava Kirliği İddiası…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: “HAVA KİRLİLİĞİ DEĞİL, İDEOLOJİK DAVRANIŞ KİRLİLİĞİ VAR” “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN BİLİMSEL VERİLERİ ORTADAYKEN, BAZI ODALARIN HAVAKİRLİLİĞİ İDDİALARINI SÜREKLİ OLARAK YİNELEMESİ ART NİYETLİ VE ANLAMLIDIR” -“ARTIK HERKESİN BİLDİĞİ, KASIM VE ARALIK AYI İÇİNDEKİ TERSELMEYİ KULLANARAK KİRLİLİK OLDUĞUNU İDDİA ETMEK GÜLÜNÇ OLUYOR” -ŞUBAT AYINDA SICAKLIĞIN -19’LARA KADAR DÜŞMESİ VE YAKIT TÜKETİMİNİN ALABİLDİĞİNCE ARTMASINA RAĞMEN HERHANGİ BİR KİRLİLİK GÖRÜLMÜYOR. BU DA ANKARA’NIN HAVASININ TEMİZ OLDUĞUNUN EN BELİRGİN KANITIDIR”

23 Şubat 2012 Perşembe 15:29
Başkent’te Hava Kirliği İddiası…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Ankara’da hava kirliliğinin olmadığının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verileriyle de bir kez daha kanıtlandığı bildirildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu konuda ileri sürülen kirlilik iddialarının tamamen ideolojik olduğu vurgulanarak şöyle denildi:
“Özellikle Kimya Mühendisleri Odası, kasıtlı olarak sık sık Ankara’da hava kirliğinin yüksek boyutlarda ulaştığını, Ankara’nın Türkiye’nin havası en kirli büyükşehri olduğunu ileri sürmektedir. Bu tamamen kasıtlı ve ön yargılı bir iddiadır. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başkentte ısınma, trafik ve sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrollerini şehrin çeşitli bölgelerinde devamlı olarak ölçmektedirler.  Bu ölçümler sonucunda Ankara’nın havasının birçok kente göre çok temiz olduğu verilerle ortaya çıkmaktadır. Durum böyle iken ve herkesin bildiği Kasım Aralık aylarındaki inversiyon (Terselme) hadisesi kullanılarak Ankara’nın havasının kirli olduğu iddia edilmektedir.
Bilindiği gibi çok uzun yıllardan bu yana Ankara’nın topoğrafik yapısı nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında yaşanan terselme, yani ısınan havanın yükselememesi sonucunda çıkan duman dağılmayarak bir sis görüntüsü vermektedir. Oysaki Ocak ve Şubat aylarında bu yıl da yaşadığımız gibi kimi zaman hava sıcaklığının eksi 19 derecelere kadar düşmesi sonucunda yakıt tüketiminin oldukça artması karşısında terselme olmadığı için havada gözle görülebilen bir berraklık mevcuttur.
Durum böyle iken ve bu terselme olayının çok iyi bilinmesine ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın bilimsel verilerine rağmen “Ankara en Kirli Büyükşehir” iddialarında bulunmak tam anlamıyla ideolojik saplantının, art niyetin dışa vurmasının en belirgin örneğidir. Bu hava kirliliği değil, olsa olsa ideolojik davranış kirliliğidir.”