Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te Kar Önlemleri…

-SABAH SAATLERİNDE YAĞAN KARA KARŞI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENTİN YÜKSEK YERLERİNDEKİ 40 AYRI NOKTADA ÖNLEM ALDI -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ, ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ KIŞ KOŞULLARINA UYGUN OLMAYAN LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKMAMALARI KONUSUNDA UYARDI

09 Aralık 2011 Cuma 07:35
Başkent’te Kar Önlemleri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te sabah saatlerinde yağmaya başlayan kara karşı 40 ayrı noktada önlem alarak, yolları açık tutmak amacıyla karla mücadele araçlarını bekletmeye başladı.
Ankara’da havaların soğuduğunu ve kar yağışının başladığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, araç sürücülerini de kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. 
Başkentte kar yağışı ihtimaline karşı gerekli hazırlıkların haftalar öncesinden yapıldığını belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, şehrin 40 noktasında karla mücadele araçlarının (unimog) bekletildiğini, kar yağışının yoğunluğuna göre gerekli müdahalenin yapılacağını kaydettiler.
Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Başkentte yağan karın trafik açısından önemli bir sıkıntıya yol açmayacağının beklendiğini belirten yetkililer, sürücüleri “kabak” tabir edilen aşınmış lastik ve kış mevsimi koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda uyardılar.
Kar yağışı ve buzlanma sırasında meydana gelen kazaların çoğunun araçların uygun olmayan lastik ve zincirsiz olarak trafiğe çıkmalarından kaynaklandığını belirten yetkililer, bu konu ile ilgili afişlerin şehrin ana giriş yollarına ve merkezi yerlere asılarak gerekli uyarıların yapıldığını söylediler.
Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını istediklerini belirten yetkililer, uygun lastik kullanan araçların yolda meydana gelebilecek kaza ve trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltacağını bildirdiler.
Yetkililer, ekip ve ekipmanların, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ana cadde ve bulvarlar ile otobüs ring yolları ve genişliği 12 metreden büyük sokaklar ile kaldırımları kar ve buzdan temizleyeceklerini belirttiler.