Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT’TE KIŞ ÇİÇEKLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Altınpark’ta bulunan üretim seralarında Başkent’in soğuk hava şartlarına uygun mevsimlik çiçek üretimi devam ediyor.

11 Mart 2019 Pazartesi 13:45
BAŞKENT’TE KIŞ ÇİÇEKLERİ

ANFA KIŞ AYLARINDA DA BİTKİ VE AĞAÇ ÜRETİMİNE DEVAM EDİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI ANFA ALTINPARK’TA BULUNAN SERALARDA, KIŞ ŞARTLARINA UYGUN BİTKİ ÜRETİMİ YAPILIYOR

-KIŞ ŞARTLARINA DAYANIKLI MENEKŞELER BAŞKENTİN DÖRT BİR YANINA EKİLİYOR

-GEÇTİĞİMİZ YIL YOĞUN İLGİ GÖREN BAHÇE HOBİ EĞİTİMİ KURSU, 18 MART’TA YENİDEN BAŞLAYACAK

        kis_cicek_330.jpg Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Altınpark’ta bulunan üretim seralarında Başkent’in soğuk hava şartlarına uygun mevsimlik çiçek üretimi devam ediyor.

          Cadde, park ve peyzaj alanları mevsimlik çiçeklerle renklendiren ANFA, bu yıl kış ayları için 65 bin Hercai Menekşe üretimi gerçekleştirdi. Kentin dört bir yanına dikilen Hercai Menekşeler bahar ayına kadar bulundukları yerleri renklendirecek.

ÇİÇEK SATIŞI

         Seralarda yaz döneminde Ortanca, Alisyum, Begonya, Top Kadife, Petunya gibi farklı türden birçok çiçek üretiminin yapıldığı ANFA seralarında; iç ve dış mekânlara uygun bitkiler üretiliyor.

         Yaz-kış üretilen tüm çiçekler, Altınpark Bitki Evi’nde Başkentlilere uygun fiyattan satılıyor.

BAHÇE HOBİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK

         Bitki ve toprakla uğraşmayı seven Başkentlilerin geçtiğimiz yıl yaz döneminde büyük ilgi gösterdiği Bahçe Hobi Eğitim Kursları bu yıl da devam edecek.

           Başvurular Altınpark Bitki Evi’ne yapılırken, gelen yoğun talepler nedeniyle 18 Mart’tan itibaren eğitimlere yeniden başlanacak.

YEŞİL BAŞKENT’E OKSİJEN DEPOSU AĞAÇLAR

         Altınpark içerisinde bulunan fidanlıkta yetiştirilen birbirinden güzel bitki türleri kadar ağaç üretimi de tüm hızıyla sürüyor.

          Başkentin yeşil görünümüne katkı sağlayan oksijen deposu ağaçlar arasında Mavi Arizona Servisi, Ladin, Sedir, Karaçam, Leylandi türleri gelirken, İbreli türler olarak adlandırılan Ihlamur, Çınar, At Kestanesi, Akçaağaç, Ardıç, Ateş Dikeni, Gül ve Lavanta üretimi de yapılıyor