Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te “Pekin Fotoğraflar Sergisi”...

-Ankara İle Pekin’in Kardeş Kent Oluşunun 20.Yılı Nedeniyle Düzenlenen “Pekin Fotoğrafları Sergisi” Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde Açıldı -Serginin Açılışını Pekin Belediye Meclis Başkan Vekili Liu Xıao Chen İle Yapan Başkan Gökçek: “Pekin İle 20 Yıl Önce Başlayan Dostluk Artarak Devam Etmekte. Sergiyle Halkımız Pekin Ve Çin’i Daha Yakından Tanıma İmkanı Bulacak”

17 Haziran 2010 Perşembe 08:06
Başkent’te “Pekin Fotoğraflar Sergisi”...

Ankara’nın Pekin ile kardeş kent oluşunun 20.yılı nedeniyle düzenlenen “Pekin Fotoğraf Sergisi” Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Pekin Belediye Meclis Başkan Vekili Liu Xıao Chen tarafından açıldı. 

1.JPG
Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açılışında konuşan Başkan Gökçek, “Ankara ile Pekin Belediyeleri arasında 20 yıl önce başlayan bu dostluk, her geçen gün gelişerek devam etmektedir.  Karşılıklı olarak birbirimizin tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmaktayız” dedi.
Başkentlerin ülke gelişimini en iyi anlatan aynalar durumunda olduğunu kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Bildiğiniz gibi başkentler bir ülkenin gelişimini en güzel şekilde aydınlatan aynalardır. Bugün de dünyanın en önemli metropol başkentlerinden biri olan Pekin’in geçmişten günümüze en güzel fotoğraflarının yer aldığı bu sergiyi açıyoruz. Sergi ile Ankara halkının da kardeş kentimizin tarihi, gelişimi, doğası hakkında bir fikir sahibi olmalarını sağlıyoruz” dedi.
“Özellikle 2008 yılındaki olimpiyatlar vesilesiyle Pekin’e yapılan yatırımlar ve şehrin göstermiş olduğu kalkınma gerçekten takdire şayandır” diyen Başkan Gökçek, bu başarılarından ötürü Meclis Başkan Vekili Liu Xıao Chen ile şahsında tüm çalışanları ve Pekin halkını kutladı.
Sergiyle Ankara halkının Pekin ve Çin’i daha yakından tanıma fırsatı bulacağını söyleyen Başkan Gökçek, “Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 20.yılını dolduran Pekin ile dostluğumuz bundan böyle her alanda artarak devam edecektir. Halklarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesinin artması yönünde yapacağımız işbirliği çok yararlı neticeler verecektir” dedi.
-“ANKARA, PEKİN’İN ÖNEMLİ ORTAĞI” –
Pekin Belediye Meclisi Başkan Vekili Liu Xıao Chen ise Başkan Gökçek’e ve Ankara halkına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederek, “Ayrıca burada Pekin halkının selamını Ankara halkına getirmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. 3 gün sonra şehirlerimiz arasında kardeş kent ilişkisinin kurulmasının 20.yılını kutlayacağız. Geçen 20 yılda iki şehir gelişim ve işbirliği içinde olmuş iki şehir arasındaki dostluk derinleşmiş ve kökleşmiş. Ankara Pekin’in en önemli ortağı haline gelmiştir” diye konuştu.
Bu önemli günü kutlamak için fotoğraf sergisinin açıldığını belirten Liu Xıao Chen “Bu sergi tarihi şehir, uluslar arası şehir, Pekin kültürü, Pekin’de hayat ile Ankara ve Pekin’in dostluğu konularında beş bölümden ve 100 fotoğraftan oluşan sergidir. Bu serginin, Ankara halkının Pekin’i daha iyi tanımasını ve var olan dostluğumuzun daha da ilerlemesini sağlamasını bütün kalbimle diliyorum. Daha çok Ankaralı dostumuzun Pekini ziyaret etmezsini ümit ediyorum” diye konuştu.
Başkan Gökçek, Pekin Belediye Meclis Başkan Vekili Liu Xıao Chen’e günün anısına bir plaket verirken, Liu Xıao Chen ise Başkan Gökçek’e bir resim hediye etti. 
Sergi açılışını yapan Başkan Gökçek ile Liu Xıao Chen beraber sergiyi gezdiler.