Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’te Ramazan’ın İkinci Günü…

- BAŞKENTTE RAMAZAN COŞKUSU, İFTAR SAATLERİNDE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İFTAR ÇADIRLARINDA BAŞLIYOR… - KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE HEP BİR ARADA AÇILAN ORUÇ SONRASI, HACI BAYRAM VE CİVARI, RAMAZAN ETKİNLİKLERİ İLE MANEVİ DUYGULARA HİTAP EDERKEN, ALTINPARK EĞLENCELİ AKTİVİTELERİYLE ÇOCUKLARI KUCAKLIYOR

03 Ağustos 2011 Çarşamba 12:47
Başkent’te Ramazan’ın İkinci Günü…

1.JPG

Başkent’te Ramazan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanına açtığı iftar çadırlarında başlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu 28 iftar çadırı, Başkent’te yaşayanları ve misafir gelenleri ağırlıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadırlarda, en küçüğünden en büyüğüne kadar insanların hep bir arada açtığı oruç sonrası, Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bayram ve civarında düzenlediği Ramazan etkinlikleri, sohbetler ve tasavvuf müziği konserleri manevi duygulara hitap ederken,  Altınpark nostaljik Ramazan eğlenceleriyle tüm çocukları kucaklıyor.
Altınpark’taki şişme oyuncaklar, atlı karınca, dönme dolap, gondol, gezinti treni, akülü arabalar, çeşitli yarışmalar, geleneksel Türk Tiyatrosu oyunları yani her şey Başkentli çocuklar için. Gezinti treniyle tüm parkı dolaşan çocuklar, ardından Kenya Akrobasi Grubu’nun heyecan dolu gösterilerini ve Moğolistan Sirk Grubu’nun sahne performansını gözlerini bile kırpmadan izliyorlar.

-“EĞLENCE DİYARI ALTINPARK”…
Altınpark’a eşi ve oğlu Efe ile gelen Levent Şişman,  “Ramazan’da Altınpark’ın çocuklar için harika bir eğlence diyarına dönüştüğünü” söylüyor. Boyama Çadırı’nda yüzlerini boyatan 8 yaşındaki Emre Ambarkaya ve sınıf arkadaşı Çağdaş Yılmaz da benzer düşünceleri paylaşıyor. Emre, “Burasını çok beğendim. Annem yarın da getirmeye söz verdi” diyor.
Ayrıca parkta ramazan nostaljisini yaşatan macuncular, pamuk şekerciler, mısırcılar gibi tüm çocukların büyük ilgisini çeken seyyar  satıcılar da var.

- HACI BAYRAM’DA TASAVVUF RÜZGARLARI…

2.jpg

Akşam saatlerinde Altınpark’ta eğlenen Başkentliler, iftar sonrasında daha çok Hacı Bayram Camii ve çevresindeki kitapçıları, sahafları ve tasavvuf konserlerini izlemeyi tercih ediyor. Ramazan Ayı’nın yaz günlerine denk gelmesi, yaz aylarındaki güneş sıcağında oruç tutmanın zorlukları; bu ayın getirdiği bolluk, bereket ile Hacı Bayram Camii ve çevresinin verdiği manevi huzur arasında hissedilmiyor bile.
Havanın akşam saatlerinde serinlemesi ise iftar ve sahur arasındaki saatlere ayrı bir renk ve güzellik katıyor. Bu güzel ortamda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bayram ve civarında düzenlediği Ramazan etkinliklerinin ikinci gecesinde sevilen sanatçı Erkan Mutlu, seslendirdiği Yunus Emre ilahileriyle Başkent’te tasavvuf rüzgarları estirdi.
       Başarılı sahne performansıyla ve izleyicilerle kurduğu neşeli sohbetlerle beğeni toplayan Erkan Mutlu, bazı şarkılarını konsere gelen gençlerin oluşturduğu koro ve yeşil alanlarda oturan vatandaşlarla birlikte söyledi. Konser sırasında Ankara Kalesi eteklerine lazerle yapılan Işık Şov ise büyük ilgi gördü.