Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT’TE ŞEKER FABRİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YANGIN…

Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü Binası’nın çatı katında çıkan yangın, Ankara İtfaiyesi’nin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın nedeniyle, binadan yükselen yoğun duman kent merkezinde paniğe yol açtı.

28 Eylül 2012 Cuma 14:24
BAŞKENT’TE ŞEKER FABRİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YANGIN…

yangin_770_28092012.jpg

-GENİŞ BİR ALANI KAPLAYAN YANGIN, ANKARA İTFAİYESİ’NİN MÜDAHALESİYLE KONTROL ALTINA ALINDI
-SAAT 13.54’TE İHBAR ALAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ 14.00’DA YANGIN MAHALLİNE İNTİKAL ETTİ
-YANGINA BİRİ 90 METRELİK, 4 TANESİ 42 METRELİK OLMAK ÜZERE 5 MERDİVEN ARACI VE 5 ÇOK MAKSATLI SÖNDÜRME ARACIYLA MÜDAHALE EDİLDİ

Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü Binası’nın çatı katında çıkan yangın, Ankara İtfaiyesi’nin müdahalesiyle kontrol altına yangin_400_2_28092012.jpgalındı. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın nedeniyle, binadan yükselen yoğun duman kent merkezinde paniğe yol açtı.
Öğlen saat 13.54’te yangın ihbarı alan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mithatpaşa Caddesi üzerindeki 8 katlı Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü binasına saat 14.00’da ulaşarak çatıda çıkan yangına müdahale ettiler.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca yangına müdahalede; biri 90 metrelik, dördü 42 metrelik olmak üzere 5 merdiven aracı, 5 çok maksatlı yangın söndürme aracı, 19 su ikmal aracı ile toplam 100 itfaiyeci görev aldı.
Çatıda yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanın alev almasıyla çıkan yangına, Ankara itfaiyesi bir yandan merdiven araçlarıyla müdahale ederken, diğer yandan da çatıya asansör boşluğundan zorlukla ulaşan itfaiye ekipleri müdahalede bulundular.
1 metrenin altındaki çatı aralığındaki yalıtım maddelerinin üzerinde kullanılan bakır plakaları, metal kesicilerle keserek yangına doğrudan müdahaleyi sağlayan itfaiyeciler, plakaların altında için için yanan yalıtım maddelerini de güç koşullarda söndürdüler.
Yangında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.