Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT’TE SİRK HEYECANI SÜRÜYOR…

“Büyük Ankara Sirki” Öğrencilerin de Vazgeçilmezi Oldu Büyükşehir Belediyesi’nin Her Yıl Geleneksel Hale Getirerek Başkentlilerin Hizmetine Sunduğu Büyük Ankara Sirki Hafta İçi Okullara, Cumartesi- Pazar Günleri de 2 Seans Halinde Ankaralılara Gösterilerini Sunuyor

16 Kasım 2012 Cuma 21:34
BAŞKENT’TE SİRK HEYECANI SÜRÜYOR…

   Sirk heyecanı sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel hale getirerek Başkentlilerin hizmetine sunduğu “Büyük Ankara & Moskova Sirki” ilk ve orta öğretim öğrencilerinin büyük zevkle izlediği bir klasiğe dönüştü. Büyük Ankara Sirki, hafta içi okullara, sirk_400_16112012.jpgCumartesi- Pazar günleri de 2 seans halinde Ankaralılara gösterilerini sunuyor. Başkentlilerin sirke kolay ulaşımını sağlamak amacıyla kentin 29 ayrı noktasından EGO tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor.

- HAFTA İÇİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLIYOR- 

   Büyükşehir Belediyesi BELYA A.Ş. tarafından organize edilerek,  ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Büyük Ankara Sirki”nin hafta içindeki gösterilerinin konukları Ankara’da eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerin oluyor. Özellikle çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlayan ve onlara eğlenme imkanı sunan “Büyük Ankara Sirki” eğlencenin yanı sıra öğretici özelliği ile de hafızalarda kalıcı etki bırakıyor. 

“BÜYÜK ANKARA SİRKİ”NDE NELER VAR?

  ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda gösterilerine devam eden Büyük Ankara Sirki’nde gösteriler; hafta içi salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 13.00’da öğrencilere, cumartesi ve pazar saat 14.00 ve 18.00’da ise halka ücretsiz olarak sunuluyor. Hareketleriyle zihinlere kazınan gösterilerin dikkat çeken yönleri şöyle: 

Palyaçolar:

    “Büyük Ankara Sirki”nde de tüm sirklerin değişmeyen karakteri sevimli palyaçolar çocukların neşe kaynağı oluyor.  Tüm hareketleri kahkaha ile yanıt bulan göstericiler dansları, komik davranışları ve izleyicileriyle kurduğu sıcak iletişim ve diyaloglar ile  özellikle çocukların sevgilisi.

Akrobatlar:

    “Büyük Ankara Sirki”nde akrobatların ekip halinde metal sırıklarla gerçekleştirdikleri, kuvvet ve dengeye dayanan güçlük derecesi yüksek hareketler izleyicilere heyecan veriyor. İnsan becerisi ve azmiyle geliştirilen bu hareketler, çalışmanın başarının temeli olduğunu dair en güzel örnek oluyor.  

Trapezciler:

   İzleyenlerin gözünde ‘uçan adamlar’ olarak yer eden trapezciler, denge, esneklik, za-manlama ve yoğunlaşmayı en iyi şekilde senkronize ederek, çok zor hareketleri uyum içerisinde gerçekleştiriyorlar.

İp cambazları:

  Çocukların gözlerini bir saniye bile olsun üzerinden ayırmadıkları ip cambazları, yerden 9- 10 metre yükseklikteki ince bir İp üzerinde yürüyor, dans ediyor, ikili hatta üç ortak hareketlerle izleyicilere nefes kesen bir gösteri sunuyorlar. 

Jonglör:

  “Büyük Ankara Sirki”nde çabukluk, ritim ve hareketlerde vücut organları arasındaki uyumun en üst düzeyde kullanıldığı bir bütünlük. sirk_400_2_16112012.jpgÇok büyük maharet isteyen jonglör gösterisi, sirkte tüm izleyici kitlesinin dikkat ve hayranlıkla izlediği bölümler arasında yer alıyor.   

İllüzyon:

   “Büyük Ankara Sirki”nin özel ilgi gören gösterilerinden biri. Göz yanılsamasına dayanan gösterilerde ortaya çıkan tablo sürekli olarak izleyicileri hayrete düşürüyor. ‘Bunlar   nasıl gerçekleşitiriliyor?’ sorusuyla evlerine dönen izleyicilerden bazıları belki de kendi başlarına bu hareketleri tekrarlamaya çalışıyor.     “Büyük Ankara Sirki”nde  sevimli köpekler ile binicileriyle  büyük uyum içinde hareket eden atlar, evcil hayvanların yeteneklerinden örnekler sunarken, vahşi doğanın haşmetli temsilcileri Beyaz Kaplanlar itaatkar, uyumlu tavırlarıyla dikkat çekiyor.

Akıllı Köpekler:

   “Büyük Ankara Sirki”nde programa çıkan Akıllı Köpekler, çocukların evlerinde, sokaklarda gördükleri ve genellikle ilgi duydukları evcil hayvanların sevimli türdeşleri. Eğitmeninin nezaretinde, uyum içerisinde birçok hareketi inanılmaz güzellikte gerçekleştiren sevimli köpekler; çocukların  evcil hayvanlarıyla daha farklı ilişkiler kurmaları, onlara bir şeyler öğretebileceklerini düşünmeleri için hayallerini zenginleştirmelerini sağlıyor. 

Atlarıyla Osetyalı Biniciler;

  Programda sunucunun ‘Osetyalı yiğitler’ olarak takdim ettiği atlı grup ise “Büyük Ankara Sirki”nin görülmeye değer ihtişamlı bir gösterisini sunuyor. Osetyalı binicinin Türk Bayrağı ile sahnede gerçekleştirdiği tur ise alkış ve coşkunun doruğa ulaştığı, görülmesi gereken bir tablo meydana getiriyor. 

Beyaz Kaplanlar:

 Doğal yaşamdaki yırtıcı hayvanların temsilcisi beyaz kaplanlar, “Büyük Ankara Sirki”nde mutlaka izlenmesi gereken bir dizi gösteriyle Ankaralıların karşısına çıkıyor.  Tüm haşmetiyle vahşi yırtıcıların temsilcisi kaplanların eğitilerek bir kedi uysallığıyla, bakıcısının komutlarına uyması, hazırlanan kareografiye uygun bir akış çerçevesinde engel atlayarak, ince bir tahta üzerinde yürüyerek, bir noktadan diğerine atlamak gibi zor hareketleri beceriyle gerçekleştirmeleri izleyenleri hayran bırakıyor.