Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent’teki Köprü Korkulukları Yenileniyor…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ESKİMİŞ, YIPRANMIŞ VE ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ OLAN KÖPRÜ KORKULUKLARINI UZUN ÖMÜRLÜ, MODERN VE ESTETİK GÖRÜNÜMLÜ YEPYENİ KORKULUKLARLA DEĞİŞTİRİYOR -KORKULUKLARI, BAŞKENT’İN MODERN VE GENİŞ YOLLARIYLA BÜTÜNLÜK OLUŞTURACAK ŞEKİLDE DÜZENLEYEN KENT ESTETİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI, BU KAPSAMDA 8 ADET KÖPRÜNÜN KORKULUKLARINI YENİLEDİ

04 Ocak 2012 Çarşamba 11:29
Başkent’teki Köprü Korkulukları Yenileniyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi eskimiş, yıpranmış ve ömrünü tamamlamış köprü korkuluklarını, paslanmaz çelikten estetik

asf.jpg

görünümlü yeni korkuluklarla değiştiriyor. Başkent Ankara’nın modern, çağdaş ve aydınlık görünümüyle bütünlük sağlayacak şekilde yapılan yeni korkuluklar, uzun ömürlü ve bakımı kolay olmasının yanı sıra dayanıklı malzeme özelliğiyle de kazalara karşı bir nevi güvence oluşturuyor.  
 Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, bugüne kadar 8 ayrı köprünün korkuluklarını değiştirdi. 8 köprünün toplam 5 bin metre uzunluğundaki korkuluğunu yenileyen Kent Estetiği ekipleri, Başkentin modern ve geniş yollarıyla bütünlük oluşturacak çalışmalarına, tüm köprülerdeki yıpranmış ve eskimiş korkulukların değiştirilmesinin tamamlanmasına kadar devam edecek.
 Parapet adı verilen beton bariyerler üzerine yerleştirilen yeni korkulukların paslanmaz çelikten yapıldığını kaydeden yetkililer, “yıpranmış ve özelliğini kaybetmiş olan köprü korkuluklarını, klasik yapısından çıkarak, modern Başkent’in dokusuna uygun yepyeni

nfgh.jpg

korkuluklarla değiştiriyoruz. Yeni korkuluklarımız paslanmaz çelikten olup estetik ve modern görünümlü, temizliği kolay, uzun ömürlü ve güvenlik özellikleriyle Avrupa standartlarında imal ediliyor” dediler.
 Yeni korkulukların şu ana kadar Celal Bayar Bulvarı Aksu Köprüsü, Beşevler Öğretmen Evi Ana güzergahı, Hacettepe Adnan Saygın Caddesi Köprüsü üzeri ve çevresi, Kazım Karabekir Caddesi Dışkapı Köprüsü üzeri ve çevresi, Protokol Yolu Dışkapı Köprüsü üzeri çevresi, Sıhhiye Köprüsü üzeri ve çevresi, Sincan Silolar Köprülü Kavşağı ve Planet Aile Yaşam Merkezi önüne yapıldığını ifade eden Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, çalışmaların ömrünün tamamlamış diğer köprülerde de devam edeceğini kaydederek, köprü ve yolların da korkuluklarıyla Başkente yakışır görünüme kavuşturulacağını söylediler.