Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent Tiyatroları Yeni Sezonu 10 Aralık-Cumartesi Açıyor…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN BAŞKENT TİYATROLARI 10 ARALIK CUMARTESİ YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK -BAŞKENT TİYATROLARI GENEL SANAT YÖNETMENİ İKİLER: “YENİ SEZONDA BİRİ MÜZİKAL OLMAK ÜZERE 5 YENİ OYUN İLE SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKACAĞIZ” “BU SEZON PAROLAMIZ KAHKAHA. BU SENE ÇOK ACILAR YAŞADIK. KISA SÜRELİĞİNE DE OLSA UNUTMAYA UNUTTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

09 Aralık 2011 Cuma 00:00
Başkent Tiyatroları Yeni Sezonu 10 Aralık-Cumartesi Açıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde oyunlarını sergileyen Başkent Tiyatroları yeni sezonu, 10 Aralık Cumartesi sahnelenecek “Ceza Kanunu” adlı oyunla açıyor.
Yeni sezonda izleyiciyle buluşacak 5 yeni oyun içerisinde usta rejisör Erhan Gökgücü’nün sahneye koymaya hazırlandığı Ramazan ve Cülide adlı iddialı bir müzikal de yer alıyor.
Gençlik Parkı’ndaki 3 salonlu binasında üçüncü sezonuna 10 Aralık-Cumartesi “merhaba” diyecek olan tiyatro ekibi, bu sezon yetişkinlere yönelik 5’i yeni 2’si eski 7 oyun, çocuklara yönelik de 4 oyun sergileyecek. Başkentlileri bu yıl ilk kez bir müzikal ile buluşturmaya hazırlanan tiyatrocular, bu hafta sonu geçen sezon büyük ilgi gören “Ceza Kanunu” adlı oyunla sezonu açacak.
Başkent Tiyatroları’nın yeni sezonu, yeni oyunları ve daha da güçlenen kadrosu hakkında bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, Gençlik Parkı’ndaki donanımlı binada iki yılı geride bıraktıklarını anımsatarak, yeni sahnenin getirilerini de yeni yeni kullanmaya başladıklarını dile getirdi. Eski, küçük salonlarda küçük oyunlar sahneye koyduklarını ifade eden İkiler, “Şimdi daha kalabalık kadrolu, vizyonu geniş oyunları seçiyoruz. Kadromuzda çok iyi bir şekillenme oluyor. Daha profesyonel bir oluşuma gidiyoruz. Başkent Tiyatrolarının temel amacı şehrin tiyatrosu, başkentin tiyatrosu olması. Bunun için çabalıyoruz” diye konuştu.
Bu sezon parolalarının “kahkaha” olduğunu belirten İkiler, “Geçen sene çok acılar yaşadık. Kısa süreliğine de olsa bu acıları unutmaya, unutturmaya çalışacağız. Bu yüzden oyunlarımızın yüzde 90’ı komedi” dedi.
Tiyatro alt yapısının ustalarla yeni sezona hazırlandığına dikkat çeken İkiler, Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Gülüm Pekcan, Münir Canar, Erhan Gökgücü gibi isimlerin sezon öncesi oyunculara seminer verdiklerini aktardı.

- YENİ SEZONDA İDDİALI YAPIMLAR
Yeni sezonda yeni projeler, iddialı yapımlar ve yeniliklerle Başkentlilerin karşısına çıkacaklarını söyleyen İkiler, büyük ilgi gören ve unutulmayan bazı yapımların da yeniden sahneleneceğini kaydetti. Genel Sanat Yönetmeni İkiler, yeni sezon ve yeni projelere ilişkin şu bilgileri verdi:
“Bu sezon içerisinde 5 yeni oyunumuz var. Bunlar içerisinde de iddialı, Ankara’ya hava kazandıracak çok güzel bir oyun var; Ramazan ve Cülide… Uzun yıllar sonra güzel bir müzikalle seyirci karşısına çıkacağız. En az 20 şarkı söylenecek. Devlet Tiyatrosu eski Başrejisörü Erhan Gökgücü’nün sahneye koyacağı bu yapımın 35 kişilik bir oyuncu kadrosu ve eşlik eden bir orkestra olacak. Sayın Gökgücü’nün de ifade ettiği gibi Romeo ve Jüliet’in komik bir uyarlaması olacak. Diğer iki yeni oyunumuz; Entrikalı Dolap Komedyası ve Baş Belası da komedi tarzında oyunlarımız. Dördüncü yeni oyunumuz aslında eskiden de sahnelenmişti;  Şuheda…  İki yıl önce sergilemiştik ve yoğun istek üzerine bu yıl yeniden izleyiciyle buluşturacağız.”
“En güçlü, en çok inandıkları” çalışmalardan bir diğerinin de “Hacı Bayram Veli”nin hayatını anlatan oyun olduğunu dile getiren İkiler, “Bir nevi belgesel tadında, canlı performans ve müzikalitenin olacağı bir yapım sahneye koyacağız. Bugüne kadar yapılmamış bir çalışma şekliyle izleyici karşısına çıkacağız. Öğrencilerimizin 9 aylık bir çalışmasıyla sahnelenecek. Sezon sonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Tahminim Nisan’da ilk gösterimi yapılacak. Hacı Bayram Veli’nin hayatı ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor, bunun heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.