Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT TİYATROLARINDAN TEK KİŞİLİK GÖSTERİ

-Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, Tek Kişilik “Kaldırımların Çileli Yolcusu” Oyunu İle İki Gösteri Yapacak

25 Nisan 2013 Perşembe 00:00
BAŞKENT TİYATROLARINDAN TEK KİŞİLİK GÖSTERİ

-Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, Tek Kişilik “Kaldırımların Çileli Yolcusu” Oyunu İle İki Gösteri Yapacak

KaldirimlarinCileliYolcusu-Afis-05_copy.jpg

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, tek kişilik gösteri ile Başkentli sanatseverlerin karşısına çıkacak. Necip Fazıl Kısakürek’in hayatından kesitler sunan “Kaldırımların Çileli Yolcusu” adlı oyun, hafta sonu sadece iki kez sahnelenecek.

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, sezon boyunca kapalı gişe oynayan ve izleyenlerden büyük beğeni kazanan oyunlarının yanı sıra sürprizlerle de seyirci karşısına çıkıyor. Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı “Bir Adam Yaratmak” adlı eserin de aralarında bulunduğu oyunlar ile 18 yıldır aralıksız tiyatro severlerin karşısına çıkan Başkent Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, bu hafta sonu da büyük üstadın hayatından kesitler içeren tek kişilik bir oyun sergileyecek.

KUB_1391.jpgTek perdelik oyunun sadece Cumartesi ve Pazar günleri sahneleneceğini kaydeden İkiler, oyun hakkında şunları söyledi:

“Necip Fazıl, fikir çilesinin ıstırabı ile yanıp tutuşan düşünceleri, beyninin çıkmaz sokaklarında yol alırken karşılaştığı gerçekler ile kendini ıstıraptan ıstıraba sürükleyiverir. Zihin dağarcığına yüklediği her yeni fikir, eski yaşantısıyla sonraki yaşama biçimine taban tabana ters düşmeye başlar. Zıtlıklar, ruhuna kezzap damlacıkları gibi yansır ve beyninde oluşturduğu kasırgalar girdap haline dönüşüverir. Çektiği fikir çilesini önce şiirlerine sonra da yazmış olduğu tiyatro eserlerine yansıtır. Kaldırımların Çileli Yolcusu da üstadın sanat hayatına yansıyan fikir çilesindeki yalnızlığını öykü tadında anlatıyor.”

Oyun hakkında detaylı bilgi ve biletlere Gençlik Parkı ve Kızılay Metro bilet gişeleri ile www.mybilet.com internet adresinden ulaşılabilir.