Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent Yollarına Yeni Yön Levhaları…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN VE GELİŞEN BAŞKENT YOLLARINDA, İHTİYAÇ BULUNAN YERLERE, EN ÖNEMLİ YOL GÖSTERİCİSİ OLAN YÖN LEVHALARI YERLEŞTİRİYOR -EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI, 388 TAKIM KAVŞAK İÇİ, 138 ADET DE KAPLAMA ÜSTÜ YÖN VE BİLGİ LEVHASINI İHTİYAÇ BULUNAN VE DEĞİŞİMİ GEREKEN YERLERE YERLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

09 Nisan 2012 Pazartesi 11:24
Başkent Yollarına Yeni Yön Levhaları…

yeni_yon_levhalari_400_2_09042012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi çağdaş, modern ve rahat bir seyahat keyfi yaşatan Başkent yollarındaki, bu görüntüyü koruma çalışmalarına devam ediyor. Başkent’in ana arterlerini genişletip yenileyen Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin en önemli yol göstericisi yön levhalarını yenilemeye ve ihtiyaç duyulan, yeni açılan yollara yenilerini yerleştiriyor.
Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 388 takım kavşak içi (Sistem levhası) ve 138 adet de kaplama üstü (Başüstü, T tipi, L tipi ve Ön Gösterici) yön ve bilgi levhasının Başkent’teki bulvar ve caddelerde belirlenen yerlere yerleştirilmesi için çalışmalara başladı. 

Başkent’in yol göstericisi yeni levhaların, sürücülerin gece ve gündüz rahatlıkla görebileceği şekilde reflektif malzemelerden ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün teknik şartnamesinde yer alan en üst özellikleri taşıdığını kaydeden EGO Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Her yıl büyüyen ve gelişen Başkent yollarının olmazsa olmazı sistem levhalarını, asfalt ve çizgi çalışmalarıyla birlikte yürütüyoruz. Ayrıca yıl içerisinde de yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Havaların ısınması ve asfalt sezonunun başlamasıyla ana arterlerde ve şehir merkezindeki eskimiş ve yıpranmış levhaların değiştirildiğini, şehir içinde de ihtiyaç duyulan yerlere yeni levhalar yerleştirildiğini ifade eden yetkililer, “Başkent’in özellikle 5 ana arterindeki çalışmalarımızı daha önce tamamlamıştık. Şimdi de bu yollardaki eskiyen levhaları yenileriyle değiştiriyoruz. Ayrıca şehir merkezindeki çok yönlü levhalarımızı da tıpkı ana arterlerde olduğu gibi dünya standartlarında levhalarla donatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

-SİSTEM LEVHALARINA YEPYENİ GÖRÜNÜM

Başkent’te yapılan yol ve köprü genişletme, yenileme çalışmalarının yanı sıra, sinyalizasyon ve şeritleme çalışmaları sayesinde Dünyanın 4 milyonluk nüfusu bulunan kentleri arasındaki en rahat trafik akışına sahip şehir olan Ankara’daki tüm levhaların dünya standartlarına uygun hale getirildiğini anlatan yetkililer, “Büyüyen, gelişen ve her geçen gün görünümüne yepyeni özellikler katan Başkent’in, bu gelişimine uygun olarak şehirlerin yol göstericisi ve en önemli yardımcı sürücüsü olan levhaları da yeniliyoruz. Levhalarımız, direği kahverengi, levha çerçevesi ise yaldızlı açık kahverengi bir şekilde dikilmeye devam ediyor. Levhaların yazıları ise yine eskiden olduğu gibi yola göre beyaz, mavi ve kahverengi zemin kullanılarak yazılıyor” dedi.

yeni_yon_levhalari_400_3_09042012.jpg

Tespit edilen yerlerde değişim, ihtiyaç bulunan yerlere yeni levha dikimi çalışmalarının yıl boyunca devam edeceğinin de altını çizen yetkililer, asfaltıyla, çizgisiyle ve levhasıyla Başkent’in cadde ve bulvarlarının dünya standartlarında yollar olduğunu söyledi.
 
Kaplama üstü yön ve bilgi levhası yapılacak yerlerden bazıları;

- Altındağ Opera Köprülü Kavşağı
- Çankaya Dikmen Polisevi Kavşağı
- Mamak Nato Yolu Viyadük Kavşağı
- Yenimahalle Konya Yolu Hipodrom Caddesi Kavşağı
- Mamak Köprülü Kavşağı
- Doğukent Bulvarı üzerinde bulunan kavşakları …