Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) işbirliğinde Antalya’da düzenlenen “Hizmet İçi Eğitim ve İstişare Toplantısı”, ilçe zabıta müdür ve amirlerinin de katılımıyla başladı.

27 Mart 2015 Cuma 14:47
BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE İLÇE ZABITA MÜDÜR VE AMİRLERİ, ANTALYA’DA DÜZENLENEN “ANKARA ZABITA KOORDİNASYON KURULU HİZMET İÇİ EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI”NDA BİRARAYA GELDİ
-TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ İLE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN TOPLANTIDA “MOTİVASYON VE STRES YÖNETİMİ” KONUSU ELE ALINDI


Zabıta ToplantıAnkara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) işbirliğinde Antalya’da düzenlenen “Hizmet İçi Eğitim ve İstişare Toplantısı”, ilçe zabıta müdür ve amirlerinin de katılımıyla başladı.
Antalya’da gerçekleşen toplantının açılışına Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül, Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, TBB Eğitim Müdürü Fikret Gültekin, Ankara’daki 25 ayrı ilçe zabıta müdür ve amirleri ile davetliler katıldı.
Yaşanabilir, düzenli ve huzurlu bir şehir için çaba gösteren Ankara Zabıta ekiplerinin, yaşadıkları stresin azaltılması için verilen “Motivasyon ve Stres Yönetimi” başlıklı eğitim öncesi yapılan açılış konuşmalarında TBB Eğitim Müdürü Gültekin, kuruluşun çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Bu tür eğitimlerin arttırılması için Ankara’da havaalanı yolu üzerinde 140 dönümlük bir arazide yapılan Belediye Akademisi Kampüsü’nün çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

-“KOORDİNASYON KURULU TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak da zabıtaların, kent yaşamını şekillendiren kişiler olduğunu, kuruma ilişkin kanun ve mevzuatların uygulaması sırasında bir takım problem ve sıkıntılar yaşadıklarını kaydederek, “Çalışmalarımızın daha güzel ve verimli olması için Türkiye’de bir ilki başararak, Zabıta Koordinasyon Kurulu’nu kurduk” dedi.
Başkent zabıta ekiplerine birlik ve beraberlik içerisinde yürüttükleri bu çalışma için teşekkür eden Karabudak, “Koordinasyon Kurulu” çevresinde oluşturulan komisyonlara ilişkin de şu bilgileri verdi:
“Çevre Komisyonu; Ankara’daki çevresel sıkıntıların ne aşamada olduğunun izahını yapacak.
Kent Yaşam Komisyonu; kent yaşamındaki problemleri ve nasıl önlemler alabilirizi tartışacak.
Hukuk ve Mevzuat Komisyonu; mevzuat konusunda neler yapılabilir onu hazırlayacak.
Eğitim çok önemli. Eğitim Ve Rehberlik Komisyonu da bu işin eğitim pozisyonundaki detayı ve düzenlemeyi nasıl yaparsak, daha güzel olacağını sağlayacak.”

-TÜM İLÇELERDEN TAM DESTEK

Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarına, bu oluşuma verdikleri destek için teşekkür eden Karabudak, “Hep birlikte Ankara’yı nasıl daha güzel yapabiliriz bunu tartışacağız. Ankara’daki tüm ilçelerimizle birlikte her konudaki problemi nasıl daha iyi neticelendiririz bunu ele alacağız” dedi.
Türkiye’de polislerin vatandaşın bir bölümüyle, buna karışın zabıtanın vatandaşın yüzde 100’ü ile muhatap olduğuna dikkat çeken Karabudak, “Çünkü belediyeler kişinin doğumundan ölümüne kadar vatandaşın yanındadır. Biz de belediyenin ana organı olduğumuz için vatandaşın yüzde yüzü ile muhatabız. Bu yüzden de motivasyon, stres ve öfke yönetimi çok önemli” diye konuştu.
Başkent’teki 25 ayrı ilçe zabıta müdür ve amirlerine katılımları için teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Karabudak, düzenlenecek istişare toplantısının youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacağını da söyledi.
Abdurrahman Karabudak’ın ardından kürsüye gelen Genel Sekreter Yardımcısı Sarıgül de gerçekleştirilecek iki günlük eğitim toplantısının zabıtada yenilenme ve filizlenmeye öncülük edeceğini kaydederek, “Son dönemde Zabıta Daire Başkanlığımıza gelip, ciddi bir çalışma gösteren Abdurrahman Beye teşekkür etmek istiyorum. Bu hızla gider, bu çalışma temposuyla devam edersek, inşallah yaşam standardında daha da yükselme yaşanacağına inanıyorum. Bunun da tüm Türkiye’ye örnek olmasını ümit ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Zabıta Daire Başkanı Karabudak, TBB Eğitim Müdürü Gültekin’e, zabıta ambleminin yer aldığı özel yapım porselen tablo hediye etti.
Daha sonra 60 kişilik zabıta ekibine; Motivasyon ve Stres Yönetimi başlığı altında Yardımcı Doçent Bülent Şen tarafından eğitim verildi. Eğitim programı konunun uzmanları tarafından verilecek “Zabıtanın Görev ve Yetkileri”, “İşleri Açma ve Çalışma Ruhsatları” ile “Resmi Yazışma Kuralları, Dosya Planı ve Raporlama Teknikleri” konularıyla devam edecek.

BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI
BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI
BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI
BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI
BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI
BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI
BAŞKENT ZABITASI ANTALYA'DA TOPLANDI