Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkentliler, Alpay’ın Şarkılarıyla Nostalji Yaşadı…

- Sanatçı Alpay, Çeyrek Asrı Geride Bırakan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası İle Birlikte Başkentlilere Müzik Ve Nostalji Dolu Bir Gece Yaşattı - Konserde Alpay, Sevilen Şarkılarını Ve Dillerden Düşmeyen Bestelerini Kent Orkestrası İle Birlikte Ankaralılar İçin Seslendirdi

14 Aralık 2010 Salı 00:56
Başkentliler, Alpay’ın Şarkılarıyla Nostalji Yaşadı…

1.JPG

Alpay Ankaralıları geçmiş günlere götürerek, unutulmaz şarkıları ve besteleriyle nostalji dolu saatler yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile birlikte, şarkılarını Başkentliler için seslendiren Alpay, unutulmaz bir geceye imza attı.
Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konserde, sahnede çeyrek asrı geride bırakan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, bu sezonki konserler serisine Alpay şarkıları ile başladı. Başkentlilerin ilgisinin çok yoğun olduğu konsere, yüzlerce Ankaralının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de katıldı.
Orta yaş ve üzerindeki Ankaralıların anılarını tazelendiği, gençlerin merak ve ilgiyle izlediği Alpay, gösterdiği performansla herkesi şaşırttı.  Seslendirilmesi güç paçaları büyük başarıyla seslendiren ve sahnedeki iki buçuk saatlik performansıyla gençlere taş çıkartan Alpay, sanatseverlere “daha uzun yıllar sizlerle beraberim” müjdesini verdi. 

2.jpg
Kent Orkestrası ile birlikte ilk olarak, orta yaş ve üzerindeki Ankaralıların hatırladığı Latin müziğinin çok sevilen parçalarından “No Mamia” adlı şarkıyı seslendiren Alpay, konserinin ilk bölümünde, duygusal bestelerine yer verirken,  zaman zaman da Latin Müziği’nin duygu ve coşkuyu bir arada yaşatan parçalarını dinleyenler için seslendirdi. Konserinin ilk bölümünde salondan gelen yoğun istek üzerine kendi bestesi “Fabrika Kızı”nı da seyircilerin coşkulu eşliğiyle birlikte seslendiren Alpay, daha sonra “Aynalı Kemer”, “Artık Sevmeyeceğim” gibi Türk popunun sevilen parçalarıyla da konserini sürdürdü.
Konserin ikinci bölümüne yine duygu yüklü parçalara ağırlık vererek başlayan sanatçı Alpay, yine salondan gelen özel isteğe cevap vererek, çok sevilen Eylül’de gel adlı eserini izleyicilerin büyük coşkusuyla beraber seslendirdi.
Kent Orkestrası ile birlikte Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşatan Alpay, programını sonlarında ise bugün aramızda bulunmayan Tanju Okan’ın çok sevilen parçası “Kadınım”ı sanatseverler için söyledi.
Alpay konserini çok nadir bestelerden biri olarak tanımladığı yine çok sevilen “Ayrılık Şarkısı” ile bitirdi.
-NEVİN GÖKÇEK’TEN, ALPAY’A ÇİÇEK
Şarkılarıyla Başkentlilere nostalji ve müzik dolu saatler yaşatan Alpay’ın konserinin ardından, sanatçının tüm şarkılarını ilgiyle dinleyen ve eşlik eden Nevin Gökçek, konser ile birlikte 38 yıl geriye giderek, güzel bir nostalji yaşadığını söyledi. Gökçek, büyük bir keyifle izlediğini belirttiği sanatçıya uzun ve sağlıklı bir sanat yaşamı ve tekrar başka bir konserde buluşmak dileğiyle çiçek verdi.