Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

-Başkentliler En Çok Hamsiyi Tercih Ediyor...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPTANCI HAL VERİLERİNE GÖRE ANKARA’DA GEÇEN YIL EN ÇOK HAMSİ TÜKETİLDİ -2011 YILINDA ANKARA’DA 8 BİN 216 TON BALIK SATILDI

26 Ocak 2012 Perşembe 15:44
-Başkentliler En Çok Hamsiyi Tercih Ediyor...

hamsi_200.jpg

Başkentliler en çok hamsiyi tercih ediyor. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre Ankara’da geçen yıl yine en çok hamsi tüketildi.
       2011 yılında 4 bin 752 ton hamsi yiyen Başkentliler, ikinci sırada 866 ton ile sardalya, üçüncü sırada da 796 ton ile istavrit tüketti.
Başkentlinin geçen sene tercih ettiği diğer balıklardan ise 595 ton ile alabalık dördüncü, 217 ton ile mezgit beşinci oldu. Balık tüketim alışkanlığında önemli bir değişiklik yaşanmazken, bu sıralamayı palamut, levrek, tekir, çupra, kolyos ve tombik takip etti. Kefal, çinekop, bako, uskumru, tırsi, mercan, lüfer, kılıç, sazan, zargana, karides, yayın, mırlan, sarıkanat, somon da tüketilen balıklar arasında yerini aldı.
   Yerli balıkların yanı sıra ithal edilen Norveç Somonu ve uskumru da çeşitler arasında yer alıyor.
2011 yılında Ankara’da toplam 8 bin 216 ton balık satılırken,  önceki yıla göre balık tüketiminde azalma olduğu görüldü.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal’e geçen yıl gelen balık miktarında azalma olduğunu belirten yetkililer, tüketim alışkanlıklarında önemli bir değişiklik olmadığını kaydettiler.
     Balık sezonunun 1 Eylül’den başlayıp 1 Mayıs’a kadar devam ettiğini belirten yetkililer, başkentlinin ucuz ve lezzeti olması nedeniyle en çok hamsiyi tercih ettiğini söylediler.
EN TAZE BALIK ANKARA’DA
  Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal’e Türkiye’nin değişik bölgelerinden çeşitli balıklar gelirken, en taze balığın da Ankara’da satıldığı belirtildi.
Karadeniz’de avlanan balığın ilk olarak Ankara’ya getirildiğini anlatan yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal’e Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinden hamsi başta olmak üzere istavrit ve sardalya getirildiğini ifade ettiler.
     Tüketicilere de balık alırken dikkatli olmalarını öneren yetkililer, balıkların tazeliğinin parlak olması, gözlerinin canlı, solungaçlarının kırmızı olmasından anlaşılabildiğini söylediler.