Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkentliler Halk Pide’yi Sevdi…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI TARAFINDAN ÜRETİLEN RAMAZAN PİDESİ VE HALK PİDE BAŞKENTLİLER TARAFINDAN SEVİLDİ - HALK EKMEK FABRİKASI TARAFINDAN İLK KEZ DİKDÖRTGEN OLARAK EL DEĞMEDEN ÜRETİLEN VE POŞETTE SATILAN HALK PİDE TALEPLERİ ARTIRDI

03 Ağustos 2011 Çarşamba 12:47
Başkentliler Halk Pide’yi Sevdi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından Ramazan ayı nedeniyle iki çeşit olarak üretilen Ramazan Pidesi ve Halk Pide Başkentlilerin beğenisini kazandı.
Halk Ekmek Fabrikası her yıl Ramazan ayında ürettiği klasik Ramazan pidesi ile beraber bu sene ilk kez dikdörtgen olarak el değmeden ürettiği Halk Pide’yi Başkentlilerin beğenisine sundu.
Halk Ekmek büfelerinde 400 gram 75 kuruş olarak satılan Ramazan Pidesi ve 300 gram 50 kuruş olarak poşette satılan Halk Pide’nin büyük ilgi gördüğünü belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Ramazan ayının ilk günü satışa sunduğumuz pidelere ilgi çok büyük. İlk gün 40 bin civarı pide sattık. Bugünkü talep 50 bin adet. İlk kez üretilen dikdörtgen pideye ilgi daha fazla” diye konuştu.

- EKONOMİK PİDE –
Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen Ramazan Pidesi ve Halk Pide’nin hem ekonomik hem de sağlıklı olduğunu belirten Ali İlkbahar, Başkentlilerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi.
İlk kez dikdörtgen pidenin üretilerek Halk Ekmek Büfelerinde satışa sunulduğunu belirten Ali İlkbahar, “Dikdörtgen olarak ürettiğimiz Halk Pide tamamen otomatik olarak el değmeden üretiliyor. Makinalara un giriyor pide çıkıyor. Diğeri de yine otomatik olarak el değmeden üretiliyor sadece ve sadece şekil verme aşamasında müdahale ediliyor. Dikdörtgen pide hiç el değmeden üretildiği için direkt poşete koyup satmayı uygun gördük” diye konuştu.
Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretimi yapılan pidenin doğal ve katkı maddesi olmadan üretildiğini belirten Ali İlkbahar, “Bu Ramazan istedik ki herkes pide yiyebilsin. Kaliteli, sağlıklı, hijyenik ortamda hazırlanan pidenin fiyatı ise herkesin yiyebileceği seviyede. Halk Ekmek olarak iftar sofralarına katkıda bulunmak istedik” dedi.