Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ

Başkentliler Mart ayında toplam 70 bin ton sebze ve meyve tüketti. Kış mevsiminin vazgeçilmezi ve C vitamini deposu Portakal, Mart ayında Başkent’te en çok tercih edilen meyve oldu.

05 Nisan 2019 Cuma 13:14
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ

BAŞKENT’TE MART AYINDA EN ÇOK TÜKETİLEN MEYVE 8 BİN TON İLE PORTAKAL OLDU

-BAŞKENTLİLERİN EN ÇOK TÜKETTİĞİ SEBZE İSE DOMATES

sebze_330.jpg    Başkentliler Mart ayında toplam 70 bin ton sebze ve meyve tüketti. Kış mevsiminin vazgeçilmezi ve C vitamini deposu Portakal, Mart ayında Başkent’te en çok tercih edilen meyve oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali verilerine göre en çok tüketilen meyve sıralamasında birinciliği 8 bin ton 413 kilogram ile portakal aldı. Ankara’da en çok tüketilen sebzelerin başında ise yaklaşık 6 bin ton ile domates geldi.    

DOMATESTEN SONRA PATATES VE HAVUÇ…

Sofraların vazgeçilmezi domatesten sonra Başkentlilerin en çok tükettiği sebze yaklaşık 4 bin ton 735 kilogram ile patates olurken, patatesi yaklaşık 3 bin ton ile havuç izledi.

         Salatalık en çok tüketilen dördüncü sebze olurken Başkentliler, Mart ayında yeşillikleri de sofralarından eksik etmedi. Mart ayında en çok şu yeşillikler tüketildi:

         Kıvırcık:            3 milyon 743 bin adet

         Maydanoz:        3 milyon 184 bin bağ

         Roka:                1 milyon 441 bin bağ

         Tere:                 1 milyon 252 bin bağ

         Dereotu:           1 milyon 166 bin bağ

         Iceberg:            1 milyon 105 bin adet

         Nane:                596 bin bağ

         Yeşil Soğan:     493 bin 442 kilogram

         Semizotu:         453 bin 638 kilogram

         Kuzukulağı:      350 bin 749 kilogram

         Marul:               268 bin 663 adet


KIŞ MEVSİMİNİN BİRİNCİSİ PORTAKAL

Kış mevsiminde Ankara’da en çok tüketilen meyve portakal olurken, portakaldan sonra elma, muz, mandalina ve armut da Başkentliler tarafından en çok tüketilen meyveler arasında yer aldı.

Yaklaşık 5 bin ton ile elma en çok tüketilen meyveler arasında ikinciyken, onu yaklaşık 2 bin ton ile muz ve yaklaşık bin ton 500 kilogram ile mandalina izledi.

İlkbaharın gelişiyle birlikte çileğe rağbet artarken, çağla da tezgahlardaki yerini almaya başladı. Başkentliler Mart ayında yaklaşık 47 ton çağla tüketti.

BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ
BAŞKENTLİLER MART AYINDA 70 BİN TON SEBZE VE MEYVE TÜKETTİ