Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeşilin Başkenti” sloganıyla kente yeni park ve rekreasyon alanları kazandırmaya devam ediyor.

19 Temmuz 2024 Cuma 11:05
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR

Son beş yılda hizmete açılan; BAKAP, Çubuk-1 Barajı, Lodumlu ile Batıkent Rekreasyon Alanları,  Gazi Park, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı, 30 Ağustos Zafer Parkı ile Hacıkadın Kent Ormanı Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

 

“Yeşilin Başkenti” sloganıyla çalışmalarını sürdüren ve kentteki atıl alanları değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Başkente kazandırdığı yeşil alanlar yoğun ilgi görüyor.

Başkentliler; Ankara’nın dört bir yanında kurulan park ve rekreasyon alanlarında yazın keyfini çıkarırken hem spor yapıyorlar hem de eğlenme ve dinlenme fırsatı yakalıyorlar.

 

ATA’NIN MİRASINA SAHİP ÇIKILDI

Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde yıllardır atıl durumda olan alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkentlilerin keyifle vakit geçirebileceği yeni bir etkinlik ve rekreasyon alanına dönüştürüldü.

“Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı” adı verilen 940 bin metrekarelik alan içerisinde; Dijital Hayvanat Bahçesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, şenlik ve konser alanları gibi pek çok sosyal donatı yer alıyor.

 

GAZİ PARK DOLUP TAŞIYOR

Yıllardır atıl durumda kalan yaklaşık 62 bin metrekarelik alana sahip olan bölgeyi “Gazi Park”’ ismiyle, Başkentlilerin gönüllerince eğlenmeleri için hizmete açan Büyükşehir, 7’den 70’e tüm vatandaşları ağırlıyor. 

Gazi Çiftliğine çok yakın bir mesafede olan park içerisinde çim tepeler, çocuk oyun grupları, çocuk kum havuzu, nilüfer göleti ve spor sahası bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren BelPa Restaurant Kafe’de ise; hijyenik, kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet imkânı sunuluyor.

 

KENTİN MERKEZİNDE YEMYEŞİL BİR ALAN

Şehrin merkezinde 166 bin metrekarelik yemyeşil bir alana sahip, vatandaşların en fazla talepte bulunduğu spor aktivitelerinin de unutulmadığı 30 Ağustos Zafer Parkı’nda, 3 şerit halinde bin 540 metre uzunluğunda bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları yer alıyor.

Ahşap oturma grupları ve tamamen doğal materyallerden yapılan çocuk oyun alanları ile her yaştan vatandaşın vakit geçirebileceği parkta ücretsiz Wi-Fi hizmetinden de yararlanılabiliyor.

 

HER YAŞTAN VATANDAŞA HİTAP EDİYOR

Açılışını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gerçekleştirdiği Batıkent Rekreasyon Alanı’nın 1. etabı da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.  

Yenimahalle ilçesin Kentkoop Mahallesi’nde yıllarca atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan ve içerisinde BelPa Kafe, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, futbol, voleybol ve basketbol sahası, Gençlik Merkezi ile Kadınlar Lokali’nin de yer aldığı Batıkent Rekreasyon Alanı’nda 7’den 70’e Başkentliler keyifli dakikalar geçiriyor.

 

BÖLGEYE NEFES OLDU

Çankaya ilçesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’nın yanına inşa edilen ve 130 bin metrekarelik alana sahip olan Lodumlu Rekreasyon Alanı; doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Bölgeye nefes aldıran, 94 bin metrekaresinin yeşil alan olduğu rekreasyon alanında emekliler lokali, çocuk oyun alanı, bisiklet yolu, fitness alanı, koşu yolu, basketbol sahası, tenis kortu ve mini futbol sahası yer alıyor.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TARIM KAMPÜSÜ VE REKREASYON ALANI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkente kazandırılan 3 buçuk metrekare alana sahip, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı BAKAP, yaz aylarında Başkentlileri ağırlıyor.

20bin ağacın dikili olduğu BAKAP, 29 kilometre bisiklet yolu, 19 kilometre yürüyüş yolu ile yaz aylarında Başkentlilerin keyifli vakit geçirdikleri uğrak alanlar arasında yerini alıyor.

 

ÇUBUK-1 BARAJI REKREASYON ALANI YENİDEN CIVIL CIVIL

Cumhuriyet döneminin ilk barajı olan ve tepeden tırnağa restore edilerek çevre düzenlemesi yapılan Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, hizmete girdiği günden itibaren Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yenilenen çevresi, oyun alanları, Atatürk Evi, bisiklet yolları, etkinlik ve mesire alanları, serası, spor sahası, muhteşem doğası ve yeşilin her tonunu barından yeni görüntüsüyle göz kamaştıran Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, Başkentlilerin yeniden uğrak adresi oldu.

 

PİKNİKÇİLERİN YENİ ADRESİ PARK ANKARA   

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 480 bin metrekarelik alanda Park Ankara adıyla hizmete açılan Hacıkadın Kent Ormanı, Başkentli piknikçilerle dolup taşıyor. Kent Ormanı içinde bulunan piknik alanı, sabah erken saatlerden geç saatlere kadar misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 

Şehrin merkezinde doğayla iç içe zaman geçirme imkânı bulan Başkentliler, Park Ankara’da her mevsim mangal yakmanın ve piknik yapmanın keyfini çıkarıyor.

Yapılan düzenlemelerle tüm mevsim şartlarına uygun hâle getirilen piknik alanında bulunan şeffaf çadırla kaplı çardakların içinde özel yapım pelet sobası da bulunuyor. 

Açıldıkları günden bu yana Başkent’te güvenli ve huzurlu bir ortam sunan park ve rekreasyon alanlarında çocuk sesleri yankılanırken, yeşilin her tonunun hakim olduğu parklara akın eden vatandaşlar, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler: 

-Mehmet Öztürk: “30 Ağustos Zafer Parkı’nı çok beğeniyoruz ve sık sık geliyoruz. Çocuğumuzu getiriyoruz oda çok seviyor burayı. Hatta çocuğum otobüslü park diyor buraya. Her şeye ulaşabiliyoruz burada. Ulaşımı kolay, her türlü alternatifi var, bakımlı, yiyecek içecek var, tuvaletler var hatta tertemiz. Şehrin merkezinde ve ulaşım sıkıntısı yok. Şehrin bunalımından uzaklaşma imkânı buluyoruz. Çocuklarımızı gezdiriyoruz yemyeşil bir ortamda yürüyüş yapıyoruz. Gayet memnunuz.”

-Ömer Ünlü: “Zafer Parkı çok güzel. Arkadaşlarımla oyun oynayacağım çim alanlar var. Zaman eğlenceli geçiyor. Oturuyoruz, dileniyoruz, oyunlar oynuyoruz.”

-Melehat Kinna: “Gazi Park’a ilk defa geldim ve çok beğendim. Belediyenin kafesinde yedik içtik fiyatlarda çok uygun ve her şey çok lezzetli. Hayvanları gezdik, kum havuzuna torunumu getirdik çok eğleniyor burada. Parkta genel olarak her şey var bundan sonra hep burayı tercih edeceğim.”

-Murat Efe Ercan: “Bisiklet sürüyorum bol bol. Bir sürü oyun alanı var. Salıncaklar, oyun alanları, bisiklet yolları, top oynayabileceğimiz çim alanlar var. Tatil zamanımı burada değerlendiriyorum. Güzel bir park.”

-Banu Çelik: Batıkent Rekreasyon Alanı’na ilk kez geçen hafta geldim arkadaşımla. Hava kararmıştı fakat bayıldım ve bir hafta sonra arkadaşlarımı alıp geldim. Gerçekten ciddi anlamda olağanüstü buldum. İhtiyaç vardı buraya gerçekten. Göletin olması, suyun olması bambaşka yaptı burayı.  Çölden bir vahaya döndü.  Tebrik ediyorum Büyükşehir Belediyesini. Bundan sonra daha sık geleceğim, çocuklarımı da getireceğim. Komşularıma ve arkadaşlarıma da tavsiye ettim. Harika bir yer olmuş.”

-Muharrem Bingöl: “2005 yılından beri Batıkent’te oturuyorum. Bu alanın tamamı sazlıktı. Kimin gelip gittiği belli değildi. Dediler ki burası rant alanı olacak, rezidanslar dikecekler… Ancak son bir yılda ki bu çalışmaları gördüğümüzde gururlandık. Gerçekten Mansur Başkan’a teşekkür ederiz. Burası bir aile ortamı, ailemize geldik. İlk defa buraya geliyorum, mutluyum huzurluyum.”

-Sinem Beğen: “Batıkent'te oturuyorum 2000 yılından beri. Burası çok güzel oldu. Ben burada büyüdüm.  Burası eskiden çok kötüydü, şimdi mükemmel. 2 tane kızım var 2 kızımla birlikte burada çok mutluyuz.”

-Damla Güngör: “Batıkent Rekreasyon Alanı’na birkaç keredir geliyorum. Kuzenlerimi, çocukları getiriyoruz. Paten kayıyorlar, scooter sürüyorlar, bisiklete biniyorlar. Gayet güzel, huzurlu, yeşil ve güvenli bir ortam… Teşekkür ederiz Mansur Başkan’a.”

-Mehmet Demirdizen: “Batıkent Rekreasyon Alanı çok güzel bir park oldu. Gerçekten oturup yeşil alanlara baktığın zaman insanların içi açılıyor.  Çok güzel oldu. Teşekkür ederiz Mansur Başkan’a. Bundan iyi bir park olamaz, mükemmel bir park oldu.”

-Recai Tandıroğlu: “Çok güzel. Her zaman da kalabalık. Baraj kısmına kadar yemyeşil çok güzel bir alan var. Bütün akrabalarımızla birlikte çok kalabalık geldik. Her fırsatta ayarlayıp geliyoruz.”

-Hanife Tandıroğlu: “Burası tam aile ortamı çok beğeniyoruz. Burada pikniğimizi yapabiliyoruz, topumuzu oynuyoruz, gezimizi yapabiliyoruz. İyi ki burası bu hale gelmiş. Çok teşekkür ediyoruz.”

-Mustafa Kayabaşı: “Burası çok güzel. İyi oldu burası bize de yakın. Ailemle birlikte kalabalık geldik. Buranın önceki hali bozuktu. Sağ olsun Mansur Başkan burayı yaptı. Allah razı olsun.”

-Derya Adalıoğlu: “3 tane çocuklarım, damatlarım hepsi buradalar. Eğleniyoruz. Tatil gibi oldu. Yaz tatilinde yetiyor, herkes bir arada.”

-Deniz Comart: “Beypazarı’ndan geliyoruz. Buraya da ilk defa geldim. Çok beğendik gerçekten de. Buranın nezih ortamı çok hoşuma gitti. Ankara gibi büyük bir şehre böyle bir yer gerçekten çok güzel olmuş. Çocuklarla top oynadık, çocuğumu hamakta yatırdım. İlk defa gelmeme rağmen çok mutluyum.”

-Nihat Koç: “Komşularımızla birlikte hafta sonu piknik düzenledik. Burayı daha önce deneyimleyen komşularımızın tavsiyesiyle geldik. Gayet memnunuz. Ankara’daki birçok piknik alanına gitmiş bulunmaktayım. Burayı da ilk defa deneyimledim. Hepsinden memnunuz. Burası piknik alanı için iyi. Her türlü imkânı sağlamışlar. Hamaklar, kamelyalar var. Ayrıca kışın burada pelit sobasıyla birlikte piknik de yapılabiliyor. Güzel bir gün geçiriyoruz.”

BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR
BAŞKENTLİLER YAZIN KEYFİNİ PARK VE REKREASYON ALANLARINDA ÇIKARIYOR