Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkentlilerin Tiyatro Keyfi…

Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu’nun “Tuhaf İkili” Adlı Oyunu Başkentlilerle Buluştu -Gençlik Parkı, Büyükşehir Belediye Tiyatroları Salonunu’nda Sergilenen Oyunun Ardından Düzenlenen Törenle Karagöz Ve Hacivat Ödülleri Süheyl-Behzat Uygur Kardeşlere Verildi

06 Nisan 2010 Salı 02:35
Başkentlilerin Tiyatro Keyfi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrolarının konuğu olarak Başkent’te bulunan Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu’nun, “Tuhaf İkili” adlı oyunu Gençlik Parkı Büyükşehir Belediye Tiyatroları Salonu’nda başkentlilerle bir araya geldi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Nevin Gökçek’in de izlediği ve tüm izleyicilerin büyük keyif aldığı oyun,  tiyatro severlerden tam not aldı.
 Uygur Kardeşlerin başrollerini paylaştığı Neil Simon’ın yazdığı Nedim Doğan ve Behzat Uygur’un yönettiği “Tuhaf İkili” adlı oyun da biri aşırı titiz, düzenli diğeri ise dağınık ve pasaklı huyları yüzünden eşleri tarafından terk edilen Fikret ve Tekin adlı iki yakın arkadaşın aynı evde yaşamaya başlamalarıyla gelişen hikayelerini trajikomik bir şekilde anlatılıyor.         
            
KARAGÖZ - HACİVAT  ÖDÜLLERİ UYGUR KARDEŞLERİN 

2.jpg
Oyunun ardından sahneye davet edilen Başkan Gökçek, İki yıl önce  Mehmet Tahir İkiler tarafından kurulan Karagöz – Hacivat  Kukla Derneği’nce ( KUKA) hazırlanan Yılın Karagöz ve Hacivat ödülünü Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlere verirken, Nevin Gökçek de tüm oyunculara çiçek verdi.  
KUKA Derneği başkanı Mehmet Tahir İkiler de ödülün, Uygur kardeşlere, tiyatro sahnesinde Karagöz ve Hacivat’ın mizah anlayışından olan doğaçlamayı en iyi şekilde uygulayan sanatçılar olmalarından dolayı verildiğini belirterek,  “Karagöz ve Hacivat bize bir parça tebessüm ettirebilmek için hayatlarını hiçe saymaları toplumumuzda mizahın ne denli önemli olduğunu gösterir” dedi. 
        
“BÖYLE GÜZEL SAHNEDE OYNAMAK BÜYÜK BİR AYRICALIK”

3.jpg
Ödülün kendilerine verilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Uygur Kardeşler, yıllardır Anadolu’nun  her yerinde düğün salonları dahil, çok kötü yerlerde oyunlar sergilediklerini belirterek şunları söylediler:
“ Her zaman bu kadar güzel ve modern sahnelerde oynamak kısmet olmuyor.  Bunun ne büyük bir ayrıcalık olduğunu ancak biz biliriz. Biz tiyatro severlerle buluşmak için düğün salonları dahil inanılmaz kötü yerlerde sahneye çıktık. İsterdik ki bu güzel sahnede Nejat Uygur’da oynasaydı. Başkan Gökçek’e bu güzel sahneyi ve Gençlik Parkı’nı kazandırdığı için teşekkür ederiz”