Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkentte Asfalt Çalışmaları Hız Kesmiyor…

- Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın Ardından Atatürk Bulvarı’nın Asfaltı da Yenileniyor - Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Ekipleri Asfalt Çalışmalarını Yürütürken, Aski de Atatürk Bulvarı’nda Deşarj Çalışması Yapıyor - Çalışmalar Sırasında Vatandaşı Mağdur Etmemek İçin Bulvar Trafiğe Kapatılmıyor, Kontrollü Geçiş Sağlanıyor - Asfalt Ekipleri Kızılay Bölgesinde Devam Eden Alt Yapı Çalışmalarının Bitirilmesinin Ardından Caddelerin Asfaltını da Hemen Tamamlayacak

07 Ağustos 2010 Cumartesi 05:18
Başkentte Asfalt Çalışmaları Hız Kesmiyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkentte yapılan asfalt bakım, onarım ve serim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki (GMK) çalışmaların ardından Atatürk Bulvarı da bölüm bölüm yenileniyor.
Atatürk Bulvarı’nda pazartesi gününe kadar süren çalışmalar boyunca vatandaşları mağdur etmemek için yol trafiğe kapatılmıyor, kontrollü geçiş sağlanıyor.
- ASKİ DE DEŞARJ ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR
Başkentte asfalt çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan, yıpranan yollara yeniden asfalt serildiğini belirttiler.
Metropol ilçeler dahil olmak üzere Başkentin merkezi yerlerinde de asfalt çalışmaları yapıldığını ifade eden yetkililer, Konya Yolu ve GMK Bulvarı’nın ardından Atatürk Bulvarı’nın Kızılay Kavşağından Kuğulu 1 Alt Geçidi’ne kadar olan bölümünde de yenileme çalışmalarının başladığını söylediler. Atatürk Bulvarı üzerinde başlangıç olarak 800 metrelik bir bölümde çalışmaların sürdüğünü dile getiren yetkililer şu açıklamayı yaptı:
“Atatürk Bulvarı’na lekesiz modifiye asfalt atacağız. Çalışmalar başlamadan önce ASKİ’ye haber verdik. ASKİ de şu anda Atatürk Bulvarı’ndan Meşrutiyet caddesine deşarj alıyor. Onların işi bittikten sonra biz bu alana Pazartesi gününe kadar ilk kat asfaltı atacağız. Salı gününden itibaren GMK Bulvarı’naTandoğan girişinden itibaren üst kat asfaltı atmaya başlayacağız ve Kızılay Kavşağı’ndan Atatürk Bulvarı yönüne devam edeceğiz. Asfalt çalışmaları sırasında yol trafiğe tamamen kapatılmayacak, Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği izinler doğrultusunda kısmi kapatmalar ve kontrollü geçiş sağlanacak.”
Kızılay bölgesinde ayrıca su, elektrik ve doğalgazı kapsayan alt yapı çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan yetkililer, “Alt yapının yenilenmesinin ardından Meşrutiyet, Mithatpaşa ve Ziya Gökalp gibi ana arterleri, vatandaşı mağdur etmeden, kısa sürede asfaltlayacağız” dediler.
Çalışmalar sırasında yol ve trafik emniyetine önem verdiklerini belirten yetkililer, asfalt kaplaması yapılan yollarda bulunan yağmur suyu ızgaraları ve kanalizasyon baca kapaklarının asfalt seviyesine getirildikten sonra asfaltın atıldığını ifade ettiler.