BAŞKENT'TE ENGELSİZ KENTİÇİ ULAŞIMI
EGO Genel Müdürlüğü, engelli yolcular için engelli asansörü ve rampası bulunan otobüslerin kullanımı ve yolcuların araçlara sorunsuz şekilde inip binmelerine yardımcı olma konusunda otobüs şoförlerine eğitim veriyor.
27 Ağustos 2015 Perşembe 12:49-EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ENGELLİ YOLCULAR İÇİN ASANSÖRÜ VE RAMPASI BULUNAN OTOBÜSLERİN KULLANIMI KONUSUNDA ŞOFÖRLERE EĞİTİM VERİYOR
-ENGELLİ ULAŞIMINA UYGUN OLARAK DİZAYN EDİLMİŞ 940 ADET OTOBÜSTE HER GÜN 22 BİNİN ÜZERİNDE ENGELLİ SEYAHAT EDİYOR
-EGO GENEL MÜDÜRÜ TAHİROĞLU:
“OTOBÜSLERDE BULUNAN ÖZEL MEKANİZMALI ENGELLİ ASANSÖRÜ VE RAMPALAR SAYESİNDE FİZİKSEL ENGELLİ VATANDAŞLARIN DA KONFORLU SEYAHAT ETMELERİ SAĞLANIYOR”
EGO Genel Müdürlüğü, engelli yolcular için engelli asansörü ve rampası bulunan otobüslerin kullanımı ve yolcuların araçlara sorunsuz şekilde inip binmelerine yardımcı olma konusunda otobüs şoförlerine eğitim veriyor.
Başkent’te yaşayan engelli vatandaşlar, kent içi ulaşımlarını, EGO otobüsleri sayesinde engelsiz şekilde sürdürüyor. Günlük ortalama 750 bin kişinin kent içi ulaşımında tercih ettiği EGO otobüsleri içinde bulunan asansör ve rampa sayesinde her gün 22 binin üzerinde engelli vatandaş da sorun yaşamadan seyahat ediyor.
EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, otobüslerde bulunan özel mekanizmalı engelli asansörü ve rampalar sayesinde fiziksel engelli vatandaşların da konforlu seyahat etmelerinin sağlandığını belirterek, şoförlere de araçlarda bulunan asansör ve rampaların kullanımı konusunda eğitimler verildiğini söyledi.
Kent içi ulaşımda verdikleri hizmetin hızı, kalitesi ve konforunu en üst seviyede tutmanın birincil hedefleri olduğunu ifade eden EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, engellilerin ulaşımını da kolaylaştırmak için özel dizayn edilmiş, içinde asansör ve rampanın olduğu 940 otobüs bulunduğunu, bu otobüslerin sayısının her geçen gün artırılarak servise verildiğini bildirdi.
Fiziksel durumlarından dolayı tekerlekli sandalye veya koltuk değneklerine bağımlı yaşamak zorunda kalan vatandaşların, başkalarının yardımı olmadan ulaşımlarının gerçekleştirebilmelerinin önemine dikkat çeken Genel Müdür Tahiroğlu, “Otobüsler içinde bulunan özel mekanizmalar sayesinde, fiziksel engeli bulunan Başkentliler de evlerinden işlerine veya kent içinde gitmek istedikleri yerlere tek başlarına, özgür, güvenli ve konforlu şekilde seyahat edebiliyorlar ” dedi.
-“940 OTOBÜSTE ENGELLİ ASANSÖRÜ VE RAMPA VAR"
Tahiroğlu, kent içi genelinde günlük 1696 EGO otobüsünün servise çıktığını, bu araçların 940'ında engelli asansörü ve engelli rampası bulunduğunu belirterek, 580 otobüste de engelli asansörü yapılması çalışmalarına başlandığını söyledi.
Her gün ortalama 750 bin Başkentlinin EGO otobüsleriyle taşındığını vurgulayan Tahiroğlu, 22 bine yakın engelli vatandaşın da seyahat etmek için yine EGO otobüslerini tercih ettiğini kaydetti.
-“HİZMET KALİTESİNDE EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK”
EGO Genel Müdürü Tahiroğlu, hizmet kalitesinin artmasının sadece teknik altyapının güçlendirilmesiyle mümkün olamayacağına dikkat çekerek, EGO şoförlerine verilen eğitimler hakkında şunları söyledi:
“Her yıl 2 bin 352 şoföre, halkla ilişkiler, stres yönetimi, öfke kontrolü ve motivasyon konularında seminerler veriliyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen bu seminerlerin, personel üzerinde oldukça faydalı olduğunu görüyoruz.
Özel durumlarından dolayı asansör ve rampalar aracılığıyla otobüslere binen engelli vatandaşlara da şoförlerimizin yardımcı olması konusunda da eğitimler veriyoruz.”