Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkentte Karla Mücadele…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜN BAŞLAYAN VE BU HAFTA ETKİLİ OLMASI BEKLENEN KAR YAĞIŞINA KARŞI GEREKLİ MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KARLA MÜCADELE ARAÇLARI BAŞKENTİN 40 NOKTASINDA BEKLETİLİRKEN GEREKTİĞİNDE KAR KÜREME VE BAZI BÖLGELERDE TUZLAMA ÇALIŞMALARI DA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

11 Ocak 2012 Çarşamba 16:35
Başkentte Karla Mücadele…


Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentte dün başlayan ve bugün etkili olan kar yağışına karşı her türlü önlemi aldı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tüm ekipleriyle kent trafiğinin aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele araçları (unimog) başkentin 40 noktasında bekletilirken gerektiğinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları da yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri,dün gece kar ve buzlanma tehlikesine karşı ana cadde ve bulvarlarda kar küreme çalışması yapıldığını belirttiler.
Bu sabah yağmaya başlayan ve öğleden sonra etkili olması beklenen kar yağışına karla mücadele araçları ile kar küreme çalışması














yaptıklarını gece ise buzlanma tehlikesine karşı bazı bölgelerde tuzlama çalışması yapacaklarını belirten yetkililer, başkentte kapalı yol olmadığını vatandaşların mağdur olmaması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler.
Vatandaşların aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmaları ve zincir kullanmamaları sonucu trafikte sorunlar yaşanabildiğini belirten yetkililer, zorunlu olmadıkça vatandaşlardan trafiğe çıkılmamalarını istedi.
Kar ve buzla mücadele araçlarının hava koşullarına göre değişik bekleme noktalarında hazır bulundurduklarını kaydeden yetkililer, araçların, Havaalanı Yolu Hasköy, Kepekli Konya Yolu, Eskişehir Yolu, Samsun Yolu, İstanbul Yolu, Cinnah Caddesi, Atatürk Bulvarı,Turan Güneş Bulvarı, Yenimahalle Şentepe, Keçiören ve Mamak’ta bekleme yaptıklarını söylediler.
Yetkililer, ekip ve ekipmanların, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ana cadde ve bulvarları ile otobüs ring yolları ve genişliği 12 metreden büyük sokaklar ile kaldırımları kar ve buzdan temizleyeceklerini belirttiler.