Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkent'te Kuvvetli Yağış

-Ankara ve Çevresinde Saat 15.30’da Başlayan ve Aralıksız Süren Yoğun Yağış Sonucu, On Dakika İçerisinde Metrekareye 18 Kilogram Yağış Düştüğü Bildirildi -Meteoroloji Yetkilileri, Bir Haftada Yağacak Yağışın 10 Dakika İçerisinde Başkent’e Düştüğünü İfade Ettiler

16 Ekim 2010 Cumartesi 02:52
Başkent'te Kuvvetli Yağış

 Başkent Ankara’da bugün saat 15.30’da aniden bastıran kuvvetli yağış, etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri 10 dakika içerisinde metrekareye 18 kilogram yağış düştüğünü bildirerek, “Bir haftalık yağış, 10 dakika içerisinde Ankara’ya yağdı” dediler.
 Meteoroloji yetkilileri yağışın aralıklı olarak devam edeceğini, ancak saat 15.30’daki gibi aniden bastıran yoğun bir yağış yaşanmasını beklemediklerini ifade ettiler.
-BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ ÖNLEMLERİNİ ALDI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekipleri de Başkentlilerin, kuvvetli yağıştan olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemleri alarak, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar.

 -BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA…
-Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri, Diyanet İşleri Başkanlığı Önündeki Su Birikintisine İlişkin Açıklama Yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, asfalt çalışmaları sırasında, Eskişehir Yolu Diyanet İşleri Başkanlığı önünde oluşan yoğun su birikintisinin, çalışmalar sırasında aniden bastıran ve kuvvetli bir şekilde yağan yağmurdan kaynaklandığını belirterek, “Asfalt çalışmaları sırasında, yol üzerindeki ızgaraların tıkanmaması için üzerlerini kapatıyor, çalışmanın ardından da açıyorduk. Ancak tam Diyanet İşleri Başkanlığı önündeki ızgaraların üzerlerindeki kapakları kaldıracağımız sırada, daha önce karşılaşmadığımız bir yağmur bastırdı ve 5 dakika içinde yol su altında kaldı” dediler.
Başkent’i etkisi altına alan ve 10 dakikada 18 kilogram yağışın düştüğü sağanak yağışla ilgili olarak Meteoroloji yetkilileri, 1 haftada yağacak yağmurun Başkent’e 10 dakikada düştüğünü kaydetmişlerdi.