Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin evlerinde bayram temizliği yaparak, yüklerini biraz olsun hafifletiyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın yıl boyunca verdiği “evde temizlik hizmeti” Bayrama yaklaşılırken daha da hızlanıyor.

01 Ağustos 2013 Perşembe 10:49
BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLI VE ENGELLİLERİN EVLERİNE BAYRAM TEMİZLİĞİ YAPIYOR…

-35 BİN 463 YAŞLI İLE 17 BİN ENGELLİ BU HİZMETTEN FAYDALANIYOR

  DNR_9553.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin evlerinde bayram temizliği yaparak, yüklerini biraz olsun hafifletiyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın yıl boyunca verdiği “evde temizlik hizmeti” Bayrama yaklaşılırken daha da hızlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Yaşlılara Hizmet Merkezi’nin 35 bin 463 üyesi ile Engelliler Hizmet Merkezi üyeleri arasından yılda ortalama 17 bin kişi evde bakım ve temizlik yardımı alıyor.

Yaşlılara Hizmet Merkezi üyelerine tüm bir yıl boyunca verilen ücretsiz ev temizliği, ev içi tamirat ve boya badana hizmeti Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projeleri arasında yer alıyor.

- YAŞLILARA 365 GÜN HİZMET

Ev ortamında yaşlıyı desteklemek ve yaşlının toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesini sağlamak amacıyla açılan Merkez, 5 Eylül 1994 tarihinden bu yana üye kabulü yapıyor.

Merkezin hizmetlerinden sosyo-ekonomik düzeyi gözetilmeksizin Ankara’nın metropol ilçelerinde yaşayan 60 ve daha yukarı yaş grubundaki yaşlı bireyler yararlanabiliyor.

Kent genelinde 35 bin 463 üyesi bulunan Merkezin büyük ilgi gören hizmetleri arasında ise ilk sırada evlere yapılan temizlik yer alıyor. Evinde yalnız veya eşiyle birlikte yaşayan, günlük hayatta rutin işlerini yapmakta zorlanan merkez üyelerinin evleri, ayda en az bir kez, 3 veya 5 kişiden oluşan ekipler tarafından, itinayla temizleniyor. Kişisel bakımını yapmakta zorlanan yaşlı bireylerin 15 günde bir temizliğini de yapan ekipler, haftada bir gün de 3 çeşit yemekle evlere destek sunuyor.

Hizmet Merkezi’nin diğer olanakları arasında “sosyal faaliyetler, psikolojik destek, sağlık, rehberlik, refakat ve danışmanlık, yaz kampı, gezi, eğlence, piknik, acil yardım ve yaşlı serbest kartı” gibi uygulamalar yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Eryaman, Planet ve Pursaklar yaşam merkezlerinde yer alan Yaşlılar Lokali ile Cinnah Caddesi’ndeki Yaşlılar Bilgi Erişim Merkezi de binlerce üyeye hizmet veriyor.

-ENGELLİLERE YAŞAM DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olduğu hizmetlerden bir diğeri de Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi…

“Ankara’da yaşayan engellilerin kent içinde başkasına ihtiyaç duymaksızın rahatça dolaşmasını sağlayacak tedbirleri almak, engellilerin sosyal ve sağlık durumları ile ilgili çözümler üretmek, onları topluma kazandırmak için yeni projeler üretip uygulamaya koymak” gibi amaçlarla hizmet veren birimin yaklaşık 40 bin üyesi bulunuyor.

Bünyesindeki 24 adet asansörlü minibüs tipi araçla engelliler,  evlerinden alınıp refakatçi eşliğinde istedikleri yere götürülüp tekrar evlerine ücretsiz olarak bırakılırken, isteyenlerin evlerinde randevu sistemine göre ayda en az 1 kere temizlik yapılıyor, isteyenlere de bakım ve onarım hizmeti veriliyor. Belediye otobüslerinden engel oranına göre ücretsiz ya da indirimli faydalanma imkanı bulan üyeler, Akçay Kampı’nda da yaz aylarında keyifli bir tatil yapma imkanına kavuşuyor.

Psikososyal destek, fizyoterapi, bilgisayar kursu gibi olanaklar da sağlanan engelli bireylerden ihtiyaç sahiplerine belediye olanakları doğrultusunda “İşitme cihazı, konuşan saat, beyaz baston, koltuk değneği, hasta bezi” gibi yardımlar yapılıyor. Simit camekanı ve Engelliler Ticaret Merkezi ile iş imkanı sunulan üyelerden görme engelli olanlar ise Beşevler’deki internet kafede her türlü yazılı, görsel ve işitsel materyalden faydalanma imkanı buluyor.

Eryaman, Planet ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezleri’nde bulunan Engelli Lokallerinde ise kayıtlı 24 bin üyeye kültürel, sosyal ve eğitsel hizmetler veriliyor.

BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR
BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR
BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR
BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR
BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR
BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR
BAYRAM ÖNCESİ EVLER MİS GİBİ OLUYOR