Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Behzat Ç “ Ekibinden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Bir Ankara Polisiye Dizisi Olan “Behzat Ç” Dizisinin Oyuncuları Yönetmeni Ve Yapımcısı Makamında Ziyaret Etti -Başkan Gökçek: “Ankara da Çekilen Dizilerin Çoğalmasından Çok Memnun Oluyoruz. Bu Ankara’nın Tanıtımı İçin Oldukça Önemlidir” -“ Dizinin Ankara’nın Tanıtımı Konusunda Yaptıklarından Dolayı Tüm Ekibe Teşekkür Ediyorum. Bizim Yapacağımız Ne Varsa Her Türlü Fedakarlığı Yapmaya Hazırız” -Dizinin Yapımcısı Tarkan Karlıdağ: “ Sayın Başkan ve Ekibi Bize Her Konuda Yardımcı Oluyor Bu Konuda Çok Teşekkür Ediyoruz”

23 Mart 2011 Çarşamba 07:50
“Behzat Ç “ Ekibinden Başkan Gökçek’e  Ziyaret…

Televizyon dizisi Behzat Ç. ekibinin oyuncuları, yönetmeni ve yapımcısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.  
         Büyükşehir Belediyesindeki ziyarette , Behzat Ç. dizisinin yönetmeni Doğan Ümit Karaca, yapımcı Tarkan Karlıdağ,  dizideki akbaba karakteri Berkan Şal ile Harun karakterini canlandıran Fatih Akman katıldılar . Kabulde konuşan Başkan Gökçek,  Ankara’da çekilen dizilerin çoğalmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ankara’nın tanıtımını yapan bu tip dizilere fedakarlık yapmakta hazırız” dedi.

1.JPG
         Ziyarette, bugüne kadar çekilen bölümlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden çok yardım ve destek gördüklerini örneklerle anlatan dizinin yapımcısı Tarkan Karlıdağ, “Sayın Başkan ve ekibine yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çekimleri yaptıktan sonra farkında vardık ki Ankara ile ilgili gizli bir talep varmış” diye konuştu. 
Ankara’da son dönemlerde 5 dizi çekildiğini hatırlatan Karlıdağ,  Ankara’nın dizi ve film çekimleri için oldukça görsel olduğunu kaydetti.  
        Behzat Ç. Dizisi ile Ankara’nın tanıtımına yaptıklarından dolayı şahsı ve tüm Ankaralılar adına teşekkür eden Başkan Gökçek, Başkentte çekim yapabilecekleri çok sayıda mekanın bulunduğuna dikkat çekti.
           Ankara’nın baharla birlikte dizi çekiminde kullanılabilecek 8 tane dev rekreasyon alanına sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek,  Ankara’nın tüm görüntüsünün yansıtan 50. Yıl Parkı, bahar aylarındaki eşsiz çiçek görüntüleriyle Dikmen Vadisi’nin hem dizi ekibini çalışmasına hem de Başkent’in tanıtımında çok güzel bir imkan sunacağını söyledi. 

2.jpg
Ankara çekilecek dizilerde farklı imkanların sunulacağı mekanlara dikkat çeken Başkan Gökçek, “Mavi Göl rekrasyon alanındaki geniş su havzasında su motorlarıyla rahatlıkla çekim yapabilirsiniz. Çocuklar için çok değişik imkanlar sunulduğu Harikalar Diyarı Parkı’nda çocuklarla ilgili bir konuda çekiminize de uygun bir mekan olacağını düşünüyorum.  Yine Ankara’nın önemli mekanlarından Gölbaşı ve Altınpark’ta da aynı şekilde kullanılabilir” dedi.
        Ankara’da Aile Yaşam Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Hanım Lokalleri gibi dizilere mekan ve konu olabilecek çok sayıda kaynak olabileceklerinin altını çizen Başkan Gökçek şunları söyledi:
 “Sokakta Çalışan Çocuklar ilgili bir projeyi de başarıyla sürdürüyoruz. Ben Belediye Başkanı olduğum zaman Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nin 5 bin üyesi vardı. Uyguladığımız proje ile çocukları okullarına yönelttik ve bugün üye sayımızın bine düşmesi memnuniyet verici.  Unutulmamalıdır ki bu rakam tüm dünyada artarken, Ankara’da düşmektedir”
         Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kent Orkestrası, Müzik Koroları, folklor ekipleri gibi sanat grupları olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Ankara’nın tanıtımına yardımcı olacak Türkiye’de çok iyi bir Seymen grubunun yer aldığını kaydetti.                
           Behzat Ç. Ekibine,  Saray Tesisleri’ni  futbol  ile ilgili çekilecek tüm dizilerde kullanabilecekleri mükemmel bir tesis olarak anlatan  Başkan Gökçek,  Ekibe dizi çekimlerinde helikopter dahil her türlü araç gereç konusunda yardımcı olacaklarını da ifade etti
 
“ANKARA DA 1950 Lİ YILLAR”       
           
Yapımcı Karlıdağ’ın, önümüzdeki aylarda Ankara da 1950’li dönemini anlatan Hacettepeli 3 arkadaşın öyküsünün yer aldığı yeni bir dizinin çekimine başlayacaklarını bildirmesi üzerine  Başkan Gökçek şunları söyledi:
  “Hacıbayram ve çevresini restore ettik. Ve restore etmeye devam ediyoruz. Hacettepe yakında daha güzel olacak. 40 küsur evin onarıma başlandı. 4-5 ay sonra eski Ankara’yı temsil edecek bir yapıya sahip olacak bir görünüm kazanacak. Diziniz için uygun bir mekan sunulmuş olacak”
  
“DİZİDE ROL ALABİLİRİM”
      
Ziyarette bir gazetecinin daha önce twitter da ‘Behzat Ç.  ‘dizisinde  rol alabilirim’ şeklinde ifadeniz olmuştu bu konuda ne düşünüyorsunuz ? şeklinde ki soruya, espri bir yanıt veren Başkan Gökçek “Yürüyen merdivene ters binme rolü olabilir mi?” dedi. 
       Dizi de zaman zaman belediyenin de eleştirildiğini hatırlatması üzerine ise Gökçek, “Demokratik bir ülkede yaşıyoruz hakaret ve küfür olmadığı müddetçe her türlü eleştiri yapılabilir” şeklinde konuştu.