Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Belediye Meclis Kararları…

- Sincan’da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarafından İnşa Edilen Hayvan Hastanesi ve Hayvan Barınağı Devralınıp, Eksiklikleri Giderilerek Hizmete Sokulacak - Ankara’nın Marka Değerini Yükselten ve Kente Değer Katan Kişi, Kurum ve Kuruluşlara, Ankara’nın Başkent Oluş Yıldönümü Olan 13 Ekim’de “Seymen Büyük Ödülü” Verilecek

18 Eylül 2010 Cumartesi 13:28
Belediye Meclis Kararları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında,
 Sincan’da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilen hayvan hastanesi ve hayvan barınağının Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınarak, eksiklerinin tamamlanıp hizmete sokulması kararlaştırıldı.
 Meclis toplantısında ayrıca, Ankara’nın marka değerini yükselten ve kente değer katan kişi, kurum ve kuruluşlara Ankara’nın Başkent oluşunun yıldönümü olan 13 Ekim’de “Seymen Büyük Ödülü” verilmesine de karar verildi.
- BÜYÜKŞEHİR SİNCAN’DAKİ HAYVAN HASTANESİ VE BARINAKLARI DEVRALACAK
Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantılarını bitirirken sokak hayvanları için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Sincan’da inşa edilen 1 adet hayvan hastanesi ve 4 adet hayvan barınağı bakım ünitesinin devralınmasına ilişkin Başkanlık yazısını oy birliği ile kabul etti.
- “TÜM ANKARALILARIN BAŞARISI”
Dünyada ve Türkiye’de yayınlanan ve popüler iş ekonomi dergiler arasında yer alan CNBC-e Businnes dergisinin hazırlamış olduğu, Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri araştırması da Meclis gündemine geldi. Araştırmada,  Ankara’nın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en yaşanılır kent seçildiğini hatırlatan Başkanlık yazısıyla, bu sonucun, Ankaralılara duyurulması için raket, bilboard, yazılı ve görsel medya ile radyolarda geniş yer bulmasının sağlanması talep edildi. Başkanlık yazısına CHP Grubu’nun itiraz etmesi üzerine Başkan Gökçek, “Biz istiyoruz ki iftihar edelim, duymayan da duysun, gelen geçen de duysun, herkes duysun. Ankara, iki sene üst üste Türkiye’nin en yaşanabilir kenti seçiliyor. Bu gerçekten, cidden büyük bir başarı. Kimin başarısı? Sadece bizim değil, bütün Ankaralıların başarısı.  Ankara Valililiği’nin başarısı, Ankara Sanayi Odası’nın başarısı, Ticaret Odası’nın başarısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başarısı. Yerine göre Çankaya, Yenimahalle olarak siz de pay çıkarabilirsiniz bundan. Onun için Ankaralı olarak iftihar etmeniz lazım” diye konuştu. Görüşmelerin ardından önerge kabul edildi.
- ANKARA’YA DEĞER KATAN ÖDÜL ALACAK
Meclis’te ayrıca “Ankara’ya eserleri, hizmetleri ve girişimleriyle değer katan, Ankara’nın marka değerini yükselten kişi kurum ve kuruluşlara bu çabalarından dolayı her yıl Ankara’nın Başkent oluşunun yıldönümü olan 13 Ekim tarihinde Seğmen Büyük Ödülleri’nin dağıtılması” da görüşülerek, karara bağlandı. Ödüllerin, en çok istihdam sağlayan şirket, kamu kurumu, Ankaralı başarılı sanatçı, gazeteci, sporcu ve bilim adamı gibi önde gelen isimlerine verileceği açıklandı.