Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Belediyeler Alt Yapı Yatırımlarının Yanı Sıra Sosyal Projeleri De Mutlaka Hayata Geçirmelidir”

-“Her Noktada Vatandaşın Yardımına Yetişmeye Çalışıyoruz” -“Festivallerle Hem Vatandaşın Stresini Atmasını Sağlıyor Hem De Kent Ekonomisini Ayağa Kaldırmayı Amaçlıyoruz” -“Bayramlar Halkla Paylaşılmalıdır, 23 Nisan’da Bunu Sağladık” -“Belediyeler Spordan Elini Çekerse Türkiye’de Spor Etkinliği Ortadan Kalkar, Spor Çöker”

29 Mart 2010 Pazartesi 03:25
“Belediyeler Alt Yapı Yatırımlarının Yanı Sıra Sosyal Projeleri De Mutlaka Hayata Geçirmelidir”

1.JPG

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent genelinde yürütülen 165 sosyal ve kültürel projeyle suç oranlarının düştüğünü, hırsızlık, gasp gibi olayların daha az yaşandığını kaydetti. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışındaki afetler de dahil olmak üzere her noktada insanların yardımına koştuğunu anlatan Başkan Gökçek, belediyelerin yol, su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin yanı sıra mutlaka kültürel ve sosyal projeleri de hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Gökçek, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen belediye başkanlarına yaptığı sunumda, Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve sosyal projelerini anlattı. Başkan Gökçek, “Kentte huzur istiyorsanız, vatandaşın rahatlıkla dolaşmasını istiyorsanız sosyal ve kültürel projelere önem vermek zorundasınız” dedi.

-“SOSYAL PATLAMALAR ENGELLENİYOR”

2.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal patlamaları engellemek için yaklaşık 165 bin aileye gıda, kömür, ekmek yardımında bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için kurulan merkezlerde de yaklaşık 41 çeşit etkinlik gerçekleştirdiklerini anlattı. Kadınların hanım lokallerinde tanışıp kaynaşarak pek çok olumlu değişim yaşadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, 60 yaş üstü yaşlılara verilen ücretsiz hizmetler, Ankara dışından gelen hasta ve yakınları için açılan şefkatevleri ve engellilerin yaşama katılımı için kurulan merkezlerin faaliyetlerini de örnekler vererek anlattı.



-“BAYRAMLAR HALKLA PAYLAŞILMALIDIR”

Başkent Tiyatroları, mahalle panayırları, Büyük Ankara Festivali ve bayram kutlamaları gibi pek çok etkinlikle Ankaralılara ücretsiz eğlence imkanı sunulduğunu ifade eden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
        “Bu yıl Büyük Ankara Festivali’nin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Festivallerle hem vatandaşın stresini atmasını sağlıyor hem kent ekonomisini ayağa kaldırıyor hem de belediyenin yıl içinde yapmış olduğu faaliyetleri anlatıyorsunuz. Mahalle panayırları bir nevi küçük lunapark. Yaz aylarında 90 gün sürüyor ve her gün iki mahalleye gidiliyor. Bir de bayram kutlamalarına çok önem veriyoruz. Özellikle 23 Nisan için hazırlattığımız 100 özel araç var. Normalde bayramlar, mutat bir şekilde statlardaki törenlerle geçer. Halbuki bayramlar halkla paylaşılmalıdır. Biz 23 Nisan’da bunu sağladık.”

-“BELEDİYELER SPORDAN ELİNİ ÇEKSE SPOR ÇÖKER”

Spora verilen desteğin de sosyal ve kültürel projeler kadar önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, Ankara’ya Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin yapıldığını açıkladı. Ankara’daki futbola meraklı tüm çocukları bu tesiste Türk sporuna kazandıracaklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Belediyeler spordan elini çeksinler gibi bir görüş var. Tüm samimiyetimle söylüyorum, belediyeler spordan elini çekerse Türkiye’de spor etkinliği ortadan kalkar, spor çöker” diye konuştu.