Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELKO’DAN “KAÇAK VE HİLELİ KÖMÜR” UYARISI…

Belko Genel Müdürü Arslan, Mahalle Aralarında Gezici Araçlarla veya Belko Adıyla Kömür Satışı Yapan Firmalara Karşı Vatandaşların Dikkatli Olmalarını İstedi Kükürt ve Kül Oranı Yüksek, Kalori Düzeyi Düşük Kömürler Hem Çevre Kirliliği Oluşturuyor Hem de Ekonomik Kayba Neden Oluyor

02 Aralık 2012 Pazar 00:00
BELKO’DAN “KAÇAK VE HİLELİ KÖMÜR” UYARISI…

Belko Genel Müdürü Arslan, Mahalle Aralarında Gezici Araçlarla veya Belko Adıyla Kömür Satışı Yapan Firmalara Karşı Vatandaşların Dikkatli Olmalarını İstedi

Kükürt ve Kül Oranı Yüksek, Kalori Düzeyi Düşük Kömürler Hem Çevre Kirliliği Oluşturuyor Hem de Ekonomik Kayba Neden Oluyor

Hava sıcaklıklarının mevsim gereği giderek düşmesi kömür satışlarını artırırken, BELKO Genel Müdürü Ramazan Arslan’dan “Kaçak ve hileli kömüre dikkat” uyarısı geldi.

Kömür ihtiyacının artmasıyla kaçak satışların da hızla çoğaldığını belirten BELKO Genel Müdürü Ramazan Arslan, mahalle aralarında gezici araçlarla veya BELKO adıyla kömür satışı yapan firmalara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Halkın sağlığını da tehlikeye atan bu firmaların sattıkları kömürün, çok kötü kalitede olduğunu dile getiren Arslan, kükürt ve kül oranı yüksek, kalori düzeyi çok düşük olan kömürün hem çevre kirliliği oluşturduğunu hem de ekonomik kayba neden olduğunu vurguladı.

Başkent’te kömür satışıyla ilgili yetki alan bazı firmaların kalitesiz ve eksik tonajlı kömür sattıklarını, hatta bazı torbalardan da kömür yerine taş çıktığını belirten Arslan, Ankaralıları uyardı. Arslan, bu tür bir durumla karşılan vatandaşların 341 84 87 ve 88 numaralı Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği telefonlarına şikayetlerini iletebileceklerini söyledi.

-KALİTELİ KÖMÜRÜN ADRESİ BELKO-

Yıllardır Ankaralılara kaliteyi ucuza temin eden, sürdürdüğü fiyat politikasıyla fiyatların aşırı miktarda artmasını engelleyen BELKO, uygun fiyat ve vatandaşa sunduğu ödeme kolaylığıyla Ankara’da kömürün güvenli ve tek adresi olmaya da devam ediyor.

Arslan, “Belko olarak sattığımız kaliteli ithal kömürün kontrollerini sürekli olarak yapıyoruz, gelen her parti kömürden aldığımız numuneleri uzman akredite olmuş bağımsız laboratuarlara analiz yapmak için gönderiyoruz. Yapılan sürekli ve düzenli incelemelerle ithal ettiğimiz kömürde hava kirliliğine neden olacak kükürdioksit ve partikül madde bakımından temiz olduğunu teyit ettiriyoruz. Yine yapılan testler sonucu kalori düzeyi ve standart değerlerine yakın nem ve kül oranı tespit edilen kömürü halkımıza sunuyoruz” diye konuştu.

BELKO Genel Müdürü Ramazan Arslan sözlerini “Çevre dostu güvenilirliği dünyaca kabul gören kömürü Ankara halkına sunmanın gönül rahatlığı içindeyiz” şeklinde tamamladı.

BELKO’DAN “KAÇAK VE HİLELİ KÖMÜR” UYARISI…
BELKO’DAN “KAÇAK VE HİLELİ KÖMÜR” UYARISI…